Παρασκευή, 2 Μαΐου 2014

«ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ ΚΑΙ ΟΠΤΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ» ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΜΙΛΟ ΓΙΑ ΤΗΝ UNESCO ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ICOMOS

Ιωάννης Μαρωνίτης
Η «Πολιτιστική Διπλωματία και ο Οπτικός Πολιτισμός» βρέθηκαν στον κεντρικό θεματικό άξονα της διάλεξης του Γεωπολιτικού Αναλυτή κ. Πέτρου Δ. Καψάσκη που πραγματοποιήθηκε πριν από λίγες ημέρες στο κτήριο του Ελληνικού ICOMOS όπου φιλοξενείται ο Όμιλος για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων στον Κεραμεικό.
Η διάλεξη αυτή με πρωτοβουλία του κ. Πέτρου Καψάσκη είχε σκοπό να αναδείξει ταλαντούχους Έλληνες Καλλιτέχνες και Δημιουργούς καθώς και να προωθήσει μέσω αυτών την τεράστια Πολιτιστική μας κληρονομιά και να ενισχύσει ακόμη περισσότερο την Εθνική μας ταυτότητα.
Ο Πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων και Αντιπρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ομίλων, Συλλόγων και Κέντρων της UNESCO (WFUCA) για την Ευρώπη και την Βόρεια Αμερική κ. Ιωάννης Μαρωνίτης «Η τοποθέτηση του κ. Πέτρου Καψάσκη είναι σπάνια, για το νεαρό της ηλικίας του ώριμη και κατασταλαγμένη ενώ δίνει το στίγμα ενός έμπειρου Αναλυτή. Η προσέγγιση του σχετικά με τα οφέλη της εφαρμογής της Πολιτιστικής Διπλωματίας σε δυσμενείς συνθήκες είναι ιδιάζουσας σημασίας. Δίνοντας βήμα στους νέους ανθρώπους, δίνουμε τον πρώτο λόγο στην εξέλιξη».
Πέτρος Καψάσκης
Ο κ. Καψάσκης γεννήθηκε στην Αθήνα αλλά κατάγεται απο την Ζάκυνθο όπου η οικογένεια του εγκαταστάθηκε στο νησί περί τα 1534. Εν συνεχεία φοίτησε στο Ιταλικό Γυμνάσιο της Ρώμης ‘’Βιτόριο Αλφιέρι’’ και συνέχισε το λύκειο στο διεθνούς φήμης Ιταλικό ινστιτούτο Μαρία Μοντεσσόρι της Ρώμης. Κατόπιν εισήχθη στο Πάντειο Πανεπιστήμιο όπου και σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες και Ιστορία ενώ παράλληλα πραγματοποίησε την πρακιiκή του στο Υπουργειο Εξωτερικών και την Διπλωματική Ακαδημία στον τομέα του Δικαίου της Θάλασσας. Eπίσης αφού ολοκλήρωσε την στρατιωτική του θητεία μετεκπαιδέυτηκε στο Λονδίνο στο τμήμα της Γεωπολιτικής και Ασφάλειας του Royal Holloway University of London. Σήμερα βρίσκεται στην Αθήνα όπου θα συνεχίσει με το διδακτορικό του στη Διπλωματική Ιστορία και τις Μυστικές Υπηρεσίες.
Ο Μουσικός κ. Αντώνης Έρημος συνόδευσε με την κιθάρα του γνώριμες συνθέσεις από τον Ελληνικό και ξένο Κινηματογράφο σε κιθάρα.

Η διάλεξη τέλεσε υπό την αιγίδα του Ελληνικού ICOMOS.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου