Παρασκευή 10 Ιουλίου 2020

Αφιέρωμα στον Γιάννη Οικονομίδη στο cine Μελίνα

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗ ΣΤΟ CINE ΜΕΛΙΝΑ

Ο Δήμος Κερατσινίου- Δραπετσώνας διοργανώνει στον δημοτικό κινηματογράφο «Μελίνα», διήμερο αφιέρωμα σε έναν από τους σημαντικότερους σκηνοθέτες του σύγχρονου ελληνικού και κυπριακού κινηματογράφου, τον Γιάννη Οικονομίδη.
Ο Γιάννης Οικονομίδης γεννήθηκε στη Λεμεσό το 1967 και ήρθε στην Αθήνα αρχικά για να σπουδάσει Νομική. Στα πρώτα χρόνια της φοίτησης του κατάλαβε ότι η αγάπη του για τον κινηματογράφο δεν μπορούσε να του επιτρέψει να σταθεί μακριά του. Ξεκίνησε, λοιπόν, τις σπουδές κινηματογράφου και δεν άργησε να αγαπηθεί γρήγορα από το κοινό.
Με δεδομένη γραφή και συνέπεια που ακολουθεί από το 2002 με το πυρωμένο κωμικοτραγικό μανιφέστο «Σπιρτόκουτο», την τσαμπουκαλεμένη «Ψυχή στο Στόμα», το νουάρ τραύμα του «Μαχαιροβγάλτη», τη διεθνή πορεία του «Μικρού Ψαριού» και την τεράστια θεατρική επιτυχία του «Στέλλα Κοιμήσου» στο Εθνικό Θέατρο, ο Γιάννης Οικονομίδης επιστρέφει φέτος στον κινηματογράφο με τη νέα του ταινία «Η μπαλάντα της τρύπιας καρδιάς», για να αφηγηθεί μία ερωτική ιστορία, πικρή και μαύρη.
Στο πλαίσιο του αφιερώματος θα προβληθούν δύο ταινίες του σκηνοθέτη:
-Τετάρτη 22 Ιουλίου στις 21.00, με ελεύθερη είσοδο «Το μικτό ψάρι»
Η ταινία αποθεώθηκε στα φεστιβάλ του εξωτερικού και δικαίως. Πρόκειται για μια από τις πιο «δυνατές» και συγκλονιστικές ταινίες του σύγχρονου ελληνικού σινεμά. Η τέταρτη μεγάλου μήκους ταινία του σκηνοθέτη, έχει αποσπάσει, επίσης, σειρά διακρίσεων, όπως η βράβευση στο 55ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Θεσσαλονίκης από την Πανελλήνια Ένωση Κριτικών Κινηματογράφου (ΠΕΚΚ). Επίσης, συμμετείχε επίσημα στο Διαγωνιστικό Τμήμα της 64ης Berlinale.
Υπόθεση: Στα 19 του, ο Στράτος διέπραξε ένα έγκλημα πάθους. Πέρασε τη μισή του ζωή στη φυλακή, κάτω από την προστασία ενός αρχινονού του υποκόσμου, του Λεωνίδα. Μία μέρα, κατά τη διάρκεια μιας συμπλοκής ανάμεσα σε αντίπαλες συμμορίες, ο Λεωνίδας του έσωσε τη ζωή. Ο Στράτος αυτό δεν το ξέχασε ποτέ. Ελεύθερος πια, ο Στράτος δουλεύει τη νύχτα σ’ ένα αρτοποιείο, ενώ τη μέρα εκτελεί συμβόλαια θανάτου. Όλα του τα χρήματα τα δίνει στον Γιώργο, τον αδελφό του Λεωνίδα, που οργανώνει ένα παράτολμο σχέδιο απόδρασης για να βγάλουν τον Λεωνίδα από τη φυλακή. Το μόνο πράγμα που απασχολεί τον Στράτο είναι να εξοφλήσει το χρέος του στον Λεωνίδα. Η μέρα της απόδρασης, η πιο σημαντική μέρα της ζωής του, πλησιάζει…

-Πέμπτη 23 Ιουλίου, «Η μπαλάντα της τρύπιας καρδιάς», στις 21.00, είσοδος ελεύθερη:
Η νέα, πολυαναμενόμενη ταινία, του σκηνοθέτη, υπόσχεται ήδη από τον ειρωνικό τίτλο της «Η Μπαλάντα της Τρύπιας Καρδιάς» μαύρο ρομαντισμό.
Υπόθεση:
Σε μια μικρή πόλη της Ελλάδας, όταν το ερωτικό πάθος διασταυρώνεται με την απληστία για το χρήμα, τα πτώματα αρχίζουν να στοιβάζονται το ένα μετά το άλλο και η «Ωραία Κοιμωμένη» Όλγα δεν θα μάθει ποτέ από τι πραγματικά έχει γλιτώσει.

Ο Γιάννης Οικονομίδης θα παραστεί στην προβολή της ταινίας «Η μπαλάντα της τρύπιας καρδιάς», προκειμένου να μιλήσει για την ταινία και να συζητήσει με το κοινό.

Info:
Αφιέρωμα στον Γιάννη Οικονομίδη στον δημοτικό κινηματογράφο «Cine Μελίνα»
Τετάρτη 22 Ιουλίου στις 21.00: Προβολή της ταινίας «Το μικρό ψάρι»
Πέμπτη 23 Ιουλίου στις 21.00: Προβολή της ταινίας «Η μπαλάντα της τρύπιας καρδιάς».
Είσοδος: ελεύθερη για το κοινό, κατόπιν τηλεφωνικής κράτησης στο 210 4082530 από τις 18.30 έως τις 23.00.


https://www.facebook.com/events/278003206856516/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου