Δευτέρα 6 Ιουλίου 2020

«ΠΟΝΤΙΑΚΟ ΠΑΝΟΫΡ» ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΠΟΝΤΙΩΝ ΝΙΚΑΙΑΣ – ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ UNESCO ΝΟΜΟΥ ΠΕΙΡΑΙΩΣ & ΝΗΣΩΝ

«ΠΟΝΤΙΑΚΟ ΠΑΝΟΫΡ»
ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΠΟΝΤΙΩΝ ΝΙΚΑΙΑΣ – ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ UNESCO ΝΟΜΟΥ ΠΕΙΡΑΙΩΣ & ΝΗΣΩΝ
Με συμμετοχή εκατοντάδων πολιτών πραγματοποιήθηκε η επετειακή εκδήλωση του Πόντου πριν από λίγες ημέρες από την Ένωση Ποντίων Νίκαιας Κορυδαλλού με την υποστήριξη του Ομίλου για την UNESCO Νομού Πειραιώς & Νήσων.
Το Ποντιακό Πανηγύρι όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος δίνει το στίγμα της παράδοσης που ζει μέσα από την διατήρηση της Πολιτιστικής μας κληρονομιάς. Δεκάδες Ποντιακοί αλλά και Κρητικοί, Θρακιώτικοι και της Μικράς Ασίας χορευτικοί Σύλλογοι έδωσαν το παρόν στο «Ποντιακό Πανοΰρ» προσφέροντας άρωμα και χρώμα Πολιτισμού όχι μόνο από τον Βορρά αλλά και από όλη την Ελλάδα και γειτονικές χώρες όπως η Ρουμανία και η Αρμενία.
Τέλος, μεγάλοι Καλλιτέχνες όπως η κα Λιζέτα Νικολάου, η κα Πέλα Νικολαΐδου, ο κ. Ματθαίος Τσαρουχίδης, ο κ. Κώστας Θεοδοσιάδης, ο κ. Ανέστης Ιωακειμίδης, ο κ. Γιώργος Ατματσίδης, ο κ. Δημήτρης Καρασαββίδης και πολλοί άλλοι απογείωσαν την εκδήλωση με τις εξαιρετικές τους ερμηνείες.
«Ο μοναδικός παλμός της Ποντιακής Παράδοσης αφήνοντας την ανεξίτηλη σφραγίδα του στον χρόνο, πλαισιώνει αυτή την γιορτή δίνοντας πνοή Πολιτισμού υπενθυμίζοντάς μας την αξία της διατήρησης της Πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου μας.» τόνισε χαρακτηριστικά σε δήλωσή του ο Πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Νομού Πειραιώς και Νήσων και Αντιπρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ομίλων, Συλλόγων & Κέντρων της UNESCO (WFUCA), Υπεύθυνος για την Ευρώπη και την Βόρεια Αμερική κ. Ιωάννης Μαρωνίτης, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Πειραιά κ. Στέφανου Χρήστου, του Περιφερειάρχη ΕΣΠΑ κ. Λεωνίδα Αθανασιάδη καθώς και μελών του Ομίλου μας.

Ioannis Maronitis
















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου