Παρασκευή 2 Μαΐου 2014

«ΣΤΙΣ ΦΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΣΜΥΡΝΗΣ» ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ «ΨΥΧΟΓΙΟΣ» ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ UNESCO ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ICOMOS / ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΤΟΥ ΝΤΙΝΟΥ ΚΟΥΜΠΑΤΗ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ‏

«ΣΤΙΣ ΦΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΣΜΥΡΝΗΣ»
ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ «ΨΥΧΟΓΙΟΣ»
ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ UNESCO ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ 
ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ICOMOS
Το νέο ιστορικό μυθιστόρημα του Προέδρου του διεθνούς Πολιτιστικού Οργανισμού «Το Καφενείο των ιδεών» κ. Ντίνου Κουμπάτη «Στις φλόγες της Σμύρνης», το οποίο πρόσφατα κυκλοφόρησε από τις διακεκριμένες Εκδόσεις «Ψυχογιός», παρουσιάσθηκε σε εκατοντάδες συμμετεχόντων υπό την αιγίδα του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων πριν από λίγες ημέρες στο κτήριο του Ελληνικού ICOMOS, όπου φιλοξενείται ο Όμιλος για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων στον Κεραμεικό.
Για το βιβλίο τοποθετήθηκε ο κριτικός βιβλίου κ. Γιώργος Πετρόπουλος ο οποίος τονίζοντας την ιστορική αλλά και κοινωνική αξία του βιβλίου «Οι φλόγες της Σμύρνης» έδωσε την σκυτάλη στον Συγγραφέα του βιβλίου κ. Ντίνο Κουμπάτη που εξέφρασε τα συναισθήματά που τον κατέκλυζαν κατά την συγγραφή του βιβλίου αλλά και κάθε φορά που το διάβαζει. Ο Πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων και Αντιπρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ομίλων, Συλλόγων και Κέντρων της UNESCO (WFUCA) για την Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική κ. Ιωάννης Μαρωνίτης φανερά συγκινημένος τόνισε χαρακτηριστικά «Ο λαός μας με τον τεράστιο Πολιτιστικό και Ιστορικό πλούτο που έχει ως κληρονομιά οφείλει να διατηρεί κάθε τι αυθεντικό που μας διδάσκει μέσα από την Ιστορία και τον Πολιτισμό. Έτσι και το ιστορικό μυθιστόρημα του Ντίνου Κουμπάτη με απόλυτο ρεαλισμό μας θυμίζει μία από τις πιο τραγικές στιγμές της ιστορίας του τόπου μας».
Αποσπάσματα του βιβλίου διάβασαν οι ηθοποιοί Χριστίνα Μανδέκη και Αγγελική Σάντορα. Σειρά είχε η Χορωδία Γυναικών «Πρωτόκλητος» που υπό τη διεύθυνση της Θεώνης Μούλτου με τους τραγουδιστές Μαρία Μπεγνή και Γιάννη Σαρρή παρουσίασαν ορισμένες από τις πιο μαγικές μελωδίες του Ελληνικού πενταγράμμου.
Η βραδιά έκλεισε χορευτικά με την Χορευτική Ομάδα του Εξειδικευμένου Κέντρου Διδασκαλίας Ανατολίτικου Χορού “GADALA” με τις αυθεντικές Ανατολίτικες Χορογραφίες από την Ελληνοαιγύπτια Χορογράφο – Χοροδιδάσκαλο κα Φωτεινή Γκανταλλά.
Για το βιβλίο τοποθετήθηκε η λογοτέχνης κα Παναγιώτα Χριστοπούλου – Ζαλώνη ενώ αποσπάσματα ανέγνωσε ο διακεκριμένος ηθοποιός κ. Γιώργος Βασιλείου.
Χαιρετισμό απεύθυνε ο Πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων και Αντιπρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ομίλων, Συλλόγων και Κέντρων της UNESCO (WFUCA) για την Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική κ. Ιωάννης Μαρωνίτης παρουσία της Συγγραφέως, Ηθοποιού και Διευθύντριας Θεάτρου του Ομίλου κας Αγγελικής Σάντορα η οποία και συμμετείχε στην Παρουσίαση με την ανάγνωση και ερμηνεία αποσπασμάτων του βιβλίου τονίζοντας «Ο Ντίνος Κουμπάτης μας δίνει ένα συγγραφικό αριστούργημα που μας ταξιδεύει στην ιστορία της πατρίδας μας υπενθυμίζοντάς μας ότι την πονεμένη Σμύρνη ως αναπόσπαστο μέρος του Ελληνισμού δεν πρέπει να την λησμονούμε».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου