Τρίτη 26 Μαρτίου 2019

Με λαμπρότητα γιορτάστηκε η Διεθνής Ημέρα NAVRUZ στο ξενοδοχείο Divani Caravel Hotel

Παρασκευή 22 Μαρτίου 2019. Με μιά εντυπωσιακή και λαμπερή δεξίωση του Γενικού Προξενείου της Δημοκρατίας του Ουζμπεκιστάν στο Divani Caravel Hotel, γιορτάστηκε η μεγάλη γιορτή της Άνοιξης NAVRUZ. Την εκδήλωση παρουσίασε ο Ξενοφών Λαμπράκης, πρόεδρος του Ελληνο-Ευρασιατικού Συνδέσμου. Την εκδήλωση χαιρέτησε ο Γενικός Πρόξενος του Ουζμπεκιστάν Όλιμ Κασίμοβ. 
Στην Ελλάδα πλέον κάθε χρόνο 21 Μαρτίου (σύμφωνα με την UNESCO) γιορτάζουμε την Διεθνή Ημέρα NAVRUZ - γιορτή της Άνοιξης, Αναγέννησης & Πρωτοχρονιά στο Uzbekistan (ζορωαστρικό έθιμο). Εαρινή Ισημερία στην Αρχαία Ελλάδα.
Ο Ξενοφών Λαμπράκης έδωσε για την επέτειο μια προτομή του Μεγάλου Αλεξάνδρου στον Γενικό Πρόξενο του Ουζμπεκιστάν Όλιμ Κασίμοβ.
Οργανωτές της πολύ ωραίας δεξίωσης ήταν το Γενικό Προξενείο του Uzbekistan (Olim Kasimovκαι Hellenic-Eurasiatic Alliance (Xenofon Lambrakis XL).
Στο Caravel Hotel 250 προσκεκλημένοι (πολιτικοί, Διπλωμάτες, επιχειρηματίες, Ανθρωποι της τέχνης & γραμμάτων και άλλοι εκλεκτοί Φίλοι μας) γευτήκανε τα εθνικά UZB εδέσματα - το περίφημο πιλάφι ΠΛΟΦ κα.
Ανάμεσα στους καλεσμένους ήταν η σοπράνο Ειρήνη Κώνστα, η ηθοποιός Ελένη Φιλίνη, ο συνθέτης Παναγιώτης Καρούσος, Marilena Meli, Maria Defigou, Liana Scourles, Σταυροπούλου Κωνσταντία-Νάντια, Galina Altsieva, Liana Scourles, Βούλα Σαραντάρη, Haramara Aleksandra, Lena Kolokitha, Eva Kampitsi, κ.α.
Μετά την προβολή του ντοκιμαντέρ για τα αξιοθέατα της Τασκένδης, Σαμαρκάνδης, Μπουχάρας κλπ, οι Φιλοξενούμενοι αποφάσισαν να ταξιδέψουν στην χώρα που ο Μεγαλέξανδρος παντρεύτηκε την πριγκίπισσα Ρωξάνη!
#navruz #naurouz
 
 
  
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου