Σάββατο, 24 Μαΐου 2014

ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΝΑΡΞΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓO ΣΑΡΛΒΙΛ «…ΧΑΙΡΕ ΚΑΛΟΣΥΝΗ» ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ 10TH‏

ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΝΑΡΞΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΣΑΡΛΒΙΛ «…ΧΑΙΡΕ ΚΑΛΟΣΥΝΗ»
ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ 10TH
ΣΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ
ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ UNESCO ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ
Η Ομάδα Καλλιτεχνών 10TH παρουσιάζει για πρώτη φορά το Κοινωνικό Θεατρικό Έργο Σαρλβίλ «…χαίρε καλοσύνη» υπό την αιγίδα του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων κάθε Δευτέρα και Τρίτη από 12 Μαΐου έως 3 Ιουνίου 2014 στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.
Ένας λογιστής που αλλάζει συνήθειες. Μια γυναίκα που θέλει να μοιραστεί. Η κυρία που εμπνέει. Ο ηθοποιός που παροτρύνει. Η αδύναμη αδελφή. Μια μητέρα που μάχεται. Ο ποιητής… και η τελευταία του κατοικία - το κοιμητήριο της Σάρλβιλ - θα είναι το ξεκίνημα στην καινούρια ζωή;
Το «Σαρλβίλ» είναι ένα νέο κοινωνικό θεατρικό έργο που ανεβαίνει για πρώτη φορά. Διαδραματίζεται στην Γαλλική επαρχία κοντά στα τέλη του 19ου αιώνα. Με σημείο αναφοράς τον ποιητή Αρθούρο Ρεμπώ διηγούμαστε μια ιστορία που ισορροπεί ανάμεσα στην αλήθεια και τη μυθοπλασία, όπως μπορεί να συμβεί και στο μυαλό ενός ανθρώπου. Μια ιστορία αγάπης και ψυχικής δύναμης .
Η οικουμενικότητα της σκέψης του Αρθούρου Ρεμπώ - η ελευθερία - δεν νοείται χωρίς το απαραίτητο στοιχείο της, τη δύναμη. Αυτή η δύναμη που πηγάζει από το «μέσα» μας, παρουσιάζεται στο θεατρικό, παραθέτοντας ταυτόχρονα αποσπάσματα ποιημάτων και ρήσεις της εργογραφίας του και μας υπενθυμίζει ότι η ποίηση δεν αποκόπτει τη ζωή από την τέχνη, αλλά αντίθετα, μέσα από την ποίηση αυτές τέμνονται από την αναγκαιότητα της συνύπαρξής τους.
Με αφορμή την επίσημη έναρξη του έργου ο Πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων και Αντιπρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ομίλων, Συλλόγων και Κέντρων της UNESCO (WFUCA) για την Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική κ. Ιωάννης Μαρωνίτης τίμησε πριν από λίγες ημέρες τους συντελεστές της Παράστασης τονίζοντας χαρακτηριστικά παρουσία του Σκηνοθέτη, Παραγωγού και Πρωταγωνιστή του έργου κ. Αλέξιου Κοτσώρη, του Συγγραφέα κ. Αχιλλέα Ε. Κούμπου καθώς και του Μουσικού και Συνθέτη κ. Στέφανου Κορκολή «Ζήσαμε όλοι μια μαγική βραδιά. Η ποίηση, ένα κλειδί που ανοίγει την ψυχή του ανθρώπου και η σημερινή άρτια και διεισδυτική δουλειά σπουδαίων Καλλιτεχνών λειτούργησε ως ψυχοθεραπεία που είναι απαραίτητη την περίοδο που διανύουμε περισσότερο από ποτέ».
Κείμενο: Αχιλλέας Ε. Κούμπος, Σκηνοθεσία - Δ ραμ. επεξεργασία: Αλέξιος Κοτσώρης, Πρωτότυπη μουσική: Στέφανος Κορκολής
Σκηνικά-Βίντεο-φώτα: Αλέξανδρος Τσαντίλας, Κοστούμια: Ιωάννα Τιμοθεάδου, Φωτογραφίες: Τάκης Διαμαντόπουλος 
Διδασκαλία κειμένου: Ευγενία Αποστόλου, Επιμέλεια κίνησης: Αυγουστίνος Κούμουλος, Βοηθός σκηνοθέτη: Ηλίας Κουρέτας
Μακιγιάζ: Make up Lab by Yiannis Marketakis, Χτενίσματα: Νικόλας Βιλλιώτης, Γραφιστικά: malddim


Παίζουν: Αλέξιος Κοτσώρης, Αντιγόνη Κουλουκάκου Αυγουστίνος Κούμουλος, Έλενα Μεντζέλου, Αγγελική-Ειρήνη Μήτση, Αλέξανδρος Παπαϊωάννου, Ελένη Τζαγκαράκη

ΣΑΡΛΒΙΛ
«….χαίρε καλοσύνη»

12,13,19,20,26,27 Μαΐου και 2,3 Ιουνίου 2014
Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, αίθουσα Black Box (Πειραιώς 206, Ταύρος), 210 3418579

Ώρα έναρξης: 21.30 Διάρκεια: 75’

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου