Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2018

«Μάγεψε» τους παρευρισκόμενους το 4ο Φεστιβάλ Παιδικών Χορωδιών Ιονίου που διοργανώθηκε φέτος από την ΠΙΝ, στη Λευκάδα


Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε το Φεστιβάλ Παιδικών Χορωδιών Ιονίου, που διοργανώνεται από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, για τέταρτη συνεχή χρονιά.
Πέντε παιδικές χορωδίες, από Ζάκυνθο, Κέρκυρα, Κεφαλονιά, Παξούς και Λευκάδα, με συνολικά 200 παιδιά, ένωσαν τις «αγγελικές» τους φωνές και χάρισαν σε όλους τους παρευρισκόμενους μία μοναδική μουσική βραδιά.
«Οι μελωδικές φωνές των συμμετεχόντων παιδικών χορωδιών, ένωσαν σε μία βραδιά όλο το Ιόνιο. Κατέπληξαν το κοινό και ερμήνευσαν, με κάθε επαγγελματισμό, με τη συνοδεία των ορχηστρών τους και την καθοδήγηση των μαέστρων, τραγούδια γνωστών καλλιτεχνών από τα Επτάνησα και την υπόλοιπη Ελλάδα, που άγγιξαν τις ψυχές όλων μας. Επιβραβεύουμε κάθε προσπάθεια και εγγυόμαστε ότι θα παραμείνουμε αρωγοί και θερμοί υποστηρικτές του Φεστιβάλ Παιδικών Χορωδιών Ιονίου, που έγινε πλέον θεσμός στον τόπο μας», ανέφερε μετά το πέρας του Φεστιβάλ, ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος.
Στο φινάλε της βραδιάς, οι χορωδίες ενώθηκαν, τραγούδησαν όλες μαζί, ενώ μετά την έκκληση των μαέστρων, συμμετείχε, τραγουδιστικά, με ιδιαίτερη συγκίνηση και το κοινό. Στο 4ο Φεστιβάλ Παιδικών Χορωδιών Ιονίου, συμμετείχαν η Παιδική Χορωδία Ζακύνθου, η Παιδική Χορωδία Κέρκυρας, η Παιδική Χορωδία Δήμου Κεφαλονιάς, η Παιδική Χορωδία Πολιτιστικού Συλλόγου Παξών και η Παιδική Χορωδία Μουσικοφιλολογικού Ομίλου Λευκάδας “Ορφεύς 1937” .
Το Φεστιβάλ Παιδικών Χορωδιών Ιονίου, διοργανώνεται κάθε χρόνο από την ΠΙΝ, σε διαφορετικό νησί του Ιονίου. Φέτος έλαβε χώρα στο Φουαγιέ του Ανοιχτού Θεάτρου Λευκάδας, το Σάββατο 13 Οκτωβρίου, ενώ του χρόνου αναμένεται να πραγματοποιηθεί στην Κεφαλονιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου