Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2018

Αγιασμός στην Ιερά Πατριαρχική Θεολογική Ακαδημία Τορόντο


Την Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2018, ξεκίνησαν τα μαθήματα της Ιεράς Πατριαρχικής Θεολογικής Ακαδημίας, Τορόντο – Καναδά. Το πρωί τελέστηκε στον Ιερό Ναό της Πατριαρχικής Ακαδημίας, που τιμάται στον Άγιο Ιωάννη το Θεολόγο, ο αγιασμός από τον Διευθυντή της Ακαδημίας π. Αθηναγόρα Ζηλιασκόπουλο. Οι φοιτητές, πλαισίωναν το ιερό αναλόγιο. Φέτος οκτώ νέοι φοιτητές αρχίζουν το πρώτο έτος της τεταρτοετούς φοίτησής τους.

Στο τέλος ο Διευθυντής μετέφερε την πατρική αγάπη και τις ευχές του του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Τορόντο κ. Σωτήριου, ο οποίος έλειπε στη Σύναξη των Ιεραρχών του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην Κωνσταντινούπολη.

Εξήρε την σοφή και άγρυπνη καθοδήγηση του Μητροπολίτου, την ακαταπόνητη εργασία των καθηγητών και τη συνεργασία και συνδρομή πολλών κληρικών και λαϊκών για την Ακαδημία. Υπενθύμισε την σπουδαιότητα της Θεολογικής ακαδημίας ως Πατριαρχικής και τον σημαντικό ρόλο που αυτή διαδραματίζει στον ορθόδοξο κόσμο του Καναδά. Τέλος εκδήλωσε τη χαρά του για την αύξηση του αριθμού των φοιτητών.
 
Καλωσόρισε νέους και παλιούς φοιτητές στο νέο ακαδημαϊκό έτος, ευχόμενος καλές σπουδές. Τους προέτρεψε να τελούν τα καθήκοντά τους άριστα, να καρποφορούν πνευματικά και να μη χάνουν το στόχο τους. Στόχος των φοιτητών είναι μια μέρα, να διακονήσουν το άγιο θυσιαστήριο και τον πιστό λαό του Θεού. Στους αδελφούς καθηγητές της Ακαδημίας ευχήθηκε φωτισμό και δύναμη. Ακολούθησε πρωϊνό στην τραπεζαρία της Πατριαρχικής Ακαδημίας.

Στην ανανεωμένη ιστοσελίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Τορόντοwww.gometropolis.org μπορείτε να βρείτε πληροφορίες για την Πατριαρχική Θεολογική Ακαδημία Τορόντο. Αν κάποιος νέος ενδιαφέρεται να σπουδάσει την ιερή επιστήμη της Θεολογίας σε ένα σεμνό, εκκλησιαστικό περιβάλλον μπορεί να στείλει την ειδική αίτηση με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο στην διεύθυνση academy@gometropolis.org είτε, με φάξ στο: 1-416-429-4588. Νέες εγγραφές γίνονται δεκτές κάθε εξάμηνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου