Τετάρτη 20 Μαρτίου 2019

Poetry Slam + | A Poetry Event Against Racism

Το Poetry Slam Gr και η Hellenic Youth Participation διοργανώνουν το Poetry Slam+: A Poetry Event Against Racism, την Κυριακή 24/3 και ώρα 20.00 στον πολυχώρο Αίτιον (Τζιραίων 8-10, Ακρόπολη), ως μέρος της πανευρωπαϊκής καμπάνιας “Time to be United- European Action Week Against Racism 2019”, με θέμα την εναντίωση στο ρατσισμό και τις ρατσιστικές προκαταλήψεις. Μια πρωτοβουλία της Ευγενίας Τσώρη.

European Action Week Against Racism

Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Δράσης κατά του Ρατσισμού είναι μια καμπάνια που διοργανώνεται από το ευρωπαϊκό δίκτυο UNITED for Intercultural Action, το οποίο δουλεύει ενάντια στον εθνικισμό, στο ρατσισμό, στο φασισμό και στηρίζει τους μετανάστες, τους πρόσφυγες και τις μειονότητες. Κατά τη διάρκεια της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Δράσης, οργανώνονται δραστηριότητες και εκδηλώσεις σε διάφορες πόλεις της Ευρώπης, συχνά με πρωτοβουλία των ίδιων των πολιτών. Η φετινή θεματική στρέφεται γύρω από τη διαπροσωπική συνάντηση (face-to-face). To slogan της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Δράσης είναι το “Time to be UNITED”.

Το event

Το event έχει δύο μέρη:
Στο πρώτο μπορεί να λάβει μέρος οποιοσδήποτε ενδιαφέρεται να παρουσιάσει ένα ποίημά του, σε όποια γλώσσα θέλει και θα επιλεγούν 6 άτομα.
Το δεύτερο μέρος είναι διαγωνιστικού χαρακτήρα, σε μορφή Poetry Slam και αποτελείται από 2 γύρους ποιητικής performance. Θα λάβουν μέρος 8 slammers, όπου θα έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν όλοι από ένα original ποίημα, δικής τους έμπνευσης στον πρώτο γύρο και στον δεύτερο γύρο θα περάσουν οι 4 slammers με την καλύτερη βαθμολογία, όπου θα παρουσιάσουν ένα δεύτερο ποίημά τους και θα έχουμε τον/την νικητή/τρια του διαγωνισμού. Το θέμα των ποιημάτων είναι ο ρατσισμός και οι κάθε είδους διακρίσεις που πηγάζουν από αυτόν.

Πώς μπορώ να συμμετέχω;

Α’ Μέρος

Μπες στο link εδώ (https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfjeA1QzsfQdm8JnSz4npg7RmRJlcOGs-nINktW9DU3sNubGQ/viewform) και καταχώρησε τα στοιχεία σου και το ποίημα που θέλεις να παρουσιάσεις στο event. Μπορείς να στείλεις έως και 5 συμμετοχές. Για πρακτικούς λόγους, δεχόμαστε υποβολές ποιημάτων έως και την Τρίτη 19/3. Συμμετοχές μετά από αυτή την ημερομηνία θα θεωρούνται άκυρες.
Τα ποιήματα πρέπει απαραίτητα να είναι σχετικά με το θέμα του event, δηλαδή το ρατσισμό. Συμμετοχές με διαφορετικό θέμα θα θεωρούνται αυτόματα άκυρες.
Η διάρκεια κάθε παρουσίασης είναι τα 5 λεπτά.
Η γλώσσα των ποιημάτων μπορεί να είναι οποιαδήποτε θέλεις, με την προϋπόθεση, όμως, ότι συνοδεύεται από μετάφραση στα αγγλικά.
Η συμμετοχή στο event είναι δωρεάν.

Β’ Μέρος – Poetry Slam

Μπες στο link εδώ (https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSc24nBX5Ey7NVMaRg11ngrTDZEnasgqdynvw8lhn_cBVlVGNg/viewform) και καταχώρησε τα στοιχεία σου και τα δύο ποιήματα που θέλεις να παρουσιάσεις στο event. Για πρακτικούς λόγους, δεχόμαστε υποβολές ποιημάτων έως και την Τρίτη 19/3. Συμμετοχές μετά από αυτή την ημερομηνία θα θεωρούνται άκυρες.
Η διάρκεια κάθε συμμετοχής είναι 3 λεπτά και δεν επιτρέπεται η ανάγνωση από χαρτί.
Τα ποιήματα πρέπει απαραίτητα να είναι σχετικά με το θέμα του event, δηλαδή το ρατσισμό. Συμμετοχές με διαφορετικό θέμα θα θεωρούνται αυτόματα άκυρες.
Η γλώσσα των ποιημάτων πρέπει να είναι είτε η αγγλική είτε η ελληνική.
Η συμμετοχή στο event είναι δωρεάν.
Η επιλογή των 8 slammers που θα διαγωνιστούν στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης θα γίνει την Τετάρτη 20/3 και οι τελικοί συμμετέχοντες θα ειδοποιηθούν με e-mail από τη διοργάνωση.
Ισχύουν όλοι οι κανόνες του Poetry Slam, οι οποίοι μπορούν διαβαστούν εδώ (https://www.poetryslamgr.com/kanones/).

Δείτε στο παρακάτω λινκ όλη την ανακοίνωση και τις λεπτομέρειες για τον τρόπο συμμετοχής.

https://www.poetryslamgr.com/poetry-slam/

Κυριακή 24/03 στις 7:30 μ.μ. – 10 μ.μ.
Cafe - Πολυχώρος " Αίτιον "
Τζιραίων 8-10 (Tziraion 8-10), 11742 Αθήνα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου