Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2015

Η ΟΜΠΟΙΣΤΑ ΓΕΩΡΓΙΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΕΡΜΗΝΕΥΣΕ ΕΡΓΑ ΤΟΥ ΣΥΝΘΕΤΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΑΡΟΥΣΟΥ ΣΤΟ ΤΡΙΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΝΕΡΙΤ



Γεωργία Κωνσταντοπούλου
Την Τετάρτη 28 Ιανουαρίου ηχογραφήθηκαν έργα του Ελληνοκαναδού συνθέτη Παναγιώτη Καρούσου στο Τρίτο Πρόγραμμα της ΝΕΡΙΤ για την εκπομπή “Lunch Time Live Concert” 13.00 - 15.00 / 90.9 FM live του Χρίστου Παπαγεωργίου.
Τα έργα θα μεταδοθούν τις Τετάρτες στην Ελληνική Ραδιοφωνία από το Τρίτο Πρόγραμμα της ΝΕΡΙΤ με παρουσιαστή τον διευθυντή του Τρίτου Προγράμματος σπουδαίο συνθέτη και πιανίστα Χρίστο Παπαγεωργίου.   
Την Ελληνική Ορχήστρα διεύθυνε ο μεγάλος Αρχιμουσικός της Συμφωνικής Ορχήστρας του Δήμου Αθηναίων Ελευθέριος Καλκάνης. 
Η ομποΐστα Γεωργία Κωνσταντοπούλου ερμήνευσε την «Ρομάντζα για Όμποε» του συνθέτη Παναγιώτη Καρούσου με πλούσιο και βελούδινο ήχο. Η «Ρομάντζα για Όμποε» είναι μεταγραφή του έργου το όποιο έχει ερμηνευτεί για πρώτη φορά στο Μόντρεαλ του Καναδά όπου και ηχογραφήθηκε στα στούντιο του Πανεπιστημίου McGill. Είναι εμπνευσμένο από το ποίημα του Λορέντζου Μαβίλη «Λήθη» και έχει ερμηνευτεί από βιολοντσέλο, φλάουτο και όμποε σε αντίστοιχες μεταγραφές.
Η αξιόλογη ομποΐστα Γεωργία Κωνσταντοπούλου είναι μόνιμο μέλος της Συμφωνικής Ορχήστρας της Αθήνας και έχει στο ρεπερτόριο της ένα ευρύ φάσμα έργων του κλασσικού ρεπερτορίου.
Την εκδοχή για φλάουτο έχει ερμηνεύσει ο φλαουτίστας Ζαχαρίας Ταρπάγκος στην Αίθουσα Συναυλιών του Φιλολογικού Συλλόγου «Παρνασσός» υπό την διεύθυνση του μαέστρου Ελευθέριου Καλκάνη και την Ελληνική Ορχήστρα.
Παναγιώτης Καρούσος, Μιρέλα Ρούτση, Χρίστος Παπαγεωργίου,Έφη Χριστοδούλου, Γεωργία Κωνσταντοπούλου
Στην συναυλία παρουσιάστηκαν αξιόλογοι ερμηνευτές με τέλειες ερμηνείες.
Το πρόγραμμα περιλάμβανε τα ορχηστρικά έργα: ΚΟΝΣΕΡΤΟ ΓΙΑ ΒΙΟΛΙ ( Έφη Χριστοδούλου, βιολί), ΚΟΝΣΕΡΤΟ ΓΙΑ ΒΙΟΛΟΝΤΣΕΛΟ (Μιρέλα Ρούτση, τσέλο), ΡΟΜΑΝΤΖΑ ΓΙΑ ΟΜΠΟΕ (Γεωργία Κωνσταντοπούλου, όμποε), και σε Παγκόσμια Πρεμιέρα το ΚΟΥΑΡΤΕΤΟ ΕΓΧΟΡΔΩΝ.
Από τις όπερες του Παναγιώτη Καρούσου παρουσιάστηκαν αποσπάσματα της «ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΦΛΟΓΑΣ» με την σοπράνο Ειρήνη Κώνστα, και από τον «ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΔΕΣΜΩΤΗΣ» με την σοπράνο Ειρήνη Κώνστα στο ρόλο της Ιούς,  τη σοπράνο Βανέσσα Καλκάνη στο ρόλο της Θεάς Ήρας, τον τενόρο Αναστάσιο Στέλλα στο ρόλο του Θεού Ερμή και την σοπράνο Μαρία Λυμπεράκου στον ρόλο της Ωκεανίδας. Επίσης ερμηνεύτηκε η άρια «Θεια Μουσική από το Ορατόριο «Το Τραγούδι των Εθνών» με την σοπράνο Βανέσσα Καλκάνη στα Γαλλικά.
Με αυτή την εκπομπή το Τρίτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας της (ΝΕΡΙΤ) παρουσιάζει αντιπροσωπευτικά έργα του συνθέτη Παναγιώτη Καρούσου που χαρακτηρίζουν το συνολικό του έργο (Όπερα, Ορατόριο, Κονσέρτο, Μουσική Δωματίου). Το Τρίτο Πρόγραμμα ευχαρίστησε τους μουσικούς, τους σολίστες τον μαέστρο και τον συνθέτη για την ωραία συναυλία που πρόσφεραν στη ΝΕΡΙΤ.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΚΑΙ ΣΟΛΙΣΤΕΣ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΚΑΛΚΑΝΗΣ
Βιολιά πρώτα: Έφη Χριστοδούλου, Brunilda Malo, Monika Dhamo, Σταυρούλα Μεντή
Βιολιά δεύτερα: Κάτια Καμίνσκι, Στέλλα Ζιοπούλου, Bledar Skenderi
Βιόλες:  Alketa Tzaho, Biliana Zaharinova, Ελένη Λίγγρη
Βιολοντσέλα: Mirela Ruci, Alexander Tsefa
Κοντραμπάσο: Δημήτρης Ασλανίδης
Φλάουτο: Ρένη Τσαλαπάτη
 Όμποε: Γεωργία Κωνσταντοπούλου
Κλαρινέτα: Θανάσης Κατερινάκης, Παναγιώτης Μάρκου
Σολίστες: Ειρήνη Κώνστα, σοπράνο, Βανέσσα Καλκάνη, σοπράνο, Μαρία Λυμπεράκου, σοπράνο, Αναστάσιος Στέλλας, τενόρος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου