Κυριακή 11 Ιανουαρίου 2015

Ο ρόλος του Χαλκού στη σύγχρονη Κοινωνία παρουσίασε το ΕΙΑΧ στην Πάτρα

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η εκδήλωση  με θέμα «Ο ρόλος του Χαλκού στη σύγχρονη Κοινωνία» στην Πάτρα που πραγματοποιήθηκε από το ΕΙΑΧ σε συνεργασία με την Χαλκόρ στο ξενοδοχείο Poseidon Palace, με σκοπό να τονώσει κυρίως τον κατασκευαστικό κλάδο, δίνοντας τη δυνατότητα στους επαγγελματίες να ενισχύσουν τις γνώσεις τους αναφορικά με τις καινοτόμες εφαρμογές του χαλκού, προσθέτοντας αξία στην εργασία τους. Παράλληλα, ενημέρωσε και το ευρύτερο κοινό σχετικά από τον ρόλο του χαλκού στην σύγχρονη κοινωνία.

Ήταν μία εκδήλωση αφιερωμένη στις χρήσεις του χαλκού και των κραμάτων του και απευθύνονταν προς όλους τους υδραυλικούς, αρχιτέκτονες, μηχανικούς, ηλεκτρολόγους μηχανολόγους και εγκαταστάτες, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τα οφέλη που προκύπτουν από τη σωστή χρήση του χαλκού, καθώς και για τα πλεονεκτήματα και τις σύγχρονες εφαρμογές του.


Τα θέματα που παρουσιάστηκαν στην εκδήλωση  επικεντρώθηκαν στις εφαρμογές του χαλκού στα υδραυλικά δίκτυα, στις ηλεκτρικές εγκαταστάσεις  και τις νέες προοπτικές που φέρνει η ιδιότητα του αντιμικροβακου χαλκού. Συγκεκριμένα αναπτύχθηκαν οι θεματικές ενότητες, «Ο χαλκός στα δίκτυα Ύδρευσης – Θέρμανσης – Ψύξης – Κλιματισμού», «Οι ασφαλής ηλεκτρικές οικιακές εγκαταστάσεις και «Ο αντιμικροβιακός χαλκός στην διαμόρφωση του εσωτερικού χώρου και στην αναβάθμιση της υγείας»

Οι παρευρισκόμενοι είχαν τη δυνατότητα να ενημερωθούν από στελέχη και συνεργάτες του Ινστιτούτου για οποιαδήποτε απορία τους σχετικά με το αιώνιο μέταλλο ενώ εκδήλωσαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον μέσω ανοιχτής συζήτησης που ακολούθησε τις παρουσιάσεις, για τα πλεονεκτήματα του χαλκού έναντι των άλλων υλικών. 
 

Την εκδήλωση προλόγισε ο κ. Νίκος Βεργόπουλος, Γενικός Διευθυντής του Ε.Ι.Α.Χ, ο οποίος αφού χαιρέτισε τους επίτιμους προσκεκλημένους, έκανε μια σύντομη παρουσίαση του ΕΙΑΧ και το ρόλο του.

Στην συνέχεια ο Διευθυντής πωλήσεων της Χαλκόρ κ. Βασίλης Γιωτόπουλος, ως
εκπρόσωπος της συμμετοχής της Χαλκόρ στην εκδήλωση, ξεκίνησε την ομιλία του με μία εταιρική παρουσίαση του ομίλου Βιοχάλκο και στην συνέχεια της Χαλκόρ, δίνοντας έμφαση στην σημασία του Ελληνικού ομίλου στην εγχώρια αλλά ταυτόχρονα και την ουσιαστική παρουσία του στην διεθνή αγορά. Στην συνέχεια παρουσίασε τα πλεονεκτήματα που έχουν για τους επαγγελματίες τα πιστοποιημένα προϊόντα της ΧΑΛΚΟΡ για όλες τις εφαρμογές, με ιδιαίτερη έμφαση στην ποιότητα και πιστότητα των προϊόντων και πως αυτή αντικατοπτρίζεται στο αποτέλεσμα του έργου.


Οι θεματικές ενότητες ξεκίνησαν με τον κ. Γεράσιμο Ζεπάτο, καθηγητή - Μηχανολόγο ΑΣΕΤΕΜ - ΣΕΛΕΤΕ - Τεχνικό Σύμβουλο του Ε.Ι.Α.Χ, ο οποίος έκανε εκτενή αναφορά  με παραδείγματα καλής και κακής χρήσης της εφαρμογής του χαλκού στα δίκτυα ύδρευσης, θέρμανσης, ψύξης και κλιματισμού. Παρουσίασε αναλυτικά τις απαιτήσεις των υλικών για μία καλή εγκατάσταση καθώς και τα τεχνικά πλεονεκτήματα των χαλκοσωλήνων.

Ο κ. Γιώργος Σαρρής, Επιστημονικός συνεργάτης του ΕΙΑΧ σε θέματα ηλεκτρισμού,αναφέρθηκε στην ασφαλή ηλεκτρική εγκατάσταση με έμφαση στην προσοχή και στις ευθύνες των ηλεκτρολόγων όσον αφορά στην εκτέλεση των έργων τους, αλλά και την αναγκαιότητα για συνεχή ενημέρωσή τους σχετικά με την πρόσφατη ηλεκτρολογική Νομοθεσία και με τις συνθήκες που εντοπίζονται στην πράξη.   Έκανε εκτενή  αναφορά στην γνώση της Νομοθεσίας καθώς πολλές φορές δεν είναι εύκολα διακριτό το μερίδιο ευθύνης του ηλεκτρολόγου του πελάτη, του κατασκευαστή ηλεκτρολογικού υλικού  - συσκευής, ή του πάροχου ηλεκτρικής ενέργειας.
Επί πλέον αναφέρθηκε και στις περιπτώσεις όπου η ανεπάρκεια μιας ηλεκτρικής  εγκατάστασης έχει στοιχήσει τις ζωές δεκάδων συνανθρώπων μας, πράγμα που θα πρέπει να μας ανησυχεί ιδιαίτερα σήμερα, όταν αντίστοιχες κοινωνίες σε άλλες χώρες έχουν κάνει σημαντικά βήματα μείωσης τέτοιων φαινομένων.

Την εκδήλωση ολοκλήρωσε  ο κ. Νίκος Βεργόπουλος Γενικός Διευθυντής του ΕΙΑΧ, ο οποίος αναφέρθηκε στην αντιμικροβιακή ιδιότητα του χαλκού, τη διαδικασία πιστοποίησης με το σήμα CU+ των προϊόντων χαλκού και πως αυτό μπορεί να αποτελέσει επαγγελματική ευκαιρία και να προσθέσει αξία στην δουλειά του αρχιτέκτονα, μηχανικού, μελετητή, παντρεύοντας την αισθητική παρουσία του χαλκού σε εσωτερικούς χώρους με την μοναδική αντιμικροβιακή του ιδιότητα.  http://copperalliance.eu/gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου