Τετάρτη, 5 Νοεμβρίου 2014

Ετήσια Πνευματική Σύναξη Ιερέων Καναδά

Στο Kingston, Ontario πραγματοποιείται, από 4-6 Νοεμβρίου, η ετήσια πνευματική σύναξη των ιερέων Καναδά. Συμμετέχουν δύο Διάκονοι, περισσότεροι από 50 ιερείς, ο Επίσκοπος Χριστοφόρος και ο Μητροπολίτης Σωτήριος. Πρώτος μίλησε ο Μητρ. Σωτήριος, με θέμα “Το ναι στον Θεό τι σημαίνει” και τόνισε, ότι γύρω απ’ αυτό το κεντρικό θέμα θα είναι όλα τα θέματα που θα συζητηθούν στην Κληρικολαϊκή Συνέλευση του 2015. Επίσης, ο Μητρ. Σωτήριος μίλησε για θέματα κληρικών και τόνισε, ότι τα πάντα πρέπει να συζητούνται σε οικογενειακό πνεύμα, διότι όντως είμαστε μία πνευματική οικογένεια.
Από την σε ιερέα χειροτονία του π. Ανδρέα Allen
“Άγιοι Μάρτυρες…”. Άξιος!
 Τρία θέματα συνεζητήθησαν με εισηγητές, τον π. Δ. Αντωνόπουλο, με θέμα “Ο ιερεύς ως πρότυπο ενώπιον του λαού και της κοινοτικής ζωής”, τον π. Τ. Πράττα, με θέμα “Δέσμευση στην πνευματική ανάπτυξη”, και τον π. Κ. Οικονόμου, με θέμα “Η ακεραιότητα στην διακονία νεολαίας”.
 Την Τρίτη το βράδυ έγινε βραδινή Θεία Λειτουργία στον Ι. Ναό Κοίμησης της Θεοτόκου, Kingston, Ontario, όπου συμμετείχαν όλοι οι ανωτέρω κληρικοί προεξάρχοντος του Μητρ. Σωτηρίου. Κατά την διάρκεια της Θ. Λειτουργίας ετελέσθη η σε ιερέα χειροτονία του Διακόνου Ανδρέα Allen.
Η Κοινότητα του Kingston μετά την Θ. Λειτoυργία και την χειροτονία πρόσφερε δείπνο σε όλους τους κληρικούς και όλο το εκκλησίασμα.
 Η ετήσια πνευματική σύναξη κληρικών του Καναδά συνεχίζεται με τα υπόλοιπα των θεμάτων με εισηγητές τον π. Π. Αυγερόπουλο, με θέμα “Ο ιερεύς ως υπηρέτης της αλήθειας”,  τον π. Α. Bandura, με θέμα “Προκλήσεις στο πνευματικό έργο των ιερέων” και τον π. Θ. Παρασκευόπουλο, με θέμα “Το Ναι να είναι ναι και το όχι να είναι όχι – Η οδός προς την αγιότητα” και οι εργασίες της θα λήξουν αύριο Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2014.

Εκ του Γραφείου της Ι. Μητρόπολης Τορόντο (Καναδά)

5 Νοεμβρίου 2014

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου