Τετάρτη, 28 Ιανουαρίου 2015

Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΜΑΕΣΤΡΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΚΑΛΚΑΝΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΕ ΕΡΓΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΑΡΟΥΣΟΥ ΣΤΟ ΤΡΙΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΝΕΡΙΤΜαρία Λυμπεράκου, Βανέσσα Καλκάνη, Ειρήνη Κώνστα, Παναγιώτης Καρούσος, 
Ελευθέριος Καλκάνης, Χρίστος Παπαγεωργίου, Αναστάσιος Στέλλας
Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2015. Σε ένα πορτρέτο του Ελληνοκαναδού συνθέτη Παναγιώτη Καρούσου είναι αφιερωμένη η εκπομπή “Lunch Time Live Concert” με τον Χρίστο Παπαγεωργίου που θα μεταδοθεί προσεχώς στα πλαίσια των εκπομπών του της Τετάρτης (13.00 - 15.00 / 90.9 FM live).

Στην ηχογράφηση που έγινε στο Στούντιο Ε της ΝΕΡΙΤ ερμηνεύτηκαν έργα του γνωστού συνθέτη με την Ελληνική Ορχήστρα και σολίστες υπό την διεύθυνση του Αρχιμουσικού της Συμφωνικής Ορχήστρας της Αθήνας Ελευθέριου Καλκάνη.

Στο πρόγραμμα ερμηνεύτηκε το Πρώτο Μέρος από το ΒΙΟΛΙ ΚΟΝΣΕΡΤΟ με την Έφη Χριστοδούλου η οποία κατενθουσίασε με την τεχνική της δεξιοτεχνία.

Η Μιρέλα Ρούτση ερμήνευσε με εσωτερικότητα το ΒΙΟΛΟΝΤΣΕΛΟ ΚΟΝΣΕΡΤΟ δίνοντας την απόκοσμη μυστηριακή υφή του έργου.

Η Γεωργία Κωνσταντοπούλου ερμήνευσε με πλούσιο ήχο την ΟΜΠΟΕ ΡΟΜΑΝΤΖΑ.

Από τις όπερες του Παναγιώτη Καρούσου ερμηνεύτηκαν άριες από την «ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΦΛΟΓΑ» και τον «ΠΡΟΜΗΘΕΑ ΔΕΣΜΩΤΗ».

Η σοπράνο Ειρήνη Κώνστα ερμήνευσε με τραγικότητα την άρια της Ιούς «Συχνά την νύχτα» από τον «ΠΡΟΜΗΘΕΑ ΔΕΣΜΩΤΗ», και η άρια αφιερώθηκε στον πρόσφατα εκλιπών Πιανίστα και Μουσικοπαιδαγωγό Γιώργο Μάνεση από τον μαέστρο Ελευθέριο Καλκάνη.

Η σοπράνο Βανέσσα Καλκάνη στην άρια της Θεάς Ήρας από τον «ΠΡΟΜΗΘΕΑ ΔΕΣΜΩΤΗ» έδωσε μια εκπληκτική ερμηνεία με μελίσματα, στρατοσφαιρικά υψηλές νότες και στακάτο.

Την άρια της Ωκεανίδας ερμήνευσε υπέροχα η σοπράνο Μαρία Λυμπεράκου εντυπωσιάζοντας με την εμβέλεια της τεχνικής της.

Την μελωδικότατη άρια του Ερμή τραγούδησε ο γλυκύτατος τενόρος Αναστάσιος Στέλλας ο οποίος διαθέτη άρτια τεχνική και μεγάλη ευκολία στις ψηλές νότες.

Την άρια της Τρέλας της Ιούς ερμήνευσε σαν άλλη τραγωδός η σοπράνο Ειρήνη Κώνστα δίνοντας μια ατμόσφαιρα εξωπραγματική και μια αλήθεια στην μουσική έμπνευση του συνθέτη.

Η σοπράνο Βανέσσα Καλκάνη στην δεύτερη εμφάνιση της ερμήνευσε στα Γαλλικά την άρια από το Ορατόριο «Το Τραγούδι των Εθνών» έργο που πρωτοπαρουσιάστηκε στο Μόντρεαλ του Καναδά με την υποστήριξη του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.

Χρίστος Παπαγεωργίου, Βανέσσα Καλκάνη, Ελευθέριος Καλκάνης
Το πρόγραμμα έκλεισε η σοπράνο Ειρήνη Κώνστα με την δραματική άρια της Δηιάνειρας από την όπερα «ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΦΛΟΓΑ» μαγεύοντας όλους με την ερμηνεία της και το πάθος που έβγαλε επιβραβεύοντας ένα μεγαλόπνοο έργο στο οποίο έχει πρωταγωνιστήσει κρατώντας τον κύριο ρόλο.

Με αυτή την εκπομπή το Τρίτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας της (ΝΕΡΙΤ) παρουσιάστηκαν αντιπροσωπευτικά έργα του συνθέτη Παναγιώτη Καρούσου που χαρακτηρίζουν το συνολικό του έργο.

Μαρία Λυμπεράκου, Αναστάσιος Στέλλας
Τα έργα επιλέχτηκαν προσεκτικά από τον συνθέτη και τον μαέστρο Ελευθέριο Καλκάνη ώστε να είναι ευχάριστα, μελωδικά και προσιτά στο κοινό.

Ο μαέστρος Ελευθέριος Καλκάνης έδηξε για μια ακόμα φορά ότι μπορεί να κάνει γνωστά έργα που διευθύνει για πρώτη φορά και να προβάλει τους ταλαντούχους καλλιτέχνες.

Ο διακεκριμένος στην Βόρειο Αμερική συνθέτης Παναγιώτης Καρούσος μίλησε για τα έργα του και ευχαρίστησε τον Διευθυντή του Τρίτου Προγράμματος Χρίστο Παπαγεωργίου και τη ΝΕΡΙΤ για την σπουδαία αυτή ευκαιρία να παρουσιάσει έργα του στην Ελληνική Ραδιοφωνία.

Ο Χρίστος Παπαγεωργίου παρουσίασε τους καλλιτέχνες τον Μαέστρο Ελευθέριο Καλκάνη και τον συνθέτη Παναγιώτη Καρούσο για το ωραίο πρόγραμμα που ετοίμασαν στην ΝΕΡΙΤ.
Στούντιο Ε της ΝΕΡΙΤ
Παναγιώτης Καρούσος, Μιρέλα Ρούτση, Χρίστος Παπαγεωργίου,Έφη Χριστοδούλου, Γεωργία Κωνσταντοπούλου  


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΚΑΙ ΣΟΛΙΣΤΕΣ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΚΑΛΚΑΝΗΣ
Βιολιά πρώτα: Έφη Χριστοδούλου, Brunilda Malo, Monika Dhamo, Σταυρούλα Μεντή
Βιολιά δεύτερα: Κάτια Καμίνσκι, Στέλλα Ζιοπούλου, Bledar Skenderi
Βιόλες:  Alketa Tzaho, Biliana Zaharinova, Ελένη Λίγγρη
Βιολοντσέλα: Mirela Ruci, Alexander Tsefa
Κοντραμπάσο: Δημήτρης Ασλανίδης
Φλάουτο: Ρένη Τσαλαπάτη
 Όμποε: Γεωργία Κωνσταντοπούλου
Κλαρινέτα: Θανάσης Κατερινάκης, Παναγιώτης Μάρκου
 http://www.nerit.gr/eidiseis/politismos/trito-programma-zontani-sinavlia-tis-tetartis/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου