Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2014

Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΜΑΕΣΤΡΟΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΚΑΛΚΑΝΗΣ ΣΕ ΕΡΓΑ Π. Ι. ΤΣΑΙΚΟΦΣΚΙ ΚΑΙ Π. ΚΑΡΟΥΣΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΦΩΝΙΚΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 17 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ



Ελευθέριος Καλκάνης

Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου. Ο Αρχιμουσικός Ελευθέριος Καλκάνης είναι ο μοναδικός μαέστρος που τιμήθηκε με το Χρυσό Μετάλιο της πόλεως των Αθηνών το 2003. Την Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου στις 8:30 θα διευθύνει ένα πολύ ωραίο και ενδιαφέρον πρόγραμμα με έργα του διεθνούς κλασικού ρεπερτορίου όπως το Πιάνο Κονσέρτο Νο.1 του Τσαϊκόφσκι, και σε Παγκόσμια Πρώτη εκτέλεση την «Συμφωνία Νο.4 «Συμφωνία της Γης» του Ελληνο-Καναδού συνθέτη Παναγιώτη Καρούσου.
Παρακολούθησα την πρόβα της Συμφωνικής Ορχήστρας του Δήμου Αθηναίων και διαπίστωσα ότι ο Ελευθέριος Καλκάνης είναι ένας μεγάλος μουσικός που δίνει την ψυχή του στην ερμηνεία της μουσικής. Χαίρει απόλυτου σεβασμού από τους μουσικούς της ορχήστρας και κάνει μια σοβαρή εργασία στην ερμηνεία των έργων.
Οι μουσικοί της ορχήστρας κατάλαβα ότι αγαπούν την καλή μουσική και δίνουν τον εαυτό τους για να παρουσιάσουν όσο το δυνατόν το καλύτερο.
Η συμμετοχή του βιρτουόζου πιανίστα Μενέλαου Τσικλίδη προοιωνίζει μια σπουδαία εκτέλεση του Πιάνου Κονσέρτου Νο.1 του Τσαϊκόφσκι στις 17 Φεβρουαρίου.
Το νέο έργο του Παναγιώτη Καρούσου Συμφωνία Νο.4 Earth Symphony, δεν ξενίζει αλλά αντίθετα έδεσε με το ρομαντικό, κλασικό ρεπερτόριο της συναυλίας.
Έφη Χριστοδούλου
Το έργο είναι χτισμένο ένα μέρος με τρία επιμέρους μέρη, το πρώτο μέρος αρχίζει με μια μελωδία που αντιπροσωπεύει την ανθρωπότητα, το δεύτερο μέρος μας δείχνει τις μεταλλαγές του πλανήτη σε εναλλαγές από την ειδυλλιακή ημέρα στην σεισμική δόνηση, και στο τρίτο μέρος εκτίνετε το μοτίβο της Γης που ταξιδεύει στο μυστηριακό διάστημα. Το έργο ερμηνεύτηκε τόσο καλά από τους μουσικούς της ορχήστρας που ήταν σαν να γράφτηκε κατά παραγγελιά γι’αυτούς. Το έργο άρεσε στα μέλη της ορχήστρας, η δε επικεφαλής των μουσικών Έφη Χριστοδούλου, πρώτο βιολί της ορχήστρας χαρακτήρισε την Συμφωνία της Γης έργο με μεγάλη καλλιτεχνική αξία και με βαθειά φιλοσοφική διάσταση.
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΡΟΥΣΟΣ
ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΗΣ ΓΗΣ
Συμφωνία Νο. 4 σε ντο ελάσσονα, «Earth Symphony», Παγκόσμια Πρεμιέρα

ΠΙΟΤΡ ΙΛΙΤΣ ΤΣΑΙΚΟΦΣΚΙ
Κοντσέρτο για πιάνο αρ.1 (Μενέλαος Τσικλίδης, πιάνο)
Συμφωνία Νο. 6 «Παθητική»

ΣΥΜΦΟΝΙΚΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ
Διευθύνει ο αρχιμουσικός Ελευθέριος Καλκάνης

ΔΕΥΤΕΡΑ 17 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ώρα 20:30
Πολυχώρος του Δήμου Αθηναίων «Άννα & Μαρία Καλουτά»
Τιμοκρέοντος 6 Α, Νέος – Κόσμος
Είσοδος Ελεύθερη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου