Δευτέρα, 23 Ιουνίου 2014

Ο Δήμος Αθηναίων γιόρτασε την Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής στο Λόφο της Πνύκας με την Συμφωνική Ορχήστρα και Χορωδία του Δήμου Αθηναίων υπό την διεύθυνση του Αρχιμουσικού Ελευθέριου Καλκάνη

Συμφωνική Ορχήστρα και Χορωδία του Δήμου Αθηναίων 
Για 3η συνεχή χρονιά τα Μουσικά Σύνολα του Δήμου Αθηναίων, συνεπή στο ραντεβού τους, γιορτάσαν την Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής στο Λόφο του Φιλοπάππου. Έτσι, ο λόφος των Μουσών, το Σάββατο 21 Ιουνίου, ζωντάνεψε κάτω από τους ήχους της κλασικής, της έντεχνης και της jazz μουσικής και μετατράπηκε σε μια μεγάλη μουσική σκηνή.
Ιδιαίτερα όταν την σκυτάλη ανέλαβε στο Λόφο της Πνύκας η Συμφωνική Ορχήστρα και Χορωδία Δήμου Αθηναίων οι Αθηναίοι απόλαυσαν μια υπέροχη μουσική παράσταση αντάξια των άξιων μουσικών και χορωδών του Δήμου Αθηναίων.
Ο Αρχιμουσικός Ελευθέριος Καλκάνης 
Οι καλεσμένοι στη μεγάλη αυτή γιορτή της Μουσικής είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν μια μουσική περιήγηση στην Ευρώπη, με παραδοσιακά τραγούδια από την Ελλάδα, ιταλικές καντσονέτες, ουγγρικούς και σλάβικους χορούς, άριες από δημοφιλείς ιταλικές και γαλλικές όπερες, συνθέτοντας έτσι ένα πολύχρωμο ψηφιδωτό που απεικονίζει μουσικές παραδόσεις της Ευρώπης.
Σολίστ ήταν ο θαυμάσιος τενόρος Σταμάτης Μπερής, ο βαρύτονος Χρήστος Λάζος, και ο τενόρος Δημήτρης Αλεξανδρίδης.
Χαιρετισμός από την Αντιδήμαρχο Νέλλη Παπαχελά
Την εξαίσια Διδασκαλία Χορωδίας είχε ο Σταύρος Μπερής, και την εξαιρετική Μουσική διεύθυνση ο μαέστρος Ελευθέριος Καλκάνης.
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε από τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού & Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, σε συνεργασία με την Α’ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού.
Η είσοδος για το κοινό όπως σε όλες τις εκδηλώσεις του Δήμου Αθηναίων ήταν ελεύθερη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου