Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2018

Φθινοπωρινή συνεδρίαση Μητροπολιτικού Συμβουλίου Ι.Μ. Τορόντο

Υπό την προεδρία του Μητροπολίτη Σωτηρίου συνήλθε το Μητροπολιτικό Συμβούλιο στην φθινοπωρινή του συνεδρίαση. Τα μέλη του προσήλθαν με μεγάλη απαρτία, από την μία άκρη του Καναδά έως την άλλη.

Η συνεδρίαση άρχισε με προσευχή και το αγιογραφικό ανάγνωσμα “Πᾶσα βασιλεία µερισθεῖσα καθ’ ἑαυτὴν ἐρηµοῦται, καὶ πᾶσα πόλις ἢ οἰκία µερισθεῖσα καθ’ ἑαυτὴν οὐ σταθήσεται.” Ματθ. ιβ’ 25. Στη συνέχεια ο Μητροπολίτης Σωτήριος διεβίβασε τις ευχές και ευλογίες του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου.

Τις εργασίες παρακολούθησαν καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, ο Πρέσβης της Ελλάδας κ. Δ. Αζεμόπουλος και ο Ύπατος Αρμοστής της Κύπρου κ. Β. Φιλίππου, οι οποίοι απηύθυναν και θερμότατο χαιρετισμό. Στις εργασίες της συνεδρίας συμμετείχε και ο Γεν. Πρόξενος της Ελλάδας στο Τορόντο κ. Β. Μαλιγκούδης. Τους εξοχωτάτους, Πρέσβη και Υπάτο Αρμοστή ευχαρίστησε εγκάρδια ο Μητροπολίτης.

Παρουσιάσθηκαν γραπτές εκθέσεις είκοσι τριών (23) επιτροπών και αφού συζητήθηκαν διεξοδικά ελήφθησαν οι απαραίτητες αποφάσεις. Προγραμματίστηκαν πρωτοβουλίες για την καινούργια εκκλησιαστική χρονιά.

Στην έκθεσή του ο Μητροπολίτης Σωτήριος ανέφερε όλα τα θέματα μεταξύ της ανοιξιάτικης συνεδρίασης και της τρέχουσας, αναφερόμενος και στη Σύναξη των Ιεραρχών του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Ο Μητροπολίτης Σωτήριος εξέφρασε την ικανοποίησή του για την μέχρι τώρα πορεία της Εκκλησίας και ολοκάρδια ευχαρίστησε τα μέλη του Μητροπολιτικού Συμβουλίου για την ενεργό συμμετοχή τους και την άριστη εργασία τους.

Δοξολόγησε τον Πανάγαθο Θεό, γιατί έχουμε τόσο καλούς συνεργάτες, αλλά και για το θεάρεστο έργο το οποίο γίνεται στις Κοινότητές μας από τη μια άκρη του Καναδά στην άλλη.

Η συνεδρίαση έκλεισε με προσευχή και με το πολυχρόνιο του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου