Πέμπτη, 29 Ιανουαρίου 2015

Ο ΤΕΝΟΡΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΣΤΕΛΛΑΣ ΚΑΙ Η ΣΟΠΡΑΝΟ ΜΑΡΙΑ ΛΥΜΠΕΡΑΚΟΥ ΔΥΟ ΣΠΟΥΔΑΙΟΙ ΛΥΡΙΚΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΕΡΜΗΝΕΥΣΑΝ ΕΡΓΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΑΡΟΥΣΟΥ ΣΤΟ ΤΡΙΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΝΕΡΙΤΗ Μαρία Λυμπεράκου και ο Αναστάσιος Στέλλας στο Τρίτο Πρόγραμμα της ΝΕΡΙΤ
Την Τετάρτη 28 Ιανουαρίου ηχογραφήθηκαν έργα του Ελληνοκαναδού συνθέτη Παναγιώτη Καρούσου στο Τρίτο Πρόγραμμα της ΝΕΡΙΤ για την εκπομπή “Lunch Time Live Concert” 13.00 - 15.00 / 90.9 FM live. του Χρίστου Παπαγεωργίου.
Τα έργα θα μεταδοθούν τις Τετάρτες στην Ελληνική Ραδιοφωνία από το Τρίτο Πρόγραμμα της ΝΕΡΙΤ με παρουσιαστή τον διευθυντή του Τρίτου Προγράμματος συνθέτη και πιανίστα Χρίστο Παπαγεωργίου.
Την Ελληνική Ορχήστρα διεύθυνε ο Αρχιμουσικός της Συμφωνικής Ορχήστρας του Δήμου Αθηναίων Ελευθέριος Καλκάνης.  
Μαρία Λυμπεράκου, Βανέσσα Καλκάνη, Ειρήνη Κώνστα, Παναγιώτης Καρούσος,
 Ελευθέριος Καλκάνης, Χρίστος Παπαγεωργίου, Αναστάσιος Στέλλας
Ο θαυμάσιος τενόρος Αναστάσιος Στέλλας ερμήνευσε την άρια του Θεού Ερμή από την όπερα «ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΔΕΣΜΩΤΗΣ» με τέλεια μουσικότητα. Το χρώμα της φωνής του ταιριάζει απόλυτα στο ρόλο του Θεού Ερμή, ένα ρόλο που έχει θριαμβεύση όπου και αν τον τραγούδησε, από το Αρχαίο Θέατρο Μεσσήνης μέχρι την Αμερική. Τα χρώματα της ορχήστρας υπό την διεύθυνση του μεγάλου μαέστρου Ελευθερίου Καλκάνη έδωσαν μια άλλη διάσταση στην απίθανη αυτή άρια που με την υπέροχη φωνή του Αναστάσιου Στέλλα θα μείνει στην ιστορία του Τρίτου Προγράμματος.
Η εξαίσια σοπράνο Μαρία Λυμπεράκου στον ρόλο της Ωκεανίδας ήταν ο εαυτός της όσο ποτέ, ρόλος λυρικός με κολορατούρες της ταιριάζει απόλυτα. Η φωνή της κρυστάλλινη δεν χάνει ποτέ νότα ζώντας την μουσική και το γρήγορο τέμπο που έδωσε ο μαέστρος στην ιταλικού μπελ-καντο καμπαλέτα της Ωκεανίδας.
Στην συναυλία επίσης παρουσιάστηκαν αξιόλογοι ερμηνευτές με τέλειες ερμηνείες.
Το πρόγραμμα περιλάμβανε τα ορχηστρικά έργα: ΒΙΟΛΙ ΚΟΝΣΕΡΤΟ ( Έφη Χριστοδούλου, βιολί), ΒΙΟΛΟΝΤΣΕΛΟ ΚΟΝΣΕΡΤΟ (Μιρέλα Ρούτση, τσέλο), ΟΜΠΟΕ ΡΟΜΑΝΤΖΑ (Γεωργία Κωνσταντοπούλου, όμποε), και σε Παγκόσμια Πρεμιέρα το ΚΟΥΑΡΤΕΤΟ ΕΓΧΟΡΔΩΝ.
Από τις όπερες του Παναγιώτη Καρούσου παρουσιάστηκαν αποσπάσματα της «ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΦΛΟΓΑΣ» με την σοπράνο Ειρήνη Κώνστα, και από τον «ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΔΕΣΜΩΤΗΣ» με την σοπράνο Ειρήνη Κώνστα στο ρόλο της Ιούς,  τη σοπράνο Βανέσσα Καλκάνη στο ρόλο της Θεάς Ήρας, τον τενόρο Αναστάσιο Στέλλα στο ρόλο του Θεού Ερμή και την σοπράνο Μαρία Λυμπεράκου στον ρόλο της Ωκεανίδας. Επίσης ερμηνεύτηκε η άρια «Θεια Μουσική από το Ορατόριο «Το Τραγούδι των Εθνών» με την σοπράνο Βανέσσα Καλκάνη στα Γαλλικά.
Μαρία Λυμπεράκου, Βανέσσα Καλκάνη, Παναγιώτης Καρούσος, 
Ελευθέριος Καλκάνης, Χρίστος Παπαγεωργίου, Αναστάσιος Στέλλας
Με αυτή την εκπομπή το Τρίτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας της (ΝΕΡΙΤ) παρουσιάζει αντιπροσωπευτικά έργα του συνθέτη Παναγιώτη Καρούσου που χαρακτηρίζουν το συνολικό του έργο (Όπερα, Ορατόριο, Κονσέρτο, Μουσική Δωματίου). Το Τρίτο Πρόγραμμα ευχαρίστησε τους μουσικούς, τους σολίστες τον μαέστρο και τον συνθέτη για την ωραία συναυλία που πρόσφεραν στη ΝΕΡΙΤ.
  ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΚΑΙ ΣΟΛΙΣΤΕΣ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΚΑΛΚΑΝΗΣ
Βιολιά πρώτα: Έφη Χριστοδούλου, Brunilda Malo, Monika Dhamo, Σταυρούλα Μεντή
Βιολιά δεύτερα: Κάτια Καμίνσκι, Στέλλα Ζιοπούλου, Bledar Skenderi
Βιόλες:  Alketa Tzaho, Biliana Zaharinova, Ελένη Λίγγρη
Βιολοντσέλα: Mirela Ruci, Alexander Tsefa
Κοντραμπάσο: Δημήτρης Ασλανίδης
Φλάουτο: Ρένη Τσαλαπάτη
 Όμποε: Γεωργία Κωνσταντοπούλου
Κλαρινέτα: Θανάσης Κατερινάκης, Παναγιώτης Μάρκου

http://www.nerit.gr/eidiseis/politismos/trito-programma-zontani-sinavlia-tis-tetartis/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου