Πέμπτη, 29 Ιανουαρίου 2015

Η ΝΤΙΒΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΠΕΡΑΣ ΣΟΠΡΑΝΟ ΕΙΡΗΝΗ ΚΩΝΣΤΑ ΕΡΜΗΝΕΥΣΕ ΕΡΓΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΑΡΟΥΣΟΥ ΣΤΟ ΤΡΙΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΝΕΡΙΤΗ μεγάλη σοπράνο Ειρήνη Κώνστα στο Τρίτο Πρόγραμμα της ΝΕΡΙΤ

Την Τετάρτη 28 Ιανουαρίου ηχογραφήθηκαν έργα του Ελληνοκαναδού συνθέτη Παναγιώτη Καρούσου στο Τρίτο Πρόγραμμα της ΝΕΡΙΤ για την εκπομπή “Lunch Time Live Concert” 13.00 - 15.00 / 90.9 FM live. του Χρίστου Παπαγεωργίου.
Τα έργα θα μεταδοθούν τις Τετάρτες στην Ελληνική Ραδιοφωνία από το Τρίτο Πρόγραμμα της ΝΕΡΙΤ με παρουσιαστή τον διευθυντή του Τρίτου Προγράμματος συνθέτη και πιανίστα Χρίστο Παπαγεωργίου.
Την Ελληνική Ορχήστρα διεύθυνε ο Αρχιμουσικός της Συμφωνικής Ορχήστρας του Δήμου Αθηναίων Ελευθέριος Καλκάνης.
Η μεγάλη σοπράνο Ειρήνη Κώνστα ερμήνευσε άριες από τις όπερες «ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΦΛΟΓΑ», και «ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΔΕΣΜΩΤΗΣ» του Π. Καρούσου δίνοντας όλο το μέγεθος της εκπληκτικής της ερμηνευτικής παρουσίας.
Η σοπράνο Ειρήνη Κώνστα με τον διευθυντή του Τρίτου Προγράμματος Χρίστο Παπαγεωργίου
Στις άριες της Ιούς από τον Προμηθέα Δεσμώτη ήταν δραματική με έντονες τραγικές στιγμές και μεγάλη ένταση φωνής.
Η φωνή της ζεστή δραματική γέμισε το στούντιο Ε που έγινε η εκτέλεση των έργων λαμβάνοντας τα συγχαρητήρια των μουσικών και του διευθυντού του Τρίτου Προγράμματος της ΝΕΡΙΤ.
Το ρόλο της Ιούς η σοπράνο Ειρήνη Κώνστα έχει ερμηνεύσει επανειλημμένος και έχει εντυπωσιάσει στην Μικρή Επίδαυρο, στο Αρχαίο Θέατρο Μεσσήνης, στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο Αθηνών και στην Νέα Υόρκη μεταξύ άλλων πολλαπλών εμφανίσεων της πάνω στο έργο.
Ειδικά η άρια της Τρέλας της Ιούς ήταν μια μαγική στιγμή από αυτές που σπάνια συναντά ένας ερμηνευτής, και αυτό έγκειται στον μεγάλο μαέστρο Ελευθέριο Καλκάνη αλλά και στους πολύ καλούς μουσικούς της ορχήστρας.

Μαρία Λυμπεράκου, Βανέσσα Καλκάνη, Ειρήνη Κώνστα, Παναγιώτης Καρούσος,
 Ελευθέριος Καλκάνης, Χρίστος Παπαγεωργίου, Αναστάσιος Στέλλας

Στην άρια της Δηιάνειρας από την όπερα Ολυμπιακή Φλόγα έδωσε όλο τον απαιτούμενο λυρισμό ερμηνεύοντας μαγικά την πληθωρικού ρομαντικού ύφους άρια.
Η Ειρήνη Κώνστα στο στούντιο Ε
Η φωνή της δυνατή, έντονη, με βελούδινα πιανίσιμο, και ιδιαίτερη με κάποια σκληρότητα στις ψηλές νότες, είναι ιδανική για της λυρικές τραγωδίες του συνθέτη Παναγιώτη Καρούσου. Η μουσικότητα της απίστευτη και το πάθος της για το θέατρο και την ερμηνεία αστείρευτη.
Στην συναυλία επίσης παρουσιάστηκαν αξιόλογοι ερμηνευτές με τέλειες ερμηνείες.
Το πρόγραμμα περιλάμβανε τα ορχηστρικά έργα: ΒΙΟΛΙ ΚΟΝΣΕΡΤΟ ( Έφη Χριστοδούλου, βιολί), ΒΙΟΛΟΝΤΣΕΛΟ ΚΟΝΣΕΡΤΟ (Μιρέλα Ρούτση, τσέλο), ΟΜΠΟΕ ΡΟΜΑΝΤΖΑ (Γεωργία Κωνσταντοπούλου, όμποε). Από τις όπερες του Παναγιώτη Καρούσου παρουσιάστηκαν αποσπάσματα της «ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΦΛΟΓΑΣ» με την σοπράνο Ειρήνη Κώνστα, και από τον «ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΔΕΣΜΩΤΗΣ» με την σοπράνο Ειρήνη Κώνστα στο ρόλο της Ιούς,  τη σοπράνο Βανέσσα Καλκάνη στο ρόλο της Θεάς Ήρας, τον τενόρο Αναστάσιο Στέλλα στο ρόλο του Θεού Ερμή και την σοπράνο Μαρία Λυμπεράκου στον ρόλο της Ωκεανίδας.
Με αυτή την εκπομπή το Τρίτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας της (ΝΕΡΙΤ) παρουσιάζει αντιπροσωπευτικά έργα του συνθέτη Παναγιώτη Καρούσου που χαρακτηρίζουν το συνολικό του έργο.

Το Τρίτο Πρόγραμμα ευχαρίστησε τους μουσικούς, τους σολίστες τον μαέστρο και τον συνθέτη για την ωραία συναυλία που πρόσφεραν στη ΝΕΡΙΤ. 
 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΚΑΙ ΣΟΛΙΣΤΕΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΚΑΛΚΑΝΗΣ
Βιολιά πρώτα: Έφη Χριστοδούλου, Brunilda Malo, Monika Dhamo, Σταυρούλα Μεντή
Βιολιά δεύτερα: Κάτια Καμίνσκι, Στέλλα Ζιοπούλου, Bledar Skenderi
Βιόλες:  Alketa Tzaho, Biliana Zaharinova, Ελένη Λίγγρη
Βιολοντσέλα: Mirela Ruci, Alexander Tsefa
Κοντραμπάσο: Δημήτρης Ασλανίδης
Φλάουτο: Ρένη Τσαλαπάτη
 Όμποε: Γεωργία Κωνσταντοπούλου
Κλαρινέτα: Θανάσης Κατερινάκης, Παναγιώτης Μάρκου

http://www.nerit.gr/eidiseis/politismos/trito-programma-zontani-sinavlia-tis-tetartis/ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου