Δευτέρα, 30 Ιουνίου 2014

«ΠΑΛΑΒΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ» ΓΕΜΑΤΕΣ ΝΟΣΤΑΛΓΙA‏

«ΠΑΛΑΒΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ» ΓΕΜΑΤΕΣ ΝΟΣΤΑΛΓΙA

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«ΠΑΛΑΒΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ» ΓΕΜΑΤΕΣ ΝΟΣΤΑΛΓΙΑ
ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΤΟΥ ΜΙΚΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΑΙ ΛΥΚΕΙΟΥ ΠΑΛΑΙΑΣ ΚΟΚΚΙΝΙΑΣ 
ΚΑΙ ΤΟΝ ΟΜΙΛΟ ΓΙΑ ΤΗΝ UNESCO ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ


Δεκάδες απόφοιτοι του Μικτού Γυμνασίου και Λυκείου Παλαιάς Κοκκινιάς παρευρέθησαν στην Παρουσίαση των διηγημάτων «Παλαβές Ιστορίες» του Φιλολόγου Καθηγητή τους κ. Χρήστου Χρηστίδη που διοργάνωσε ο Σύλλογός τους σε συνεργασία με τον και ο Όμιλο για την UNESCO Πειραιώς και Νήσωνπριν από λίγες ημέρες στην Καφετέρια “FloCafe” του Village Αγ. Ιωάννη Ρέντη.
«Δάσκαλε σ’ αγαπάμε και σε ευχαριστούμε» ήταν τα λόγια των περισσότερων από τους μαθητές του Φιλολόγου Καθηγητή και Συγγραφέα κ. Χρήστου Χρηστίδη, όπως είναι ο Ραδιοφωνικός Παραγωγός κ. Νίκος Κανελλόπουλος,η Δημοτική Σύμβουλος Νίκαιας – Αγ. Ιωάννη Ρέντη κα Έφη Αργυράκη – Δεληγιώργη, ο κ. Ζενετζιδάκης, η κα Μαργαρίτη, ο κ. Καπετανάκης,η κα Βαλιδάκη, ο κ. Χατζηθεοδοσίου που μοιράστηκαν σε κλίμα συγκίνησης αλλά και γέλιου τις αναμνήσεις τους με τους υπολοίπους απόφοιτους.
Ανάμεσα στους απόφοιτους και ο Διευθυντής της Βιβλιοθήκης Πειραιά κ. Χρήστος Βάθης ο οποίος προλόγισε και παρουσίασε τα διηγήματα του κ. Χρηστίδη τονίζοντας «Πρόκειται για ένα Αριστοφανικό Συγγραφέα που σατιρίζει αλλά αγαπά τους ανθρώπους, ήταν και παραμένει Παιδαγωγός, Δάσκαλος και Εμπνευστής πάντα προσιτός και αγαπητός. Τα διηγήματα «Παλαβές Ιστορίες» έχουν την μορφή ψυχογραφήματος, είναι ένα πολυεργαλείο που είναι ρεαλιστικό αλλά όχι κατεδαφιστικό όπως είναι και ο ίδιος ως άνθρωπος».
Παρουσία του απόφοιτου του Λυκείου της Παλαιάς Κοκκινιάς κ. Ηρακλή Ανδρικόπουλου, ο οποίος και διοργάνωσε την παρουσίαση, ο Πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων και Αντιπρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ομίλων, Συλλόγων και Κέντρων της UNESCO (WFUCA) για την Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική κ. Ιωάννης Μαρωνίτης τιμώντας τον κ. Χρηστίδη τόνισε «Το πόνημα του κ. Χρηστίδη είναι ένα κλειδί που ανοίγει διάπλατα την ψυχή του Συγγραφέα αλλά και των αναγνωστών. Στην σημερινή συνάντηση αισθάνομαι οικεία καθώς και εγώ έχω μεγαλώσει στην γειτονική προσφυγούπολη της Νίκαιας και με τις δικές σας αναμνήσεις, ξύπνησαν και αρκετές προσωπικές μου από τα αξέχαστα χρόνια όπου ήμουν και εγώ μαθητής. Αντιλαμβάνομαι ότι πρόκειται για έναν σπουδαίο άνθρωπο, με ατελείωτη δίψα για προσφορά μέσα από την μοναδική του γραφή. Του αξίζουν συγχαρητήρια, όπως και σε όλους σας για την υλοποίηση μίας τόσο σημαντικής εκδήλωσης».
Φανερά συγκινημένος ο κ. Χρηστίδης τόνισε την άμεση σχέση παρελθόντος και μέλλοντος καθώς όπως τόνισε «Διαβάζοντας Αριστοφάνη εντόπισα αμέτρητα κοινά σημεία του παρελθόντος με την τωρινή περίοδο. Στα διηγήματά μου «Παλαβές Ιστορίες» ο αναγνώστης εντοπίζει αντίστοιχα αυτή την σχέση. Σας ευχαριστώ όλους για την αγάπη και στήριξή σας».
 ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ VIDEO ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ!
https://www.youtube.com/watch?v=xTR7oDXyBRQ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΣΤΟ ΑΚΟΛΟΥΘΟ LINK
https://www.facebook.com/media/set/?set=a.798174506860464.1073741880.293508573993729&type=1
Όμιλος για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων
Πέτρου Ράλλη 210 & Θησέως 1 Νίκαια
2104967757, 2104944564, 2104132273, 2104179797

www.unescopireas.gr  - unescop@otenet.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου