ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΕΠ
Αγαπητοί φίλοι,
Όσο μένουμε σπίτι, αν και ήδη όχι απαραίτητα, το Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού – Κ.Ε.Π. σάς προτείνει να μην χάνουμε την επαγρύπνησή μας, να διευρύνουμε τους ορίζοντές μας, το γνωστικό μας πεδίο, να αποκτούμε καινούριες εμπειρίες και ερεθίσματα, να παραμένουμε σε φόρμα. Οι νέες συνθήκες περιορισμού, απαγορεύσεων συναθροίσεων και εξ αποστάσεως δράσεων μάς αποκαλύπτουν νέους ορίζοντες, μάς οδηγούν σε νέες δυνατότητες και προοπτικές !
Παρακολουθείτε τις διαδικτυακές δράσεις μας, διαλέξεις, λέσχες λόγου και επικοινωνίας, μυούμενοι στην πολιτισμική κληρονομιά του Ελληνικού Κόσμου, στον πλούτο της Ελληνικής Γλώσσας, του Ελληνικού Πολιτισμού.
Σάς προτείνουμε να παρακολουθήσετε εκδηλώσεις μας τελευταίων ετών, ήτοι κύκλους διαλέξεων, ημέρες Ελλάδας και διαδραστικά αφιερώματα, εκθέσεις, συναυλίες, φεστιβάλ, επιστημονικές-λογοτεχνικές βραδιές, θεατρικές παραστάσεις !!! Σε όσους δεν πρόλαβαν να επισκεφθούν τις εκδηλώσεις μας, προτείνουμε να μυηθούν στο θησαυρό και τον πλούτο του Ελληνικού Κόσμου, του Ελληνικού Πολιτισμού, της Ελληνικής Γλώσσας, του Ελληνικού Παραδοσιακού Χορού, περιηγούμενοι στο εδάφιο «Αρχείο βιντεοσκοπημένων εκδηλώσεων του Κ.Ε.Π.» του Δικτυοτόπου μας.
Αυτή την εβδομάδα σάς προτείνουμε να παρακολουθήσετε βίντεο από τα εξής κάτωθι καλλιτεχνικά μας εγχειρήματα:
- στρογγυλή τράπεζα με θέμα «ΕΛΛΑΔΑ – ΡΩΣΙΑ: ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ», που θα λάβει χώρα την Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2016. Η εκδήλωση αποτελεί συνδιοργάνωση της Ένωσης Αρχιτεκτόνων Ρωσίας, του Συμβουλίου Πολεοδομικής Ανάπτυξης Δήμου Μόσχας και του Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού-Κ.Ε.Π.
Βίντεο
http://www.hecucenter.ru/gr/videoarc/stroggili_trapeza_arhitektonikis__8112016_.html
Δελτίο τύπου
http://www.hecucenter.ru/gr/news/post__release_08_11_2016_stroggili_trapeza_arhitektonikis.html
- η παρουσίαση μίας ιδιαίτερης δίγλωσσης έκδοσης, του βιβλίου της Λαρίσας Γεράσενκο «Εγώ τα ανάβω!»ή10 τυπικά λάθη, που κάνουν οι Έλληνες, όταν έρχονται στη Ρωσία», καθώς και η προβολή ντοκιμαντέρ της ιδίας "Αγάπη (αφιέρωμα στη μνήμη του Παϊσιου του Αγιορείτη". 26 Ιανουαρίου 2018.
Βίντεο
Δελτίο τύπου
http://www.hecucenter.ru/gr/news/press_release__26012018__paroisiasi_vivlioi.html
ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ !!! ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΑΣ ΕΝΙΑΙΟΣ ΚΟΣΜΟΣ !!!
Σάς προωθούμε ενημέρωση από το Μανιατάκειο Ίδρυμα, στο Δικτυότοπο του οποίου δημοσιεύθηκε το άρθρο της δ/ντριας του Κ.Ε.Π., μέλους της Συμβουλευτικής Επιτροπής του Μανιατακείου Ιδρύματος διδάκτορος ιστορίας Δώρας Γιαννίτση με τίτλο «Η Εθνικο-Απελευθερωτική Επανάσταση του 1821 μέσα από το βλέμμα των Ρώσων περιηγητών», το οποίο δύνασθε να αντλήσετε στον εξής σύνδεσμο στο Διαδίκτυο https://www.maniatakeion.gr/el/h-ethnikoapeleytherwtikh-epanastash-toy-1821-mesa-apo-to-vlemma-twn-rwswn-perihghtwn-arthro-ths-dr-dwras-giannitsh-p461.html
καθώς και στο Δικτυότοπο του Κ.Ε.Π., στο εδάφιο «Βιβλιοθήκη» http://www.hecucenter.ru/gr/library/
Αγαπητοί φίλοι,
Άλλη μία ΣΤΙΓΜΗ στην ΙΣΤΟΡΙΑ !!! Πέμπτη, 27 Αυγούστου 2020. Το Δ.Σ. του Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού-Κ.Ε.Π., ο πρόεδρος Ανδρέας Ηλιόπουλος και η αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος-διευθύντρια του Κ.Ε.Π. Δώρα Γιαννίτση με τις οικογένειές μας επισκεπτόμαστε τον γραφικότατο και ιστορικό κόλπο του Ναβαρίνου στη δυτική ακτή της Πελοποννήσου. Επίσκεψη στα τρία μνημεία των πεσόντων ναυτικών των τότε τριών συμμαχικών Δυνάμεων, Ρωσίας, Μεγάλης Βρεττανίας, Γαλλίας στις νήσους Σφακτηρία και Χελώνα. Επίσκεψη στη ρωσική νεκρόπολη, καθώς και στο ρωσικό παρεκκλήσι του Αγίου Νικολάου, που ανηγέρθη στη Σφακτηρία το 1997 με πρωτοβουλία του προέδρου των ομογενών μας, του Συλλόγου Ελλήνων Μόσχας της πόλης του Πετροζαβόντσκ, του αείμνηστου Μιχαήλ Τσάχοβ. Μάς περιμένει σοβαρή και συστηματική δουλειά για την ανακαίνιση και αποκατάσταση του παρεκκλησιού.
ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΠΕΡΙΓΡΑΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΝΤΟΝΗ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΗ Μας ΦΟΡΤΙΣΗ, ΤΗ ΣΥΓΚΙΝΗΣΗ, ΠΟΥ ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΣΤΕ !!!
Τόπος εκπάγλου φυσικού κάλλους, πλούσιας ιστορίας, απαράμιλλης πολιτισμικής κληρονομιάς!
Το Ναυαρίνο αποτελεί μία από τις λαμπρότερες σελίδες της κοινής ιστορίας, που συνδέουν τους δύο ομόδοξους λαούς, Έλληνες και Ρώσους, με μακραίωνους δεσμούς ιστορικής, πολιτισμικής, πνευματικής εγγύτητας και παραπέμπουν στις ιδέες της Ορθόδοξης Ανατολής, με κοινή νοοτροπία και αντίληψη για τον άνθρωπο και τον κόσμο, που βασίζονται στις πανανθρώπινες, διαχρονικές και καθολικές αξίες και ιδανικά της συνέπειας, της πίστης στο χρέος, της αγάπης, της πραγματικής αρετής και ανάγονται από τα κείμενα των αρχαίων κλασσικών μας, από το μήνυμα καθολικής αγάπης της Αντιγόνης, αποκρινόμενης στις απειλές του Κρέοντα «...ούτοι συνέχθην, αλλά συμφιλείν έφυν...».
ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ – ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΑΣ ΕΝΙΑΙΟΣ ΚΟΣΜΟΣ !!!
Παρατίθεται βίντεο από την επίσκεψη στο χώρο:
To Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού – Κ.Ε.Π. έχει επανειλημμένως πραγματοποιήσεις εκδηλώσεις, αφιερωμένες στην ηρωική Ναυμαχία, αναλυτικότερα http://www.hecucenter.ru/gr/news/naimahia_naiarinoi__190_hronia_meta_.html
Κατωτέρω παρατίθεται σύντομη ιστορική επισκόπηση του ιστορικού πλαισίου της εποχής και της Ναυμαχίας του Ναβαρίνου
ΣΥΝΤΟΜΗ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΕΠΙΚΟΠΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΝΑΥΜΑΧΙΑ ΤΟΥ ΝΑΒΑΡΙΝΟΥ
Στις 24 Ιουνίου/6 Ιουλίου του 1827, σ' ένα διπλωματικό παιχνίδι για τον έλεγχο του περάσματος για την Ανατολή, οι τρεις μεγάλες Δυνάμεις της εποχής, Αγγλία, Γαλλία και Ρωσία, υπογράφουν στο Λονδίνο την τριμερή Ιουλιανή σύμβαση του Λονδίνου ("Τριπλή Συμμαχία"). Η σύμβαση αυτή επαναλαμβάνει βασικά τους όρους του Πρωτοκόλλου της Πετρούπολης μεταξύ Ρωσίας και Αγγλίας (23 Μαρτίου/4 Απριλίου 1826), σύμφωνα με το οποίο οι δύο Δυνάμεις συμφωνούσαν να επέμβουν μεσολαβητικά για τη δημιουργία ενιαίου Ελληνικού Κράτους, υποτελούς στο Σουλτάνο. Το πρωτόκολλο αυτό ουσιαστικά σήμαινε απομάκρυνση από τις αρχές της Ιερής Συμμαχίας και αποτελεί το πρώτο διπλωματικό κείμενο (διμερή συμφωνία) που μνημονεύει το όνομα «Ελλάδα» και αναγνωρίζει πολιτική ύπαρξη στους Έλληνες. Η Γαλλία προς στιγμή διστάζει να προσχωρήσει στο Πρωτόκολλο της Πετρούπολης γιατί διατηρεί σχέσεις συνεργασίας με τον Μωχάμετ Άλυ της Αιγύπτου, αλλά, ύστερα από την επίμονη άρνηση της Πύλης να δεχτεί ειρηνική λύση του Ελληνικού Ζητήματος, προσχωρεί και αυτή στην τριμερή Ιουλιανή σύμβαση του Λονδίνου. Η σύμβαση αυτή επαναλαμβάνει βασικά τους όρους του Πρωτοκόλλου της Πετρούπολης, περιέχει όμως και ρήτρα καταναγκασμού ή τουλάχιστον εκφοβισμού. Μοίρες ναυτικές των τριών Δυνάμεων θα αναλάμβαναν να επιβάλουν τη διακοπή των εχθροπραξιών. Παράλληλα θα προχωρούσαν στη σύναψη εμπορικών σχέσεων με τους Έλληνες και στο διορισμό προξένων. Η άρνηση της Πύλης να υποταχθεί στη θέληση της Τριπλής Συμμαχίας είχε σαν αποτέλεσμα τη ναυμαχία του Ναυαρίνου.
Η ναυμαχία έλαβε χώρα στις 8/20 Οκτωβρίου 1827 στον κόλπο του Ναυαρίνου (Νότιο-Δυτική ακτή της Πελοποννήσου) και σε αυτή συγκρούστηκαν ο τουρκοαιγυπτιακός στόλος και ο συμμαχικός –άγγλο-γάλλο-ρωσικός– στόλος. Προηγουμένως οι συμμαχικές μοίρες είχαν σταλεί στην περιοχή για να επιβάλουν εκεχειρία, πράγμα που η τουρκική πλευρά δεν αποδέχονταν. Οι αρχηγοί των συμμαχικών μοιρών, ναύαρχος Εδουάρδος Κόδριγκτον, αρχηγός της αγγλικής μοίρας που είχε και το γενικό πρόσταγμα, αντιναύαρχος Ερρίκος Δεριγνύ, αρχηγός της γαλλικής μοίρας και αντιναύαρχος Λογγίνος Χέϋδεν, αρχηγός της ρωσικής μοίρας, αποφάσισαν όπως εισχωρήσει ο στόλος στον κόλπο του Ναυαρίνου, όπου βρισκόταν ο τουρκοαιγυπτιακός στόλος υπό την αρχηγία του Ιμπραήμ πασά. Ο τουρκοαιγυπτιακός στόλος αποτελούνταν από 89 σκάφη με 2.240 πυροβόλα, ο δε συμμαχικός δεν διέθετε πάνω από 27 πλοία – 12 αγγλικά, 8 ρωσικά και 7 γαλλικά – με 1.324 πυροβόλα.
Ένα «τυχαίο γεγονός», όπως το χαρακτηρίζουν αρκετοί ιστορικοί της ναυμαχίας του Ναυαρίνου, διαδραμάτισε το ρόλο του «μοιραίου γεγονότος». Σε κάποια στιγμή ένα εχθρικό πυρπολικό φθάνει πολύ κοντά στο πολεμικό πλοίο «Ντάρτμουθ» και ο κυβερνήτης του Φελλόους στέλνει μια λέμβο με λίγους άνδρες και επικεφαλής τον Υποπλοίαρχο Φιτσρόϋ για να αναγκάσει το εχθρικό πυρπολικό να απομακρυνθεί. Εκείνοι, όμως, αφού προσπάθησαν να πείσουν τους Άγγλους να μην πλησιάσουν, πυροβολούν, σκοτώνουν τον υποπλοίαρχο και μερικούς ακόμη άνδρες και ανάβουν το πυρπολικό. Το «Ντάρτμουθ» ανταποδίδει το πυρ. Η γαλλική ναυαρχίδα «Σειρήν» χτυπιέται από την αιγυπτιακή φρεγάτα «Εσμίνα». Αμέσως ο Γάλλος αντιναύαρχος Δεριγνύ διατάζει σφοδρό κανονιοβολισμό κατά της εχθρικής φρεγάτας και σε ελάχιστα λεπτά το πυρ γενικεύεται. Ο Άγγλος ναύαρχος Κόδριγκτον στέλνει τον Έλληνα πλοηγό Πέτρο Μικέλη με λίγους άνδρες στον Αιγύπτιο διοικητή Μουχαρέμπεη και του διαμηνύει ότι σκοπός των συμμάχων δεν είναι να κτυπήσουν τους Τουρκοαιγυπτίους, αλλά να τους αναγκάσουν να φύγουν από το Ναυαρίνο και να επιστρέψουν στις βάσεις τους, στα Δαρδανέλλια και στην Αλεξάνδρεια. Οι Αιγύπτιοι σκοτώνουν τον Έλληνα απεσταλμένο του Κόδριγκτον και σε λίγα λεπτά η γαλλική ναυαρχίδα «Ασία» βυθίζει την αιγυπτιακή ναυαρχίδα. Από αυτή τη στιγμή η μάχη γενικεύεται και ξεφεύγει από κάθε σχεδιασμό και έλεγχο. Λίγο αργότερα πλησιάζει ο ρωσικό στόλος με επικεφαλής τη ναυαρχίδα «Αζόφ», οπότε το ηθικό των συμμάχων αναπτερώνεται και ο κανονιοβολισμός γίνεται ακόμη πιο έντονος και πεισματώδης.
Γύρω στις 18.00 της 8/20 Οκτωβρίου 1827 τα πάντα είχαν τελειώσει. Η ναυμαχία είχε κρατήσει τέσσερις ώρες και το αποτέλεσμά της έδειξε την υπεροχή των ευρωπαϊκών στόλων. Από τα 89 πλοία του τουρκοαιγυπτιακού στόλου τα 60 είχαν εντελώς καταστραφεί και βυθισθεί, ενώ τα υπόλοιπα είχαν ριχτεί στα αβαθή του κόλπου με σημαντικές ζημιές, ενώ οι ανθρώπινες απώλειες ανήλθαν σε 6.000 νεκρούς περίπου και 4.000 τραυματίες. Οι σύμμαχοι δεν έχασαν κανένα πλοίο, ενώ σε ανθρώπινες απώλειες είχαν 174 νεκρούς και 475 τραυματίες.
Αν και από αρκετούς ιστορικούς η ναυμαχία του Ναυαρίνου, τουλάχιστον το ξέσπασμά της, χαρακτηρίζεται ως «τυχαίο γεγονός» [ως αναφέρεται ανωτέρω, σε κάποια στιγμή ένα πυρπολικό του τουρκοαιγυπτιακού στόλου πλησιάζει πολύ κοντά στη βρετανική ναυαρχίδα «Ντάρτμουθ», ένας Άγγλος υποπλοίαρχος και μερικοί ακόμη άνδρες πυροβολούνται, η ατμόσφαιρα είναι ήδη ηλεκτρισμένη και σε λίγο ο κανονιοβολισμός γενικεύεται], η χρονική συγκυρία διεξαγωγής της, η συμμετοχή σε αυτή συμμαχικού στόλου, ο άρτιος συντονισμός των τριών μοιρών, η επιτυχής έκβασή της υποδηλώνουν ότι αυτή υπήρξε νομοτελειακή εξέλιξη σειράς παραγόντων. Του πολυετούς Αγώνα των Ελλήνων για ανεξαρτησία, της ταύτισης συμφερόντων των συμμάχων τη δεδομένη χρονική συγκυρία για τον έλεγχο του περάσματος για την Ανατολή, της διάδοσης στην Ευρώπη του φιλελληνικού κινήματος - καρπός ωρίμανσης ιδεών του Διαφωτισμού, ιδεών διαμόρφωσης εθνικών κρατών, ιδεών για το δικαίωμα εθνικής κυριαρχίας και αυτοπροσδιορισμού των λαών.
Υπήρξε, επίσης, στρατιωτική έκφραση του διπλωματικού αγώνα για το ελληνικό ζήτημα, στον οποίο η Ρωσία αναμφίβολα τήρησε μία συνεπή και αποφασιστική στάση. Επιδιώκοντας την έξοδό της προς τη Μεσόγειο από την εποχή της Μεγάλης Αικατερίνης ακόμη, η Ρωσική Αυτοκρατορία, με τους αλλεπάλληλους πολέμους που διεξάγει με την Οθωμανική Αυτοκρατορία από το δεύτερο ήμισυ ακόμη του 18ου αι., καθίσταται σε φυσικό σύμμαχο των ορθόδοξων Ελλήνων. Η στάση που τηρεί ο Τσάρος, τόσο πριν τα γεγονότα του Ναυαρίνου (από το Πρωτόκολλο της Πετρούπολης ακόμη), όσο και μετά (νέος ρωσοτουρκικός πόλεμος 1828-29, Συνθήκη της Ανδριανούπολης που υποχρέωνε το Σουλτάνο να παράσχει αυτονομία στους Έλληνες), ευνοεί την προσπάθεια των Ελλήνων. Στα μάτια των τελευταίων η Ρωσία ανάγεται στη μοναδική ομόδοξη Δύναμη – προστάτη των δικαίων του Ελληνισμού.
Την ίδια εποχή διάχυτα είναι στους κόλπους της ρωσικής κοινωνίας τα φιλελληνικά αισθήματα και η συμπάθεια απέναντι στον αγώνα του υπόδουλου γένους, γεγονός που, μεταξύ άλλων, πιστοποιούν και απομνημονεύματα Ρώσων περιηγητών της εποχής, μεταξύ των οποίων και στρατιωτικοί που έλαβαν μέρος στις επιχειρήσεις του ρωσικού στόλου στη Μεσόγειο.
Η χαρμόσυνη είδηση της καταναυμαχήσεως του τουρκοαιγυπτιακού στόλου πανηγυρίσθηκε με μεγάλο ενθουσιασμό από τους Έλληνες που έβλεπαν πλέον κοντά την ημέρα της ελευθερίας τους.
Θεοδώρα Γιαννίτση,
διδάκτωρ ιστορίας, δ/ντρια Κ.Ε.Π.
Το Ελληνικό Περίπτερο στην 33η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου της Μόσχας - «MIBF»
Αγαπητοί φίλοι και φίλες!
Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ενημερώσουμε ότι την περίοδο από 2 έως 6 Σεπτεμβρίου 2020 στη ρωσική πρωτεύουσα θα πραγματοποιηθεί η 33η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου της Μόσχας. Ένα από τα πιο σημαντικά πολιτιστικά γεγονότα της χρονιάς αυτή τη φορά θα πραγματοποιηθεί στο Εκθεσιακό Κέντρο "Manege", στην καρδιά της Μόσχας, μπροστά από το Κρεμλίνο.
Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με όλους τους απαραίτητους υγειονομικούς κανόνες και κανονισμούς.
Η Ελλάδα, ως συνήθως, θα εκπροσωπείται από το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού, το οποίο έχει ετοιμάσει ένα ειδικό περίπτερο, αφιερωμένο στις μεταφράσεις της ελληνικής λογοτεχνίας στα ρωσικά, που δημοσιεύθηκε τον τελευταίο χρόνο.
Το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού έχει προετοιμάσει μια σειρά από λογοτεχνικές εκδηλώσεις στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης «MIBF»:
- Παρουσίαση των βιβλίων της σειράς «Βιβλιοθήκη Νεοελληνικής Λογοτεχνίας» από τον εκδοτικό οίκο «Αλήθεια» .
- "Λαϊκός πολιτισμός στη σύγχρονη λογοτεχνία. Νέα ελληνικά βιβλία στη ρωσική μετάφραση";
- "Για αυτό που ο Έλληνας ποιητής Οδυσσέας Ελύτης έλαβε το βραβείο Νόμπελ".
- "Κώστας Ταχτσής. Σύγχρονο ελληνικό κλασσικό στη ρωσική μετάφραση".
- "Συλλογή διηγήσεων από τον σύγχρονο Έλληνα πεζογράφο Δημήτρη Νόλα" Το πάθος ενός συγγραφέα "στη ρωσική μετάφραση."
Συμμετέχοντες στις εκδηλώσεις:
Δημήτρης Γιαλαμάς, Ξένια Κλίμοβα, Άννα Κοβαλιόβα, Hippolyte H. (Ιππόλυτος Χαραλαμπίδης), Όλγα Μπομπρόβα, Άννα Νοβοχάτκο, Ίγκορ Σάβκιν, Γκασάν Γκουσέινοβ.
Περισσότερες λεπτομέρειες δύνασθε να αντλήσετε στο Δικτυότοπο του Συλλόγου Ελλήνων Μόσχας https://www.greekmos.ru/mibf2020/
Αγαπητοί φίλοι,
Με μεγάλη χαρά σάς ενημερώνουμε σχετικά με το 9ο Διεθνές Φεστιβάλ Ψηφιακού Κινηματογράφου Αθήνας και ανακοινώνουμε την Διεθνή Κριτική Επιτροπή του 9ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ψηφιακού Κινηματογράφου - AIDFF https://aidff.com/el/
Το 9ο Διεθνές Φεστιβάλ Ψηφιακού Κινηματογράφου της Αθήνας έλαβε αιτήσεις από 150 χώρες με πάνω από 3000 αιτήσεις. Το φεστιβάλ θα ανακοινώσει τις βραβευμένες ταινίες του έως τις 20 Σεπτεμβρίου 2020. Όταν το επιτρέπουν οι συνθήκες, θα προβάλει με ασφάλεια τις βραβευμένες ταινίες του, η επιλογή των οποίων ξεκίνησε και ανακοινώνονται οι επίσημες συμμετοχές τους (Επίσημη Επιλογή) Το 9ο AIDFF θα περιλαμβάνει 200 ταινίες από 45 χώρες με πάνω από εκατό πρεμιέρες. Σε αυτή τη δύσκολη κατάσταση, το φεστιβάλ προωθεί την ιδέα του New Cinema με τις ενότητες του. Όλες οι κατηγορίες της νέας κινηματογραφικής πραγματικότητας Μικρή και μυθοπλασία, ντοκιμαντέρ μικρού μήκους και μεγάλου μήκους, video art, video dance, μουσικές ταινίες βρήκαν ένα φιλόξενο σπίτι από δημιουργούς έως δημιουργούς.
Η κριτική επιτροπή αποτελείται από τους:
Αναλυτικότερα: https://aidff.com/el/
The 9th Athens International Digital Film Festival https://aidff.com/el/ received applications from 150 countries with over 3000 applications. The festival will announce its award-winning films by September 20, 2020.When conditions allow, he will safely screen his award-winning films and much of the festival. Genres has started and announces its official entries (Official Selection) The 9th AIDFF will feature 200 films from 45 countries with over a hundred premieres. In this difficult situation, the festival seamlessly promotes the concept of New Cinema with its sections. All categories of the new cinematic reality Short and feature fiction, short and feature documentaries, video art, video dance, music films found a hospitable home from creators to creators
Επίσης, σάς προτείνουμε και σάς συνιστούμε να παρακολουθείτε τα διάφορα ενημερωτικά-παιδαγωγικά-διαφωτιστικά εδάφια του Δικτυότοπού μας www.hecucenter.ru
- Εδάφιο «Διδασκαλία ελληνικής γλώσσας» http://www.hecucenter.ru/gr/greekcourses/
- Εδάφιο «Βιβλιοθήκη» με πλούσια βιβλιογραφία, μεταξύ άλλων και σε ηλεκτρονική μορφή http://www.hecucenter.ru/gr/library/
- Eδάφιο «Έλληνες και Φιλέλληνες» http://www.hecucenter.ru/gr/diaspora/
- Eδάφιο «Η Ελλάδα σήμερα» http://www.hecucenter.ru/gr/greece/
- Eδάφιο «Σελίδες από την ιστορία των Ελλήνων της Ρωσίας» http://www.hecucenter.ru/gr/greekfamily/
- Eδάφιο «Επαγγελματική αποκατάσταση» http://www.hecucenter.ru/gr/job/
- εδάφιο «ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ», στο οποίο ο προσφάτως αφιχθείς στη ρωσική πρωτεύουσα ομογενής μας ή Φιλέλληνας δύναται να αντλήσει χρήσιμη, κατά τη γνώμη μας, πληροφόρηση για τα ελληνικά σημεία της Μόσχας, τα αξιοθέατά της, τα θεάματα και καταστήματά της, ενημέρωση για καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, επικοινωνίες κ.λπ. http://www.hecucenter.ru/gr/helpfulinfo/hrisimes_plirofories.html
- Στήλη του σημαντικού Έλληνα δημοσιογράφου, σκηνοθέτη Γιώργου Μεσσάρη «Τελεία και Παύλα», που αναφέρεται σε οξύτατα ζητήματα του σύγχρονου κόσμου και δεν δύναται να αφήσει ασυγκίνητο τον καθένα μας http://www.hecucenter.ru/gr/laststraw/
- Συνεχίζεται να εμπλουτίζεται με εξαιρετικά επίκαιρα και ενδιαφέροντα άρθρα η στήλη του σημαντικού Έλληνα δημοσιογράφου Νίκου Σιδηρόπουλου «Τα πρόσωπα του Ελληνισμού», http://www.hecucenter.ru/gr/ellin/
- Εδάφιο «Τα Μ.Μ.Ε. για το Κ.Ε.Π.» http://www.hecucenter.ru/gr/press/
- Στο εδάφιο "Ειδήσεις από την Ελλάδα" αναρτώνται νέα και ενημέρωση πολιτιστικού, εκπαιδευτικού ενδιαφέροντος, για τη Χώρα μας, που έχουν την ευγενική καλοσύνη να μας αποστέλνουν άνθρωποι της τέχνης και των γραμμάτων, καλοί μας φίλοι από την Ελλάδα, αλλά και παρακολουθούμε και εντοπίζουμε και εμείς http://www.hecucenter.ru/gr/greeknews/
- ΑΡΧΕΙΟ ΒΙΝΤΕΟΣΚΟΠΗΜΕΝΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΤΟΥ Κ.Ε.Π - http://www.hecucenter.ru/gr/videoarc/
- Youtube κανάλι Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού – Κ.Ε.Π. https://www.youtube.com/channel/UCViNQH3EVWwAU6STJiFi8tQ?view_as=subscriber
ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ !!! ΜΑΖΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΥΝΑΤΟΤΕΡΟΙ ΚΑΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΠΛΟΥΣΙΟΤΕΡΟΙ !!!
ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ – ΣΤΗΡΙΞΕ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ – Κ.Ε.Π.
http://www.hecucenter.ru/gr/news/2020__stirikse_to_kentro_ellinikoi_politismoi__kep.html
ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΕΙΣΦΟΡΑ
Παρατίθεται βίντεο-μήνυμα της διευθύντριας του Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού – Κ.Ε.Π, Δώρας Γιαννίτση.
ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ !!!
ΜΑΖΙ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΜΕ ΔΥΝΑΤΟΙ & ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΙ, ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ & ΨΥΧΙΚΑ ΠΛΟΥΣΙΟΤΕΡΟΙ !!!
Εις το επανιδείν, φίλοι μας !
Ειλικρινώς υμετέρα, με εκτίμηση και φιλικούς χαιρετισμολύς,
Δρ. Δώρα Γιαννίτση,
δ/ντρια Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού – Κ.Ε.Π.
Αναλυτικό απολογισμό δράσεων του Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού (Κ.Ε.Π.) έτους 2019 δύνασθε να αντλήσετε στον εξής σύνδεσμο στο Διαδίκτυο:
http://www.hecucenter.ru/up/Last_Απολογισμός%20δράσεων%20Κ.Ε.Π.%20έτους%202019___.pdf
Σύντομο απολογισμό δράσεων του Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού (Κ.Ε.Π.) έτους 2019 δύνασθε να αντλήσετε στον εξής σύνδεσμο στο Διαδίκτυο:
http://www.hecucenter.ru/gr/reports/apologismos_drasis_kep_2019.html
Αναλυτικό απολογισμό δράσεων του Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού (Κ.Ε.Π.) Α΄ εξαμήνου τρέχοντος έτους 2020 δύνασθε να αντλήσετε στον εξής σύνδεσμο στο Διαδίκτυο:
http://www.hecucenter.ru/up/Last_Απολογισμός δράσεων Κ.Ε.Π. έτους 2020.pdf
Σύντομο απολογισμό δράσεων του Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού (Κ.Ε.Π.) Α΄ εξαμήνου τρέχοντος έτους 2020 δύνασθε να αντλήσετε στον εξής σύνδεσμο στο Διαδίκτυο:
http://www.hecucenter.ru/gr/reports/apologismos_drasis_kep_gia_to_a_eksamino_2020.html
ГРЕЧЕСКИЙ КУЛЬТУРНЫЙ ЦЕНТР (ГКЦ) –
НАШЕ ОБЩЕЕ ДОСТОЯНИЕ !!!
уже 15-й ГОД ВМЕСТЕ с ВАМИ –
ОТЧЕТ РАБОТЫ ГКЦ за первое полугодие 2020 год !!!
650 учащихся
24 языковые группы
11 площадок
48 проведенных мероприятий, среди которых лектории, мероприятия, посвящённые памятным датам, Национальным Дням, проектной деятельности [Греческий Разговорный Клуб, Встречая Интересных Людей, летнее кино по-гречески ]
6 театральных постановок, среди них 1 премьера в Москве
1 награда
30 участий в прочих профильных мероприятиях и оказание информационной поддержки делу продвижения эллинизма и греко-российского взаимодействия
17 публикации в СМИ и многое другое!!!
МЫ ВМЕСТЕ – МЫ ЕДИНЫЙ МИР!!!
ΚΕΝΤΡΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ –
ΚΟΙΝΗ ΣΤΑΘΕΡΗ ΑΞΙΑ !!!
15η συνεχόμενη χρоνιά ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ !!! –
Απολογισμός δράσης Κ.Ε.Π.για το α΄ εξάμηνο 2020 !!!
650 σπουδαστές
25 τμήματα ελληνικής γλώσσας
11 εστίες διάδοσης ελληνικής γλώσσας
78 διοργανωθείσες εκδηλώσεις
12 θεατρικά εγχειρήματα, μεταξύ των οποίων 1 πρεμιέρα στο Βλαντιβοστόκ
5 βραβεύσεις
76 συμμετοχές σε εκδηλώσεις προώθησης-προβολής του ελληνικού πολιτισμού και στήριξη ενημέρωσης-χορηγοί επικοινωνίας σε εκδηλώσεις ελληνορωσικής σύμπραξης
37 δημοσιεύσεις σε ΜΜΕ και πολλά άλλα…!!!
ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ – ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΑΣ ΕΝΙΑΙΟΣ ΚΟΣΜΟΣ !!!
ГРЕЧЕСКИЙ КУЛЬТУРНЫЙ ЦЕНТР ΚΕΝΤΡΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ
Москва, Алтуфьевское шоссе, 44 Altufyevskoe shosse, 44, office No 9, 2nd floor
офис № 9, 2 этаж 127566 Moscow, Russia
Тел.: 7084809 – Тел./Факс: 7084810 Tel.: +7 495 7084809; Tel./Fax: +7 495 7084810
e-mail: hcc@mail.ru info@hecucenter.ru
skype: hellenic.cultural.center
facebook: http://www.facebook.com/Hecucenter
vkontakte: http://vk.com/hecucenter
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου