Κυριακή, 4 Ιανουαρίου 2015

Εύη Καρακώστα: Το ηθικό πλεονέκτημα


My Photo
Είναι αλήθεια ότι η οικονομική εξαθλίωση του ελληνικού λαού από τις πολιτικές λιτότητας και τις μνημονιακές απαιτήσεις, για συρρίκνωση του δημόσιου τομέα και σταδιακή ιδιωτικοποίηση όλων των κοινωνικών παροχών, οδηγεί τον ελληνικό λαό σε έντονο προβληματισμό. Είναι θετικό το γεγονός ότι η πολιτική συζήτηση και ο προβληματισμός έχει περάσει στη γειτονιά, στο καφενείο στον οικογενειάρχη που μέχρι τώρα ήταν απλός οπαδός κομμάτων, εξασφαλίζοντας αναγκαστικά και αναξιοπρεπώς μια ελάχιστα ισορροπημένη διαβίωση. Χρησιμοποιώ τη λέξη «αναξιοπρεπώς» γιατί αναγκάστηκε να καταφεύγει στον «βουλευτή του» προκειμένου να διορίσει το παιδί του, να λύσει προβλήματα υγείας, να βάλει το παιδί του στον παιδικό σταθμό κ.λπ.

Σήμερα, μετά το ισχυρό οικονομικό σοκ που υπέστη, αναγκάζεται να προβληματιστεί πώς συνέβησαν όλα αυτά.

Στην αρχή «έπεισαν» τον λαό ότι όλοι μαζί τα φάγαμε και έτσι «λούφαξε» γιατί θεώρησε τον εαυτό του υπεύθυνο για την καταστροφή της Ελλάδας. Στη συνέχεια καλοσκέφτηκε, κατάλαβε και αντέδρασε. Ενώ έχει δικαίωμα στη δουλειά, στην υγεία, στην παιδεία, αφού πληρώνει φόρους και ασφαλιστικές εισφορές, για να ικανοποιήσει τα δικαιώματά του, δεν υπήρχαν άλλες δυνατότητες πέρα από το ρουσφέτι. Κατάλαβε πλέον ότι ευθύνονται όσοι μέχρι τώρα τον κυβέρνησαν, ότι ξεπουλούν την πατρίδα του όχι μόνον γιατί πωλούν τη δημόσια γη αλλά γιατί τον υποχρεώνουν να ξεπουλήσει και την ιδιωτική του περιουσία προκειμένου να επιβιώσει.

Κατάλαβε ο πολίτης πως με την ψήφο του, την αδιαφορία και την ανοχή του για πολλά χρόνια επέτρεψε να γίνονται όλα όσα προανέφερα. Στεναχωρήθηκε αυτομαστιγώθηκε και τώρα όλο και πιο πολύ βεβαιώνεται πως πολλά πρέπει να αλλάξουν.

Και εδώ ο ΣΥΡΙΖΑ οφείλει να πείσει ότι είναι ο φορέας που πρέπει ο κάθε πολίτης να εμπιστευθεί πως θα τα αλλάξει. Να πειστεί ότι το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλονίκη είναι ρεαλιστικό και εφικτό. Γιατί έτσι το επιχείρημα "πού θα βρείτε τα λεφτά" αρχίζει να εξαλείφεται. Πρέπει να πειστεί ότι θα κάνουμε σοβαρή δουλειά, χωρίς παλινδρομήσεις. Επίσης εκπίπτει και το επιχείρημα των αντιπάλων ότι «οι Ευρωπαίοι θα μας εκδιώξουν και θα γυρίσουμε στη δραχμή», δεν φοβίζει πλέον.

Παραμένει όμως ακόμη ένα μεγάλο ερωτηματικό στους δυνητικούς ψηφοφόρους μας και καλούμαστε να το άρουμε. "Μήπως κάνετε και εσείς τα ίδια με το ΠΑΣΟΚ και μας προδώσετε;". Άλλωστε αυτήν την προπαγάνδα κάνουν και οι αντίπαλοί μας λέγοντας ότι στους κόλπους μας, στο όνομα της εξουσίας, παίρνουμε «όλα τα λαμόγια του ΠΑΣΟΚ» και τους τυχοδιώκτες της πολιτικής. Οφείλουμε λοιπόν να αναδείξουμε τα ηθικά μας πλεονεκτήματα και ως πολιτική στάση αλλά και ως πρόσωπα. Οι υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ που καλούνται στις επόμενες εκλογές να φέρουν το βάρος της επόμενης κυβέρνησης της Αριστεράς, οφείλουν να έχουν πορεία, στάση, δράση και να βρίσκονται έξω από τα πολιτικά παιχνίδια του σάπιου πολιτικού συστήματος, να είναι εμφανές πως δεν αξιοποίησαν ευκαιρίες ανάδειξης στο πολιτικό αντίπαλο στρατόπεδο, αντέχουν στα δύσκολα, με σταθερότητα στην πορεία που χαράζει ο ΣΥΡΙΖΑ.
Η Εύη Καρακώστα γεννήθηκε και ζει στο Κερατσίνι. Είναι Αρχιτέκτων Μηχανικός-Πολεοδόμος. Υπήρξε ιδρυτικό μέλος και πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Αγ. Γεωργίου. Mέλος του Δ.Σ. του Πανελληνίου Συλλόγου Αρχιτεκτόνων για την περίοδο 1985-1986. Ιδρυτικό μέλος της Δημοτικής Κίνησης «Ανθρώπινη Πόλη», Υποψήφια Δήμαρχος και Δημοτική Σύμβουλος Κερατσινίου από το 1990 έως το 2000. Νομαρχιακή Σύμβουλος με το ψηφοδέλτιο των «Ενεργών Πολιτών» με επικεφαλής τον Μανώλη Γλέζο από το 2002 έως το 2010. Έγινε γνωστή στην Α’ και Β’ Πειραιά από τους αγώνες της για τη μη εκποίηση της Μαρίνας της Ζέας, την ανάληψη της ευθύνης των μεγάλων διαδημοτικών χώρων Αθήνας και Πειραιά από την Υπερνομαρχία, την προστασία του υδατικού δυναμικού, τη δημιουργία χώρων πρασίνου, αθλητισμού & πολιτισμού, αντί ιδιωτικής εκμετάλλευσης σε χώρους όπως τα οικόπεδα της ΧΡΩΠΕΙ, τα Λιπάσματα, ο Χώρος Προσφυγικών, το Όρος Αιγάλεω, αρχαιολογικοί χώροι. Με προτάσεις που κινήθηκαν στην κατεύθυνση του μακροπρόθεσμου σχεδιασμού, τη δημιουργία νέων έργων κοινωνικής πολιτικής, τη διεκδίκηση κονδυλίων από τον κρατικό προϋπολογισμό, με στόχο την οικονομική αυτοτέλεια και τον επαναπροσδιορισμό των αρμοδιοτήτων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
www.evikarakosta.blogspot.gr
https://www.facebook.com/evi.karakosta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου