Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2018

Υπέρ Ελλάδος (Η υπόθεση Πολκ στο προσκήνιο)

Απεικονίζονται: Γιώργος Κολοβός, Γιάννης Τσεμπερλίδης, Έφη Δρόσου, Νικόλαος Κουσουλής, Ιωσήφ Πολυζωίδης, Σοφία Καλεμκερίδου, Μαριάννα Πουρέγκα, Χρήστος Παπαδημητρίου, Φανή Ξενουδάκη, Κική Στρατάκη

Περισσότερες πληροφορίες  goo.gl/LuJdz5

Φωτογράφος: Τάσος Θώμογλου

ΥΠΕΡ ΕΛΛΑΔΟΣ (Η υπόθεση Πολκ στο προσκήνιο) της Σοφίας Νικολαΐδου
Σκηνοθεσία: Πηγή Δημητρακοπούλου
Μικρό Θέατρο της Μονής Λαζαριστών

Ένα νέο άπαιχτο θεατρικό έργο, που διερευνά, 70 χρόνια μετά, την ανεξιχνίαστη δολοφονία του Πολκ. 

1948-49: Ένας Αμερικανός δημοσιογράφος δολοφονείται στη Θεσσαλονίκη. Η κυβέρνηση αναστατώνεται και οι ξένοι επεμβαίνουν. Ένας αθώος μπαίνει στη φυλακή. Η υπόθεση κλείνει.

Εβδομήντα χρόνια μετά την δολοφονία του Τζορζ Πολκ, ένα θεατρικό έργο δίνει φωνή στα πρόσωπα του δράματος που συγκλόνησε τη χώρα. Μέσα στον βαθύ εμφύλιο, κυνηγοί και κυνηγημένοι, θύτες και θύματα, Πόντιες μάνες, κωλοπετσωμένες Αμερικανίδες, ανελέητοι δικηγόροι, ασφαλίτες και κατάσκοποι, σε ένα γαϊτανάκι αφηγήσεων που ξετυλίγει το νήμα της υπόθεσης. Κι απέναντί τους μια ολόκληρη πόλη, που παρακολουθεί και σχολιάζει τα γενόμενα. Πρόσωπα της Ιστορίας αλλά και πρόσωπα της διπλανής πόρτας συνομιλούν και συγκρούονται. Γιατί η Ιστορία (με το γιώτα κεφαλαίο) φτιάχνεται από τις ιστορίες των ανθρώπων. 

Μέσα από σπαραγμένες αλήθειες και πανίσχυρα ψέματα κρίνεται η μοίρα ενός αθώου. Και όλα, πάντα και παντού, αποφασίζονται Υπέρ Ελλάδος.
Να χαθεί ένας άνθρωπος, να σωθεί μία χώρα.

Περισσότερες πληροφορίες για την παράσταση ℹ goo.gl/LuJdz5

52 ημερομηνίες · 20 Οκτ - 30 Δεκ
Θέατρο της Μονής Λαζαριστών
Kolokotroni 25, Θεσσαλονίκη

https://www.facebook.com/events/340899969811684/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου