Δευτέρα 5 Μαΐου 2014

Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος Κεφαλονιάς η αγιογράφος και ζωγράφος Αναστασία Παπαδάτου – Αποστολοπούλου



Η αγιογράφος και ζωγράφος Αναστασία Παπαδάτου – Αποστολοπούλου έχει υποβάλει την υποψηφιότητα της για δημοτική σύμβουλος Κεφαλληνίας με τον συνδυασμό του Αλέξανδρου Παρίση, ΙΣΧΥΡΗ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ, ΓΙΑ ΕΛΕΙΟ -ΠΡΟΝΝΟΙ.
Η αγιογράφος και ζωγράφος Αναστασία Παπαδάτου – Αποστολοπούλου είναι Πρόεδρος του Ομίλου UNESCO για την Κεφαλληνία και έχει επιτελέσει ένα μεγάλο έργο στην Κεφαλονιά ως ιδρύτρια του Σπιτιού της UNESCO στα Περατάτα κάτω από το Ενετικό Κάστρο με φόντο τον Αίνο από την μια μεριά και το καταγάλανο Ιόνιο από την άλλη.
Το σπίτι της UNESCO είναι γεμάτο από τους πίνακες της με κύρια θέματα από το νησί της Κεφαλονιάς και τις βυζαντινής τεχνοτροπίας αγιογραφίες της.
Στο ατελιέ της αναμεσα στην αξιόλογη σειρά έργων της εκθέτονται και έργα της βασισμένα πάνω στην Οδύσσεια του Ομήρου. Κάθε πίνακας ζωγραφισμένος με την βυζαντινή τεχνοτροπία της, παρουσιάζει μια σκηνή από τις περιπλανήσεις του Οδυσσέα γυρίζοντας στην Ιθάκη.
Η Αναστασία Παπαδάτου – Αποστολοπούλου ήταν Πρόεδρος της Ένωσης Γυναικών Ελλάδος στο Καματερό από το 1985 έως το 2005, όπου με την ιδιότητα της εισηγήθηκε το νομοσχέδιο για την ψήφο των γυναικών και τις ταυτότητες γυναικών.
Επίσης ήταν υποψήφια δημοτική σύμβουλος Καματερού με τον συνδυασμό της Κατερίνας Δημητρίου, Πρόεδρο της Ελληνικής Ομοσπονδίας UNESCO.
Έχει συνεργαστεί με την Μαργαρίτα Παπανδρέου ως μέλος της Ένωσης Γυναικών Ελλάδας (Ε.Γ.Ε.). Επίσης ως μέλος του ΠΑΣΟΚ έχει εργαστεί με την Καλλιόπη Μπουρδάρα, την Ντιντί Γιαννοπούλου, την Φώφη Γεννηματα, κ.α.
Με την Βασιλική Φιλιππάτου στο Γενικό Ογκολογικό Νοσοκομείο Κηφισιάς «ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ» έχει συνεισφέρει σε θέματα της τρίτης ηλικίας.
Έχει διοργανώσει αιμοδοσίες στην Αθήνα και στην Κεφαλληνία, και έχει φέρει στην Κεφαλληνία τους Γιατρούς του Κόσμου όπου εξέτασαν εθελοντικά τους κατοίκους.Υπεύθυνη  της UNESCO της Αθήνας  από το 1998  έως  το 2003 για την τρίτη  ηλικία, και στην Κεφαλονιά  πρόεδρος της unesco από  το  2004,  με έργο  κοινωνικό και πολιτιστικό (ρούχα – φάρμακα - παπούτσια κ.α) και πολιτιστικό (εκθέσεις – όπερες - οπερέτες, βραδιές ποίησης, πανελλήνιο διαγωνισμό και παγκόσμιο ποίησης), και  μαθήματα δωρεάν σε παιδιά με ειδικές δεξιότητες.
Επίσης έχει διοργανώσει με τον Όμιλο UNESCO Κεφαλληνίας και Ιθάκης τον 1ο Διεθνή Διαγωνισμό Ποίησης για το 2013 με θέμα : «Η μαγεία της πλεύσης στην ρότα του Οδυσσέα».
Η προσφορά της στο νησί της Κεφαλονιάς που είναι η βάση της για εδώ και πολλά χρόνια που έχει εγκατασταθεί στο νησί είναι μοναδική και ανεκτίμητη. Οι εκκλησίες του νησιού έχουν μεγάλης αξίας τοιχογραφίες (μέχρι και μεσαιωνικές), που χρειάζονται συντήρηση για να παραμείνουν και να κοσμούν το νησί της Κεφαλονιάς ως μεγάλη παρακαταθήκη των άξιων εμπνευσμένων καλλιτεχνών που τις δημιούργησαν.
Για περισσότερες πληροφορίες όσον αφορά το Σπίτι της UNESCO στην Κεφαλονιά, για μαθήματα ζωγραφικής και αγιογραφίας μπορείτε να επικοινωνήσετε με την Αναστασία Παπαδάτου - Αποστολοπούλου στο τηλέφωνο 26710-68353

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου