Πέμπτη, 29 Ιανουαρίου 2015

Η ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΦΗΜΗΣ ΒΙΟΛΟΝΙΣΤΑ ΕΦΗ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ ΕΡΜΗΝΕΥΣΕ ΤΟ ΚΟΝΣΕΡΤΟ ΓΙΑ ΒΙΟΛΙ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΑΡΟΥΣΟΥ ΣΤΟ ΤΡΙΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΝΕΡΙΤ

 

Έφη Χριστοδούλου, βιολί
Την Τετάρτη 28 Ιανουαρίου ηχογραφήθηκαν έργα του Ελληνοκαναδού συνθέτη Παναγιώτη Καρούσου στο Τρίτο Πρόγραμμα της ΝΕΡΙΤ για την εκπομπή “Lunch Time Live Concert” 13.00 - 15.00 / 90.9 FM live του Χρίστου Παπαγεωργίου.
Τα έργα θα μεταδοθούν τις Τετάρτες στην Ελληνική Ραδιοφωνία από το Τρίτο Πρόγραμμα της ΝΕΡΙΤ με παρουσιαστή τον διευθυντή του Τρίτου Προγράμματος σπουδαίο συνθέτη και πιανίστα Χρίστο Παπαγεωργίου.
Την Ελληνική Ορχήστρα διεύθυνε ο μεγάλος Αρχιμουσικός της Συμφωνικής Ορχήστρας του Δήμου Αθηναίων Ελευθέριος Καλκάνης. 
Η πανέμορφη βιολονίστα Έφη Χριστοδούλου, Πρώτο Βιολί της Συμφωνικής Ορχήστρας της Πόλης των Αθηνών με καριέρα στην Ευρώπη και ιδιαίτερα στο Λονδίνο όπου έχει ηχογραφήσει έργα μεγάλων κλασικών και μοντέρνων συνθετών, ερμήνευσε με όλη της την δεξιοτεχνία το Πρώτο Μέρος από το εξαιρετικό Κονσέρτο για Βιολί του Παναγιώτη Καρούσου.  
Επίσης ως Πρώτο Βιολί της Ελληνικής Ορχήστρας ερμήνευσε όλα τα έργα του Παναγιώτη Καρούσου που παρουσιάστηκαν στο Τρίτο Πρόγραμμα της ΝΕΡΙΤ.
Παναγιώτης Καρούσος, Μιρέλα Ρούτση, Χρίστος Παπαγεωργίου, Έφη Χριστοδούλου, Γεωργία Κωνσταντοπούλου
Στην συναυλία επίσης παρουσιάστηκαν αξιόλογοι ερμηνευτές με τέλειες ερμηνείες.
Το πρόγραμμα περιελάμβανε τα ορχηστρικά έργα: ΚΟΝΣΕΡΤΟ ΓΙΑ ΒΙΟΛΙ ( Έφη Χριστοδούλου, βιολί), ΚΟΝΣΕΡΤΟ ΓΙΑ ΒΙΟΛΟΝΤΣΕΛΟ (Μιρέλα Ρούτση, τσέλο), ΡΟΜΑΝΤΖΑ ΓΙΑ ΟΜΠΟΕ (Γεωργία Κωνσταντοπούλου, όμποε), και σε Παγκόσμια Πρεμιέρα το ΚΟΥΑΡΤΕΤΟ ΕΓΧΟΡΔΩΝ.
Από τις όπερες του Παναγιώτη Καρούσου παρουσιάστηκαν αποσπάσματα της «ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΦΛΟΓΑΣ» με την σοπράνο Ειρήνη Κώνστα, και από τον «ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΔΕΣΜΩΤΗΣ» με την σοπράνο Ειρήνη Κώνστα στο ρόλο της Ιούς,  τη σοπράνο Βανέσσα Καλκάνη στο ρόλο της Θεάς Ήρας, τον τενόρο Αναστάσιο Στέλλα στο ρόλο του Θεού Ερμή και την σοπράνο Μαρία Λυμπεράκου στον ρόλο της Ωκεανίδας. Επίσης ερμηνεύτηκε η άρια «Θεια Μουσική από το Ορατόριο «Το Τραγούδι των Εθνών» με την σοπράνο Βανέσσα Καλκάνη στα Γαλλικά.
Με αυτή την εκπομπή το Τρίτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας της (ΝΕΡΙΤ) παρουσιάζει αντιπροσωπευτικά έργα του συνθέτη Παναγιώτη Καρούσου που χαρακτηρίζουν το συνολικό του έργο (Όπερα, Ορατόριο, Κονσέρτο, Μουσική Δωματίου). Το Τρίτο Πρόγραμμα ευχαρίστησε τους μουσικούς, τους σολίστες τον μαέστρο και τον συνθέτη για την ωραία συναυλία που πρόσφεραν στη ΝΕΡΙΤ.
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΚΑΙ ΣΟΛΙΣΤΕΣ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΚΑΛΚΑΝΗΣ
Βιολιά πρώτα: Έφη Χριστοδούλου, Brunilda Malo, Monika Dhamo, Σταυρούλα Μεντή

Βιολιά δεύτερα: Κάτια Καμίνσκι, Στέλλα Ζιοπούλου, Bledar Skenderi

Βιόλες:  Alketa Tzaho, Biliana Zaharinova, Ελένη Λίγγρη

Βιολοντσέλα: Mirela Ruci, Alexander Tsefa

Κοντραμπάσο: Δημήτρης Ασλανίδης

Φλάουτο: Ρένη Τσαλαπάτη

 Όμποε: Γεωργία Κωνσταντοπούλου

Κλαρινέτα: Θανάσης Κατερινάκης, Παναγιώτης Μάρκου
Παναγιώτης Καρούσος, Μιρέλα Ρούτση, Χρίστος Παπαγεωργίου, Έφη Χριστοδούλου, Γεωργία Κωνσταντοπούλου
 http://www.nerit.gr/eidiseis/politismos/trito-programma-zontani-sinavlia-tis-tetartis/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου