Κυριακή, 16 Νοεμβρίου 2014

Για δεύτερη φορά η όπερα «Προμηθέας Δεσμώτης» στην Κόρινθο μέσα στο 2014 με μεγάλη επιτυχία


Κόρινθος 15 Νοεμβρίου 2014. Και πάλι με επιτυχία η όπερα του Παναγιώτη Καρούσου «Προμηθέας Δεσμώτης» στην Κόρινθο.
Για δεύτερη φορά μέσα στον ίδιο χρόνο, πράγμα σπάνιο για το μουσικό είδος δράματος, παρουσιάστηκε η όπερα «Προμηθέας Δεσμώτης» στο Δημοτικό Θέατρο Κορίνθου με τους ίδιους αξιόλογους ερμηνευτές λυρικούς καλλιτέχνες.
Βασίλης Ασημακόπουλος
Η πρώτη φορά ήταν τον περασμένο Ιούνιο παρουσία του Δημάρχου Κορινθίων Αλέξανδρου Πνευματικού, και μέσα σε πέντε μήνες ξαναπαρουσιάστηκε σήμερα εντυπωσιάζοντας τους φιλόμουσους.
Παραβρεθήκαν πολλά μέλη του Δήμου Κορίνθου, ο αντιδήμαρχος πολιτισμού κύριος Κεφάλας έδωσε βραβεία στους καλλιτέχνες, και η Ρένα Παπαστεφάνου συντονίστρια της παράστασης εκ μέρους της UNESCO υποδέχτηκε τους καλεσμένους και έδωσε το μήνυμα του κ. Ιωάννη Μαρωνίτη, προέδρου του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων.
Ειρήνη Κώνστα

Ήταν μια πολύ προσεγμένη παράσταση εκ μέρους των καλλιτεχνών, άρτια δεμένη, χωρίς κοιλιές ανάμεσα στα χειροκροτήματα του κοινού που ήταν πολλά.
Οι καλλιτέχνες έδειξαν πειθαρχία στην τέχνη τους και απέπνεαν σεβασμό.
Ο μπάσος Βασίλης Ασημακόπουλος είναι μοναδικός στο ρόλο του Προμηθέα. Η χροιά της φωνής του και η ερμηνεία του ταιριάζει απόλυτα με την μουσική του συνθέτη.
Βανέσσα Καλκάνη

Η σοπράνο Ειρήνη Κώνστα ανεβάζει τον ρόλο της Ιούς στα επίπεδα της τραγωδίας που απαιτούνται συνυφασμένα με την δύσκολη μουσική γραφή για λυρικοδραματική φωνή.  
Ο τενόρος Αναστάσιος Στέλλας είναι εκπληκτικός στο ρόλο του Ερμή, αλλά και ως Ωκεανός επίσης, ρόλοι με απαιτήσεις και οι δυο μιας και χρειάζονται ιδιαίτερες φωνητικές ικανότητες όπως στις κολορατούρες.
Βανέσσα Καλκάνη, Αναστάσιος Στέλλας, Βασίλης Ασημακόπουλος, Ειρήνη Κώνστα

Η σοπράνο-κολορατούρα Βανέσσα Καλκάνη ερμήνευσε την άρια της Θεάς Ηρας με απίστευτη φωνητική τεχνική. Η μουσική γραφή της άριας αναδεικνύει την φωνή της σε δυο οκτάβες και πλέον πλημμυρισμένες από στακάτα, τρίλιες, μελίσματα και μια υπέροχη μελωδία που μένει στο αυτί μετά την όπερα.
Βανέσσα Καλκάνη, Αναστάσιος Στέλλας, Βασίλης Ασημακόπουλος, Ειρήνη Κώνστα
Η σοπράνο Μαρία Λυμπεράκου, σοπράνο ερμήνευσε ωραιότατα την Ωκεανίδα.
Συνόδευσαν υπέροχα τους λυρικούς καλλιτέχνες η Ράνια Ζέττα, βιόλα και η Βιβή Κλεισούρα, πιάνο.

Οι δημότες της Κορίνθου αγάπησαν το έργο του Παναγιώτη Καρούσου και θέλουν πάλι να ξαναπαιχτεί στην πόλη τους, αγάπησαν την όπερα μέσα από τον Προμηθέα Δεσμώτη και τους άξιους λυρικούς τραγουδιστές με το αστείρευτο ταλέντο.
Ράνια Ζέττα, Βιβή Κλεισούρα, Βανέσσα Καλκάνη, Αναστάσιος Στέλλας, Βασίλης Ασημακόπουλος, Ειρήνη Κώνστα

Όλοι οι καλλιτέχνες σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου της Κορίνθου μετά το τέλος της παράστασης μαζί με τους επισήμους και τους οργανωτές από τον Δήμο Κορινθίων και του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου