Τρίτη 12 Μαρτίου 2019

Γιορτή Αγ. Φιλοθέης προστάτιδας Φιλοπτώχου Αδελφότητας Καναδά

Δέκα επτά (17) ιερείς με τον Μητροπολίτη Σωτήριο και τον Διάκονο Χρήστο Βούλγαρη, τέλεσαν βραδυνή Θ. Λειτουργία στην γιορτή της Αγ. Φιλοθέης, προστάτιδας της Φιλοπτώχου Καναδά, στον Ι.Ν. Αγ. Νικολάου Τορόντο, όπου υπάρχει και το παρεκκλήσιό της.

Κατά τη διάρκεια της Θ.Λειτουργίας έγινε η χειροτονία του Διακόνου Χρήστου Βούλγαρη σε Πρεσβύτερο.

Ήταν κατάμεστος ο Ι. Ναός του Αγ. Νικολάου με τη συμμετοχή του Εντιμ. Γεν. Προξένου της Ελλάδας στον Καναδά κ. Β. Μαλιγκούδη, των Αρχόντων του Οικουμενικού Πατριαρχείου, της προέδρου της Φιλοπτώχου Αδελφότητας Καναδά κας Σ. Ρασσιά, των προέδρων όλων των φιλοπτώχων τμημάτων Τορόντο και περιχώρων και των ευλαβών χριστιανών.

Η Θ. Λειτουργία έγινε με βυζαντινή μεγαλοπρέπεια. Ο Διάκονος Χρήστος Βούλγαρης μίλησε συγκινητικότατα. Απήντησε πατρικά ο Μητροπολίτης Σωτήριος και έγινε η χειροτονία με πραγματική συμμετοχή και προσευχή όλων των ευλαβών χριστιανών.

Μετά τη Θ. Λειτουργία ακολούθησε δείπνο στο πολυτελέστατο κέντρο της Ι. Μητρόπολης, όπου υπήρξε αδιαχώρητο. Παρεκάθησαν στο δείπνο τετρακόσιοι πενήντα (450) άνθρωποι και δυστυχώς, σχεδόν άλλοι τόσοι αναγκάστηκαν να αποχωρήσουν.

Το δείπνο ήταν άριστα οργανωμένο από τον ιερατ. προϊστάμενο π. Φ. Πάπα, την πρόεδρο της Κοινότητας Αγ. Νικολάου κα Α. Σωτηροπούλου με το διοικητικό συμβούλιο και τη Φιλόπτωχο Αδελφότητα. Όντως αξίζουν θερμά συγχαρητήρια!

Στο δείπνο μίλησε μόνο ο Ευάγγελος Σωτηρόπουλος Άρχων Οστιάριος του Οικουμενικού μας Πατριαρχείου. Αναφέρθηκε στην Αγ. Φιλοθέη, στο έργο της Φιλοπτώχου Αδελφότητας του Καναδά και στην υπηρεσία του Μητροπολίτη Σωτηρίου. Ο Μητροπολίτης Σωτήριος πριν να ευλογήσει τα περισσεύματα του δείπνου είπε ορισμένα συγκινητικά, πατρικά λόγια και επειδή τυχαίνει να είναι τα γενέθλιά του στη γιορτή της Αγ. Φιλοθέης, ανέφερε, ότι δεν γιορτάζει ούτε γενέθλια, ούτε επετείους, αλλά παρακαλεί τους χριστιανούς να προσεύχονται γι’αυτόν και την Εκκλησία μας στον Καναδά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου