Δευτέρα, 24 Νοεμβρίου 2014

Ο Αρχιμουσικός Ελευθέριος Καλκάνης διηύθυνε με ένα υπέροχο πρόγραμμα την Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων

Πέμπτη 20 Νοεμβρίου. Μια ωραία συναυλία πραγματοποιήθηκε στον Πολυχώρο «Άννα και Μαρία Καλουτά». Ο Αρχιμουσικός Ελευθέριος Καλκάνης διηύθυνε με ένα πλούσιο πρόγραμμα με έργα που συμπεριελάμβαναν όλες της εποχές της κλασικής μουσικής. Από μπαρόκ με Βιβάλντι, ρομαντική εποχή με Ελγκαρ, νεορομαντική εποχή με Στραβίνσκι μέχρι σύγχρονη εποχή με την παγκόσμια πρεμιέρα του Ιωάννη Ταυλά. Η Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων όπως πάντα άψογη και με πολύ μεράκι ερμήνευσε το πολυποίκιλο πρόγραμμα υπό την εκπληκτική διεύθυνση του Μαέστρου Ελευθέριου Καλκάνη.

Συγκεκριμένα παρουσιάστηκαν έργα των: A. Honegger, A. Vivaldi, A. Piazzolla, J. Tavlas, E. Elgar, G. Holst, I. Stravinsky. Εκπληκτική σολίστ η βιολονίστα Στέλλα Τσάνη στον «Χειμώνα» από τις Τέσσερεις Εποχές του Βιβάλντι.
Ωραιότατο και το νέο έργο του συνθέτη Γιάννη Ταυλά «Les poetes maudits et les trois maux du destin», ο νέος συνθέτης έχει σπουδάσει σύνθεση με τον μαέστρο Ελευθέριο Καλκάνη από τον οποίο έχει πάρει πολύ γερές αρμονικές βάσεις.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου