Πέμπτη 15 Μαΐου 2014

Τρεις νέοι Διάκονοι στην Ι. Μητρόπολη Τορόντο - Τελετή απονομής πτυχίων Θεολογικής Ακαδημίας - Ανοιξιάτικες συνεδριάσεις Μητροπολιτικών Συμβουλίων


Βροντοφωνάζουν και ψάλλουν
το... Αξιος! και ο Μητροπολίτης Σωτήριος 

ενδύει τον νέο Διάκονο Andrew Allain
 Ο Μητροπολίτης Σωτήριος χειροτόνησε σε Διάκονο, τον Ανδρέα Allain, την Κυριακή των Βαϊων, μέσα σε πυκνό εκκλησίασμα στον Ι.Ν. Αγ. Γεωργίου Halifax (Ανατολικός Καναδάς). Ο Διάκονος Ανδρέας Allain, γεννήθηκε στο Halifax  από Καναδούς γονείς, απόφοιτος της Θεολογικής μας Ακαδημίας στην οποία έμαθε αρκετά καλά ελληνικά και άριστα Βυζαντινή μουσική, είναι δε έγγαμος.
Την Τρίτη, παραμονή της Μεσοπεντηκοστής, στον κατάμεστο από εκκλησίασμα Ι.Ν. Αγ. Νικολάου Τορόντο (Κεντρικός Καναδάς), ο Μητροπολίτης Σωτήριος χειροτόνησε σε Διάκονο τον από το Τορόντο καταγόμενο και από Ελληνες γονείς, απόφοιτο της Θεολογικής μας Ακαδημίας, Τιμολέοντα Πράττα ο οποίος είναι έγγαμος. Στην Θ. Λειτουργία και στην σε Διάκονο χειροτονία του Τιμολέοντα Πράττα, συμμετείχαν ο Επίσκοπος Χριστοφόρος,  28 ιερείς και ένας Διάκονος.
Από την χειροτονία του Τιμολέοντα Πράττα σε Διάκονο
Ενώ ψάλλεται το «Ησαΐα χόρευε...» εκείνος με πολλή
ευλάβεια ασπάζεται το επιγονάτιο και
το χέρι του Μητροπολίτη Σωτηρίου
Το Σάββατο 24 Μαΐου στον Ι. Ν. Αγ. Δημητρίου Winnipeg (Δυτικός Καναδάς), ο Μητροπολίτης Σωτήριος θα χειροτονήσει σε Διάκονο τον γιατρό και καθηγητή του Πανεπιστημίου κ. Ιωάννη Καρβέλα. Ο κ. Καρβέλας είναι έγγαμος με τρεις γιους. Μιλάει αγγλικά και πολύ καλά τα ελληνικά. Για πολλά χρόνια υπηρετούσε ως κατηχητής στην Κοινότητα Αγ. Δημητρίου Winnipeg. Ο Ιερ. Προϊστάμενος π. Θ. Παρασκευόπουλος, τον έχει προετοιμάσει και χειροτονούμενος Διάκονος θα εξακολουθεί να ασκεί τα ιατρικά και καθηγητικά του καθήκοντα ενώ θα υπηρετεί δωρεάν την Κοινότητα Winnipeg.
Φοιτητές, απόφοιτοι της Θεολογικής Ακαδημίας και ιερείς σε χορωδία με τον Μητροπολίτη Σωτηρίο, όπου και μαζί με όλους τους συνδαιτυμόνες τραγουδούν εθνικά και θρησκευτικά άσματα και ψάλλουν εκκλησιαστικούς ύμνους
Οι τρεις αυτοί Διάκονοι είναι μεγάλη ευλογία για την Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία του Καναδά. Φυσικά, οι δύο πρώτοι σύντομα θα χειροτονηθούν ιερείς για να υπηρετήσουν τις Κοινότητές μας στον Καναδά. Ευχόμεθα σε όλους το... Αξιος!!!

Τελετή απονομής πτυχίων Θεολογικής Ακαδημίας

Οπως κάθε χρόνο έγινε η τελετή-δείπνο απονομής πτυχίων της Θεολογικής Ακαδημίας Τορόντο, στο πολιτιστικό Κέντρο της Ι. Μητρόπολης. Στο δείπνο παρεκάθησαν 650 συνδαιτυμόνες. Ήταν μία βραδιά με πραγματικά οικογενειακή ατμόσφαιρα. Κύριος ομιλητής της βραδιάς ήταν ο Εντιμ. Γεν. Πρόξενος της Ελλάδας στο Τορόντο κ. Δ. Αζεμόπουλος. Τον χαιρετισμό της Κύπρου έφερε ο Εντιμ. Γεν. Πρόξενος της Κύπρου στο Τορόντο, κ. Ι. Κιρακοσιάν και τελευταίος μίλησε ο αριστεύσας της χρονιάς Ιάσπερος Bendici του οποίου η ομιλία ελληνιστί και αγγλιστί καταχειροκροτήθηκε, (επισυνάπτεται η ομιλία).
Ο αριστεύσας της χρονιάς, απόφοιτος Ιάσπερος Bendici λαμβάνει το πτυχίο του από τα χέρια του Γεν. Προξένου κ. Δ. Αζεμόπουλου και του Επισκόπου Χριστοφόρου
Ο δεύτερος απόφοιτος της Θεολογικής μας Ακαδημίας ήταν ο νεοχειροτονηθείς Διάκονος Ανδρέας Allain. Οι δύο αυτοί απόφοιτοι της Θεολογικής μας Ακαδημίας αποδεικνύουν περίτρανα το άριστο έργο το οποίο επιτελεί η Θεολογική μας Ακαδημία.
Κατά τη διάρκεια του δείπνου οι φοιτητές και οι απόφοιτοι της Ακαδημίας, οι ιερείς και όλος ο λαός τραγούδησαν άσματα και έψαλλαν ύμνους υπό την διεύθυνση του Μητροπολίτη Σωτηρίου, ο οποίος και με σύντομη ομιλία έκλεισε την βραδιά.

Ανοιξιάτικες συνεδριάσεις Μητροπολιτικών Συμβουλίων

Ο Μητροπολίτης Σωτήριος πανευτυχής ομιλεί στους 650 συνδαιτυμόνες στην τελετή απονομής πτυχίων της Θεολογικής Ακαδημίας
Το Σάββατο 9 Μαΐου 2014, καθ’όλη τη διάρκεια της ημέρας συνεδρίασε το Μητροπολιτικό Συμβούλιο Φιλοπτώχου Αδελφότητος. Συμμετείχαν κυρίες και δεσποινίδες προερχόμενες από όλα τα μέρη του Καναδά, υπό την προεδρία της κας Ευθυμίας Κουτσούγερα. Την εναρκτήρια προσευχή, το αγιογραφικό ανάγνωσμα και τις κατευθυντήριες γραμμές, έδωσε ο Μητροπολίτης Σωτήριος.
Την Δευτέρα 12 Μαΐου 2014, συνεδρίασε το Μητροπολιτικό Συμβούλιο υπό την προεδρία του Μητροπολίτη Σωτηρίου. Προσήλθαν 39 από τα 53 μέλη του από όλο τον Καναδά, από την Victoria BC μέχρι και το Halifax
Το πολυπληθές εκκλησίασμα συμμετέχοντας στην χειροτονία του Τιμολέοντος Πράττα σε Διάκονο. Όντως υπήρξε το αδιαχώρητο στον βυζαντινού ρυθμού περικαλλή Ναό Αγ. Νικολάου Τορόντο
Ολες οι επιτροπές παρουσίασαν γραπτές εκθέσεις οι οποίες συνεζητήθησαν και ελήφθησαν οι ανάλογες αποφάσεις. Στο γεύμα, το Μητροπολιτικό Συμβούλιο τίμησε τον πρώην Βουλευτή κ. Δ. Καρύγιαννη. Ο κ. Καρύγιαννης υπηρέτησε ως Βουλευτής του Καναδά 25 και μισό συνεχόμενα έτη και οικειοθελώς παραιτήθηκε. Άνθρωπος τίμιος, υπεστήριξε πάντοτε τα εθνικά μας δίκαια. Οικογενειάρχης με πέντε κόρες και πιστός Ορθόδοξος χριστιανός, ήταν ο κύριος μοχλός στη Βουλή του Καναδά που ανεγνώρισε την γενοκτονία των Αρμενίων.
Το Μητροπολιτικό Συμβούλιο στην ανοιξιάτικη συνεδρίασή του με τον τιμώμενο πρώην Βουλευτή κ. Δ. Καρύγιαννη
  
Το Μητροπολιτικό Συμβούλιο Φιλοπτώχου Καναδά με την πρόεδρο κ. Ε. Κουτσούγερα και τον Μητροπολίτη στη μέση
Ο δεύτερος απόφοιτος της Θεολογικής Ακαδημίας Διάκονος Aνδρέας Allain λαμβάνει το πτυχίο του από τα χέρια του Γεν. Προξένου της Κύπρου κ. Ι. Κιρακοσιάν και του Διευθυντή της Ακαδημίας Αρχιμ. Ι. Δελή
Από το Γραφείο της Ι. Μητρόπολης
14 Μαΐου, 2014

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου