Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2018

Ξένια Γιαροβάγια «ΕΛΛΑΔΑ Σ’ ΑΓΑΠΩ!»

Το Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού (Κ.Ε.Π.) είναι στην ευχάριστη θέση να σάς ενημερώσει για την ατομική έκθεση των έργων της καλής μας φίλης, ένθερμης Φιλελληνιδας ζωγράφου Ξένιας Γιαροβάγια «ΕΛΛΑΔΑ Σ’ ΑΓΑΠΩ!».
Την περίοδο από 3 έως 20 Οκτωβρίου 2018 η  Govedarou ART Gallery στη Θεσσαλονίκη θα ανοίξει τις πόρτες της στο ευρύ κοινό, για να παρουσιάσει τα εντυπωσιακά και ποικίλα έργα της νεαρής και ταλαντούχας ζωγράφου Ξένιας Γιαροβάγια.
Η έκθεση θα γίνει υπό την αιγίδα του Γενικού Προξενείου της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Ελλάδα καθώς και με την υποστήριξη ενημέρωσης του Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού με έδρα τη Μόσχα.
Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 3 Οκτωβρίου, ώρα 19.30.


Η μοναδικότητα της έκθεσης έγκειται στην ποικιλομορφία αλλά και στην προσήλωσή της στο θέμα: η Ελλάδα δημιούργησε μια νέα φάση στο έργο της ζωγράφου, και η έκθεση αποτελεί εξομολόγηση αγάπης, και εκδήλωση ευγνωμοσύνης για την έμπνευση και τη δύναμη που της δωρίστηκαν από την Ελλάδα.
 Θα παρουσιαστεί η συλλογή «Στις ακτές της Ελλάδας» με πίνακες που δημιουργήθηκαν την περίοδο 2014-2018 στην ύπαιθρο της Ελλάδας, αλλά και στο εργαστήριο, όπου απεικονίζεται η ιστορία της πολυμορφίας της χώρας μέσα από τις παραδόσεις αιώνων μέχρι και τη σύγχρονη εποχή. Θαλασσογραφίες στη Χαλκιδική, την Κρήτη και τη Σαντορίνη, μεγαλοπρεπή ορεινά πανοράματα των μονών στα Μετέωρα, αυθεντικά ελληνικά χωριά, πίνακες με σκηνές από την καθημερινή ζωή των Ελλήνων αλλά και προσωπογραφίες τους.
 
Θα λάβει χώρα η πρεμιέρα της νέας συλλογής έργων με την ονομασία «Χρυσά όνειρα», η οποία επίσης γεννήθηκε και πήρε σάρκα και οστά στην Ελλάδα και διαφέρει από την προηγούμενη τόσο σε τεχνοτροπία όσο και σε τεχνική. Η συλλογή αυτή με λαμπρότητα αποκαλύπτει τις νέες πτυχές του αυξανόμενου επαγγελματισμού της ζωγράφου, η οποία με τόλμη αναλαμβάνει την εκτέλεση του πειράματος στην τέχνη και κατά συνέπεια στις αναζητήσεις της. Στο επίκεντρο της προσοχής το καλλιτεχνικό γυμνό - μια γυναίκα: μια νέα συνθετική δομή, πρωτότυπες υποθέσεις στα έργα της, φαντασία και σύνθετες μεταμορφώσεις εμπλούτισαν τις αναζητήσεις και πρόσφεραν δημιουργικές λύσεις.
  
Η Ξένια Γιαροβάγια είναι ζωγράφος που εργάζεται στα πλαίσια των καλύτερων παραδόσεων της ρωσικής ρεαλιστικής σχολής ζωγραφικής. Η τέχνη της χαρακτηρίζεται από ένα ιδιαίτερο πάθος, δίχως ψεύτικο ενθουσιασμό και ναρκισσισμό, κι από το ψυχολογικό βάθος που υπάρχει στη στάση της ζωγράφου απέναντι στον κόσμο, με ειλικρινή αυτογνωσία και αυτοέκφραση.
Το 2010 η Ξένια Γιαροβάγια αποφοίτησε από τη Ρωσική Ακαδημία Ζωγραφικής, Γλυπτικής και Αρχιτεκτονικής Ιλία Γκλαζούνοβ.          
 Συμμετέχει διαρκώς σε διεθνείς εκθέσεις και καλλιτεχνικά δρώμενα στις ρωσικές περιφέρειες αλλά και στο εξωτερικό.
Το 2016, στο πλαίσιο του Αφιερωματικού Έτους Ελλάδας- Ρωσίας στη Μόσχα, στον Οίκο των Εθνοτήτων, παρουσιάστηκε η έκθεση της ζωγράφου «Στις ακτές της Ελλάδας», που διοργανώθηκε από το Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού με έδρα τη Μόσχα και αποτέλεσε ένα από τα σημαντικά γεγονότα στον τομέα των εικαστικών τεχνών ανάμεσα στους Έλληνες και φιλέλληνες της Ρωσίας.  

Το 2017 κάτω από την αιγίδα του Ομίλου Unesco Πειραιώς και Νήσων καθώς και με την υποστήριξη του Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού – Κ.Ε.Π. Μόσχας στο κέντρο της Αθήνας, στο Μερόπειο, με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η πρώτη προσωπική έκθεση της ζωγράφου στο εξωτερικό.
Το 2018 πραγματοποιήθηκαν σειρά προσωπικών εκθέσεων σε ξενοδοχεία πέντε αστέρων στη χερσόνησο της Κασσάνδρας, στη Χαλκιδική.
 Βραβεύτηκε με χρυσό μετάλλιο και δίπλωμα της Ουνέσκο για τη συμβολή της στον πολιτισμό και στην τέχνη. Έλαβε πολυάριθμα  διπλώματα και ευχαριστίες μεταξύ των οποίων και της Κυβέρνησης της Μόσχας  και της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας.
Οι πίνακες της Ξένιας Γιαροβάγια βρίσκονται σε ιδιωτικές συλλογές σε όλο τον κόσμο, στην Αγγλία, στην Ελλάδα, στην Πολωνία, στη Ρωσία, στην Κίνα, στην Ουκρανία, στη Βουλγαρία, στη Λευκορωσία, στη Γεωργία.
Συνεργάζεται με γνωστές γκαλερί και αίθουσες τέχνης στην Κίνα, στην Ελλάδα, και στην Αγγλία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου