Τετάρτη 27 Μαρτίου 2019

Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου: Η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου στο «Σπίτι του Ηθοποιού»

Τετάρτη 27 Μαρτίου 2019. Την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου τίμησε η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου με την επίσκεψη της στο «Σπίτι του Ηθοποιού». Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης η Περιφερειάρχης Αττικής υπέγραψε με την Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος, Άννα Φόνσου, την Προγραμματική Σύμβαση με αντικείμενο την ολοκλήρωση του έργου αποπεράτωσης των κοινόχρηστων χώρων και των κοιτώνων στο «Σπίτι του Ηθοποιού», με χρηματοδότηση της Περιφέρειας. 
Πλήθος κόσμου του θεάτρου και της τέχνης παρευρέθηκαν στην σημαντική αυτή εκδήλωση. 
Ανάμεσα τους η Νόρα Κατσέλη, ο Ζαχαρίας Ρόχας, ο Σπύρος Μπιμπίλας, ο Βασίλης Βλάχος, η Καίτη Φίνου, ο Γιάννης Μοίρας, ο Μανώλης Δεστούνης, ο Νικος Βερλέκης, ο Νίκος Μπακογιάννης, ο Παναγιώτης Καρούσος, κ.α.
Σύμβαση για τη χρηματοδότηση του έργου αποπεράτωσης των κοινόχρηστων χώρων και των κοιτώνων στο «Σπίτι του Ηθοποιού» υπέγραψαν σήμερα η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου και η πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος, Άννα Φόνσου. Στόχος να ανακαινιστεί και το διπλανό ακριβώς κτήριο προκειμένου να φιλοξενηθούν άλλα 30 άτομα.
Η περιφέρεια με ομόφωνη απόφαση χρηματοδοτεί περίπου 645 χιλιάδες ευρώ τις εργασίες αποπεράτωσης των κοινόχρηστων χώρων και των κοιτώνων στο διπλανό ακριβώς κτήριο από το σπίτι του Ηθοποιού στην Παναθηναίων 1 στα Κάτω Πατήσια που παρέμενε ημιτελές από το 2008. Στόχος να ανακαινιστεί για να φιλοξενήσει άλλα 30 άτομα.
Το σπίτι του ηθοποιού στην οδό Παναθηναίων 5, στα Κάτω Πατήσια είναι ένα κοινωφελές φιλανθρωπικό ίδρυμα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα που δημιούργησε η ηθοποιός Άννα Φόνσου το 1997, αρχικά με τη μορφή σωματείου. Βασικός στόχος είναι η φιλοξενία ηθοποιών που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα. Οι ηθοποιοί μένουν σε κοιτώνες 2 ατόμων και τους προσφέρεται δωρεάν σίτιση. Όπως όμως μας ενημέρωσε η κυρία Φόνσου φιλοξενεί ΚΑΙ φοιτητές που έρχονται από την επαρχία να σπουδάσουν θέατρο. Έχει την δυνατότητα φιλοξενίας περίπου 30 ηθοποιών ενώ με τα χρήματα της Περιφέρειας το διπλανό κτήριο που θα ανακαινιστεί θα μπορέσει να φιλοξενήσει άλλους 30. Πηγή: ΕΡΤ  www.ert.gr
 
  
  
 
 
 
 
   
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου