Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2015

ΕΡΓΑ ΤΟΥ ΣΥΝΘΕΤΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΑΡΟΥΣΟΥ ΕΡΜΗΝΕΥΣΕ Η ΣΠΟΥΔΑΙΑ ΒΙΟΛΟΝΤΣΕΛΙΣΤΑ MIRELA RUCI ΣΤΟ ΤΡΙΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΝΕΡΙΤ

Mirela Ruci, Ελευθέριος Καλκάνης
Την Τετάρτη 28 Ιανουαρίου ηχογραφήθηκαν έργα του Ελληνοκαναδού συνθέτη Παναγιώτη Καρούσου στο Τρίτο Πρόγραμμα της ΝΕΡΙΤ για την εκπομπή “Lunch Time Live Concert” 13.00 - 15.00 / 90.9 FM live του Χρίστου Παπαγεωργίου.
Τα έργα θα μεταδοθούν τις Τετάρτες στην Ελληνική Ραδιοφωνία από το Τρίτο Πρόγραμμα της ΝΕΡΙΤ με παρουσιαστή τον διευθυντή του Τρίτου Προγράμματος σπουδαίο συνθέτη και πιανίστα Χρίστο Παπαγεωργίου.
Την Ελληνική Ορχήστρα διεύθυνε ο μεγάλος Αρχιμουσικός της Συμφωνικής Ορχήστρας του Δήμου Αθηναίων Ελευθέριος Καλκάνης. 
Η σπουδαία Αλβανικής καταγωγής βιολοντσελίστα Μιρέλα Ρούτση ερμήνευσε με απίστευτη τελειότητα το «Βιολοντσέλο Κονσέρτο» του Παναγιώτη Καρούσου.
Η σπουδαία της εκτέλεση ηχογραφήθηκε και θα μείνει ως ένα ντοκουμέντο υψηλής τέχνης στα αρχεία του Τρίτου Προγράμματος της ΝΕΡΙΤ.
Παναγιώτης Καρούσος, Μιρέλα Ρούτση, Χρίστος Παπαγεωργίου,Έφη Χριστοδούλου, Γεωργία Κωνσταντοπούλου
Το μυστηριακό κονσέρτο με την απόκοσμη ατμόσφαιρα όπως έχει χαρακτηριστεί έχει εκτελεστεί στην Νέα Υόρκη από την Αργεντινή Βιολοντσελίστα Victoria Parrales και την Astoria Symphony Orchestra υπό την διεύθυνση του μαέστρου Grant Gilman, και στην Ελλάδα στην Αίθουσα Συναυλιών «Παρνασσός» από την Ελληνική Ορχήστρα υπό την διεύθυνση του μαέστρου Ελευθέριου Καλκάνη από την Μιρέλα Ρούτση και από τον Σπύρο Χειμαριό αντίστοιχα με μεγάλη επιτυχία.
Η Μιρέλα Ρούτση (Mirela Ruci) ερμήνευσε επίσης σε Παγκόσμια Πρεμιέρα το «Κουαρτέτο Εγχόρδων» του συνθέτη Παναγιώτη Καρούσου και συμμετείχε στην Ελληνική Ορχήστρα ως Πρώτο Βιολοντσέλο υπό την διεύθυνση του μαέστρου Ελευθέριου Καλκάνη.
Στην συναυλία παρουσιάστηκαν αξιόλογοι ερμηνευτές με τέλειες ερμηνείες.
Το πρόγραμμα περιλάμβανε τα ορχηστρικά έργα: ΒΙΟΛΙ ΚΟΝΣΕΡΤΟ ( Έφη Χριστοδούλου, βιολί), ΒΙΟΛΟΝΤΣΕΛΟ ΚΟΝΣΕΡΤΟ (Μιρέλα Ρούτση, τσέλο), ΟΜΠΟΕ ΡΟΜΑΝΤΖΑ (Γεωργία Κωνσταντοπούλου, όμποε), και σε Παγκόσμια Πρεμιέρα το ΚΟΥΑΡΤΕΤΟ ΕΓΧΟΡΔΩΝ.
Από τις όπερες του Παναγιώτη Καρούσου θα παρουσιάστηκαν αποσπάσματα της «ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΦΛΟΓΑΣ» με την σοπράνο Ειρήνη Κώνστα, και από τον «ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΔΕΣΜΩΤΗΣ» με την σοπράνο Ειρήνη Κώνστα στο ρόλο της Ιούς,  τη σοπράνο Βανέσσα Καλκάνη στο ρόλο της Θεάς Ήρας, τον τενόρο Αναστάσιο Στέλλα στο ρόλο του Θεού Ερμή και την σοπράνο Μαρία Λυμπεράκου στον ρόλο της Ωκεανίδας. Επίσης ερμηνεύτηκε η άρια «Θεια Μουσική από το Ορατόριο «Το Τραγούδι των Εθνών» με την σοπράνο Βανέσσα Καλκάνη στα Γαλλικά.
Με αυτή την εκπομπή το Τρίτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας της (ΝΕΡΙΤ) παρουσιάζει αντιπροσωπευτικά έργα του συνθέτη Παναγιώτη Καρούσου που χαρακτηρίζουν το συνολικό του έργο (Όπερα, Ορατόριο, Κονσέρτο, Μουσική Δωματίου). Το Τρίτο Πρόγραμμα ευχαρίστησε τους μουσικούς, τους σολίστες τον μαέστρο και τον συνθέτη για την ωραία συναυλία που πρόσφεραν στη ΝΕΡΙΤ.
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΚΑΙ ΣΟΛΙΣΤΕΣ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΚΑΛΚΑΝΗΣ
Βιολιά πρώτα: Έφη Χριστοδούλου, Brunilda Malo, Monika Dhamo, Σταυρούλα Μεντή
Βιολιά δεύτερα: Κάτια Καμίνσκι, Στέλλα Ζιοπούλου, Bledar Skenderi
Βιόλες:  Alketa Tzaho, Biliana Zaharinova, Ελένη Λίγγρη
Βιολοντσέλα: Mirela Ruci, Alexander Tsefa
Κοντραμπάσο: Δημήτρης Ασλανίδης
Φλάουτο: Ρένη Τσαλαπάτη
 Όμποε: Γεωργία Κωνσταντοπούλου
Κλαρινέτα: Θανάσης Κατερινάκης, Παναγιώτης Μάρκου
Σολίστες: Ειρήνη Κώνστα, σοπράνο, Βανέσσα Καλκάνη, σοπράνο, Μαρία Λυμπεράκου, σοπράνο, Αναστάσιος Στέλλας, τενόρος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου