Κυριακή 5 Ιουλίου 2020

Ένα Αφιέρωμα στη Ρένα Βλαχοπούλου

Ένα Αφιέρωμα στη Ρένα Βλαχοπούλου

Μετά τις πολυβραβευμένες- ταινίες αφιερώματα στον Θανάση Βέγγο και στον Κώστα Χατζηχρήστο, ο ηθοποιός και σκηνοθέτης θεάτρου Λεονάρντο Θίμο, επιστρέφει στα καλλιτεχνικά δρώμενα μετά από πολύμηνη επεξεργασία στο Μοντάζ-Εφέ με το νέο του αφιέρωμα στην μεγάλη ηθοποιό και τραγουδίστρια του Ελληνικού Κινηματογράφου, Ρένα Βλαχοπούλου.

Όπως είχε πει και η ίδια όταν ρωτήθηκε για πρώτη φορά γιατί έγινε ηθοποιός:
<<Η αλήθεια είναι ότι ντρεπόμουν να βγω στην σκηνή με ένα νούμερο τραγουδιστικό. Δεν είχα σκεφτεί ποτέ ότι θα γίνω ηθοποιός. Απλώς έτυχε να με δουν. Πίστεψαν απ΄την αρχή ότι ήμουν καλή. Εγώ δεν το πιστεύω, και τώρα που σου μιλάω δεν το πιστεύω ακόμη. Λέω στον Μίμη Τραϊφόρο: Ρε συ Μίμη, τι να σου πω, φοβάμαι ότι δεν θα τα καταφέρω...ο κόσμος χειροκροτούσε, περίμενε να βγω στην σκηνή. Εγώ δεν έβγαινα. Τότε ο Τραϊφόρος, ξαφνικά με σπρώχνει στην σκηνή...αυτό ήταν, βγήκα! Το νούμερο χάλασε κόσμο! Ντουνιάς, βρε παιδί μου!! Μπράβο αστέρι, μπράβο ταλέντο κι άλλα πολλά τέτοια, στην συνέχεια μου έδωσαν κι άλλα νούμερα και ο λαός με καθιέρωσε ως ηθοποιό>>
Ρένα Βλαχοπούλου (1917-2004)

Το 1995 βραβεύτηκε με το "Αναμνηστικό Μετάλλιο Δημήτρη Ψαθά" για την ερμηνεία της στην θεατρική παράσταση "Η Χαρτοπαίχτρα" του Δ. Ψαθά, στο θέατρο Μπρόντγουεϊ, ενώ το 2003 τιμήθηκε με το "Χρυσό Σταυρό του Φόινικος" από τον τότε πρόεδρο της Δημοκρατίας Κωνσταντίνο Στεφανόπουλο. Έπαιξε σε 26 Κινηματογραφικές ταινίες από το 1953 μέχρι το 1985, 10 Βιντεοκασέτες (1985-1990), εμφανίστηκε ουκ ολίγες φορές στην Τηλεόραση από το 1976 έως το 2003. Και στο θέατρο σε Ελλάδα, Αίγυπτο και Αμερική σε μια πλειάδα σόου-θεατρικών επιθεωρήσεων μέχρι το 2001.

-Ο Λεονάρντο Θίμο αποτίει φόρο τιμής στην Ρένα Βλαχοπούλου, η οποία υπήρξε για τον ίδιο ο λόγος που ασχολήθηκε με το θέατρο, όταν σε ηλικία 12,5 χρονών τον σήκωσε η Ρένα Βλαχοπούλου επί σκηνής να παίξει ένα αυτοσχεδιαστικό νούμερο στο θέατρο κι έκτοτε μέχρι σήμερα είναι στο θεατρικό σανίδι που αγαπάει με την ψυχή του.
Πέμπτη 30 Ιουλίου 2020
Είσοδος : Ελεύθερη


https://www.facebook.com/events/1593383947501607/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου