Πέμπτη, 27 Νοεμβρίου 2014

Η αξιόλογη Ελληνοκύπρια μεσόφωνος Ιφιγένεια Ιωάννου-Ράλλη

Άρχισε τις πρώτες τις σπουδές στην Κερύνεια Κύπρου, και συνέχισε μαθήματα πιάνου και τραγουδιού στη «Μουσική Ακαδημία Λευκωσίας».


Στη συνέχεια απεφοίτησε από το «Απολλώνιο Ωδείο Αθηνών» με χρυσό μετάλλιο και έπαθλο στη μνήμη της Αλεξάνδρας Τριάντη (1978).

Το 1979 με υποτροφία του Ιδρύματος «ΜΑΡΙΑ ΚΑΛΛΑΣ» συνέχισε τις σπουδές τις για τρία χρόνια στο Μιλάνο με καθηγήτρια την Carla Castellani, παίρνοντας συγχρόνως μέρος σε ρεσιτάλ και κονσέρτα σε όλη την Ιταλία, όπως στον διεθνή διαγωνισμό για τραγουδιστές «TOTI DAL MONTE», και στην όπερα του TREVISO για την όπερα LE NOZZE DI FIGARO του Μότσαρτ, όπου κέρδισε το 1ο βραβείο και μια υποτροφία από το Teatro Sociale di Rovigo.

Το 1981 κέρδισε το χρυσό μετάλλιο στο διαγωνισμό RONGOLE VERDI αποκλειστικά με έργα VERDI.

Από το 1986-1997 διετέλεσε μόνιμη μονωδός της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, ερμηνεύοντας πολλούς ρόλους όπερας και οπερέτας.


Έχει δώσει ρεσιτάλ στην Αθήνα και στην Θεσσαλονίκη με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών και με την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης, και σε πολλές πόλεις της Ελλάδος όπως Πάτρα, Καρδίτσα, Μύκονο, Πάρο, Σαντορίνη, Ναύπλιο, κ.α.

Έχει εμφανιστεί στην τηλεόραση στην Ελλάδα και στην Κύπρο, όπως και σε πολλούς δήμους μέσω της Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης, και στα πλαίσια των εκδηλώσεων της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών.

Επίσης έχει διδάξει στο «Δημοτικό Ωδείο Καλλιθέας», στο «Ωδείο Τέχνης» του Γεωργίου Φακανά, στο «Συμφωνικό Ωδείο Νέας Ιωνίας» της Έλενας Ξηροτύρη, και στο «Ωδείο Μουσική Σπουδή» του Αλέκου Σωτηράκη στη Βούλα και στη Βάρκιζα.

Επίσης σήμερα συνεχίζει την σολιστική της καριέρα ερμηνεύοντας το ρεπερτόριο της μεσοφώνου καθώς και Έλληνες συνθέτες με συναυλίες, ρεσιτάλ και συμμετοχές σε διάφορες χορωδίες.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου