Δευτέρα 30 Ιουνίου 2014

ΕΚΘΕΣΗ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟΥ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ «ΑΝΟΞΕΙΔΩΤΗ ΤΕΧΝH»‏

ΕΚΘΕΣΗ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟΥ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ «ΑΝΟΞΕΙΔΩΤΗ ΤΕΧΝH»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΕΚΘΕΣΗ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟΥ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ
«ΑΝΟΞΕΙΔΩΤΗ ΤΕΧΝΗ»
ΑΠΟ ΤΗΝ “ECO TICKET”

ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ UNESCO ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε πριν από λίγες ημέρες υπό την αιγίδα του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων η Έκθεση Γλυπτικής με θέμα “Ανοξείδωτη Τέχνη” της Γλύπτριας κας Χριστίνας Δουζένη και του Εικαστικού – Βιομηχανικού Σχεδιαστή κ. Αντώνη Καμπάκου που διοργάνωσε η “Eco Ticket Productions” στον Πολιτιστικό Πολυχώρο “Αθηναίς” στον Βοτανικό.
Στην έκθεση παρουσίασαν έργα τους η Γλύπτρια Χριστίνα Δουζένη και ο Εικαστικός-Βιομηχανικός Σχεδιαστής Αντώνης Καμπάκος. Οι δύο Καλλιτέχνες, φίλοι και συνεργάτες από χρόνια, εξέθεσαν στον ίδιο χώρο μορφές και χρηστικά αντικείμενα που κοινό τους στοιχείο έχουν τον ανοξείδωτο χάλυβα, υλικό σκληρό με εξαιρετικά χαρακτηριστικά το οποίο γίνεται εύπλαστο, συντροφικό, φωτεινό με την κατάλληλη τεχνική επεξεργασία.
Η Χριστίνα Δουζένη , γλύπτρια με αναγνωρίσιμη παρουσία που τα τελευταία εννέα χρόνια δουλεύει και εκθέτει έργα από ανοξείδωτο χάλυβα, εκθέτει τις γλυπτές μορφές της, έργα καινούργια αλλά και παλαιότερα, που πληρούν τον χώρο γύρω τους και μας συγκινούν.
Ο Αντώνης Καμπάκος, ανήσυχο πνεύμα, ευφάνταστος σχεδιαστής και εξαιρετικά ικανός στον χειρισμό του υλικού του, δημιουργεί με φαντασία, αυστηρότητα και οργάνωση τραπέζια, χρηστικά και διακοσμητικά αντικείμενα.

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης της επίσημης έναρξης της Έκθεσης, ο Πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων και Αντιπρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ομίλων, Συλλόγων και Κέντρων της UNESCO (WFUCA) για την Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική κ. Ιωάννης Μαρωνίτης, παρουσία της Προέδρου της «Αθηναΐδας» κας Μαριλένα Μαμιδάκη τιμώντας την για την προσφορά της στον Πολιτισμό καθώς και τους Καλλιτέχνες αλλά και τον κ. Τάσο Πιερράκο Υπεύθυνο της Οργάνωσης “Eco Ticket” τόνισε «Βρισκόμαστε σε ένα εξαιρετικά διαμορφωμένο και σύγχρονο Πολυχώρο Τέχνης που είναι ιδανικός για την φιλοξενία μίας τόσο πρωτοποριακής Έκθεσης Γλυπτικής από δύο πολλά υποσχόμενους Καλλιτέχνες. Έπειτα από πρωτοβουλία της “Eco Ticket” με το οικολογικό εισιτήριο, η Έκθεση προσαρμόστηκε στα τωρινά δεδομένα και έτσι το κοινό έχει την ευκαιρία να θαυμάσει τα έργα με την προσφορά μόνο ενός κουτιού αλουμινίου. Η Τέχνη της Γλυπτικής, όπως και όλες οι Τέχνες προσφέρει έμπενυση, πνοή αισιοδοξίας αλλά και προβληματισμό στο φιλότεχνο κοινό. Οι Καλλιτέχνες στην προκειμένη περίπτωση αφουγκράζονται την ζωή του σύγχρονου Έλληνα και την πλάθουν σε ένα ιδιαίτερο υλικό παρουσιάζοντας ένα μοναδικό και εντυπωσιακό αποτέλεσμα».
Στην εκδήλωση των εγκαινίων επίσης παρευρέθηκε σύσσωμο το Διοικητικό Συμβούλιο του του Φιλανθρωπικού Σωματείου «Οι φίλοι του παιδιού» του οποίου Πρόεδρος είναι η κα Μαμιδάκη. Ενώ κατά την διάρκεια της Έκθεσης παρευρέθηκε ο Πρόεδρος του κινήματος «Έλληνες Ευρωπαίοι Πολίτες» κ. Γιώργος Χατζημαρκάκης καθώς και μέλη του κινήματος μεταξύ των οποίων και ο κ. Δημήτρης Νιάτσικας.


Όμιλος για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων
Πέτρου Ράλλη 210 & Θησέως 1 Νίκαια
2104967757, 2104944564, 2104132273, 2104179797

www.unescopireas.gr  - unescop@otenet.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου