Τετάρτη, 12 Νοεμβρίου 2014

* ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ * ΔΙΕΘΝΗΣ ΗMEΡΑ ΤΩΝ ΒΟΥΝΩΝ 2014‏

ΜΕ ΕΡΓΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΑΡΟΥΣΟΥ 
ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ UNESCO ΝΟΜΟΥ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ
ΠΕΜΠΤΗ 11 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2014 9Μ.Μ.
ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΑΥΛΙΩΝ «ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ»
8 Αγίου Γεωργίου Καρύτση, 10561 Αθήνα, Ελλάδα
Χαιρετισμός: Ιωάννης Μαρωνίτης, Πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων και Αντιπρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ομίλων, Συλλόγων και Κέντρων της UNESCO (WFUCA) για την Ευρώπη και την Βόρεια Αμερική
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΥΠΟ ΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ
ΤΟΥ ΜΑΕΣΤΡΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ ΚΑΛΚΑΝΗ
Πρόγραμμα:
Κονσέρτο για Τούμπα, «των Βουνών», Παγκόσμια Πρεμιέρα
Αφιερωμένο στην Παγκόσμια Ημέρα των Βουνών
Παναγιώτης Καμβυσίδης, τούμπα
Προμηθέας Δεσμώτης: Άρια της Ιούς «Συχνά τη νύχτα»
Ειρήνη Κώνστα, σοπράνο
Ολυμπιακή Φλόγα: άρια του Υλλου «Χθες το βράδυ στα σκοτάδια»
Βασίλης Ασημακόπουλος, μπάσος
Ορατόριο Το Τραγούδι των Εθνών «Θεία Μουσική» 
Βανέσσα Καλκάνη, σοπράνο
Ρομάντζα  για Φλάουτο «του Πανός»
Ζαχαρίας Ταρπάγκος, φλάουτο
Προμηθέας Δεσμώτης: άρια της Ήρας «Στο Δοιάκι του ουρανού»
Βανέσσα Καλκάνη, σοπράνο
Προμηθέας Δεσμώτης: άρια του Προμηθέα «Και τώρα μόνος»
Βασίλης Ασημακόπουλος, μπάσος
Ολυμπιακή Φλόγα: άρια της Δηιάνειρας «Μην αρνηθείς»
Ειρήνη Κώνστα, σοπράνο
Προμηθέας Δεσμώτης: άρια της Ωκεανίδας 
 Βανέσσα Καλκάνη, σοπράνο
Κοντσέρτο για βιολοντσέλο
Σπύρος Χειμαριός, βιολοντσέλο
Ντουέτο Προμηθέα και Ιούς «Πολλά θα περάσεις βάσανα»
Βασίλης Ασημακόπουλος, μπάσος - Ειρήνη Κώνστα, σοπράνο
Κοντσέρτο για Βιολί «maestoso - adagio - allegretto»
Έφη Χριστοδούλου, βιολί
Ντουέτο Μακαρία και Υλλος, Ολυμπιακή Φλόγα
Βασίλης Ασημακόπουλος, μπάσος - Βανέσσα Καλκάνη, σοπράνο

Διεθνής Ημέρα των Βουνών (ορεινή γεωργία) - 11 Δεκέμβρη 2014
Μια συναυλία για τα βουνά της Ελλάδας
Το Ελληνοαμερικανικό Κέντρο των Τεχνών υπό την αιγίδα του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων διοργανώνει μια συναυλία κλασικής μουσικής για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας των Βουνών.
 Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί στις 11 Δεκεμβρίου 2014 στις 21:00, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Φιλολογικού Συλλόγου «Παρνασσός».
 Το πρόγραμμα περιλαμβάνει έργα του Παναγιώτη Καρούσου και την Ελληνική Ορχήστρα, υπό την διεύθυνση του μαέστρου Ελευθέριου Καλκάνη.
 Η συναυλία είναι αφιερωμένη κυρίως στα ιερά βουνά της Ελλάδας, Όλυμπο και Άθω. Σολίστ: Βασίλης Ασημακόπουλος, μπάσος, Ειρήνη Κώνστα, σοπράνο, Βανέσα Καλκάνη, σοπράνο, Αντώνιος Γιαμβριάς, φλάουτο, Έφη Χριστοδούλου, βιολί, Μιρέλα Ρούτση, τσέλο, Παναγιώτης Καμβυσίδης, τούμπα, Μιμή Ρουφογάλη, πιάνο.
 Η συναυλία συμβάλλει στην ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με τη σημασία των βουνών στη ζωή μας καθώς και προσπαθεί να αναδείξει τα ισχυρά σημεία και τις αδυναμίες στην ανάπτυξη των ορεινών περιοχών, ώστε να δημιουργηθούν εταιρικές σχέσεις που θα φέρουν θετική αλλαγή στα όρη και τα υψίπεδα του κόσμου.
Φέτος, το θέμα για την «Παγκόσμια Ημέρα των Βουνών 2014» είναι η «Ορεινή Γεωργία».
 Είναι μια ευκαιρία να προσθέσουμε στοιχεία για την ευαισθητοποίηση της ορεινής γεωργίας, η οποία είναι κατά κύριο λόγο οικογενειακή γεωργία, που υπήρξε μοντέλο αειφόρου ανάπτυξης για αιώνες.
 Η Διεθνής Ημέρα των Βουνών 2014 παρέχει μια ευκαιρία για να τονιστεί πώς η οικογένεια της γεωργίας στις ορεινές περιοχές υφίσταται ταχεία μεταμόρφωση, που οφείλεται στην οικονομική παγκοσμιοποίηση, την αστικοποίηση και τη μετανάστευση των ανδρών και των νέων σε αστικές περιοχές.
 Ταυτόχρονα, αυτές οι αλλαγές μπορούν να παράσχουν ευκαιρίες για την τοπική ανάπτυξη. Οι άνθρωποι που κατοικούν σε ορεινές περιοχές μπορούν να διαφοροποιήσουν τα έσοδά τους από την άσκηση των δραστηριοτήτων, όπως ο τουρισμός, η υψηλής αξίας προϊόντων των βουνών και η χειροτεχνία.
Ένα ευνοϊκό περιβάλλον πολιτικής που περιλαμβάνει προσαρμοσμένες επενδύσεις, θα μπορούσε να βελτιώσει την πρόσβαση των αγροτών σε πόρους και να αυξήσει την ικανότητά τους να παράγουν εισόδημα. Η αύξηση του πληθυσμού παγκοσμίως επιβάλει την επικείμενη αξιοποίηση του πλούτου των βουνών εις όφελος των λαών.
 Το θέμα με το Διεθνές Έτος της οικογενειακής γεωργίας 2014 υιοθετήθηκε από τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών, καθώς και το Διεθνές Πρόγραμμα για την Έρευνα και την Εκπαίδευση για την Αειφόρο Διαχείριση των ορεινών περιοχών (IPROMO).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου