Παρασκευή, 28 Φεβρουαρίου 2014

ΕΤΗΣΙΟ ΓΕΥΜΑ ΚΑΘΟΛΙΚΩΝ – ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΑΡΧΙΕΡΕΩΝ ΤΟΡΟΝΤΟ


Από αριστερά: Fr. Damian Macpherson, Bishop Vincent Nguyen, Bishop Wayne Kirkpatrick, Bishop John Boissonneau, o Σεβασμιώτατος Καρδινάλιος Collins, o Σεβασμιώτος Μητροπολίτης κ. Σωτήριος, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Γεώργιος, Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Χριστοφόρος, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ανδρέας και ο π. Παναγιώτης Αυγερόπουλος.

Την Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου, 2014 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σωτήριος, παρέθεσε γεύμα στα γραφεία της Ιεράς Μητρόπολης Τορόντο  (Καναδά), προς τιμή του Σεβασμιωτάτου Καρδιναλίου Thomas Collins,  τους τρεις Βοηθούς Επισκόπους του, Θεοφιλεστάτους, John Boissonneau, Wayne Kirkpatrick και Vincent Nguyen.  Συμμετείχαν από πλευράς Ορθοδόξων, ο Επίσκοπος Γεώργιος (Σέρβικη Ορθόδοξη Εκκλησία), ο Επίσκοπος Ανδρέας (Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία) και ο Επίσκοπος Ανδίδων Χριστοφόρος. Έλαβαν μέρος επίσης, οι υπεύθυνοι Διεκκλησιαστικών Σχέσεων, ο  π. Damian Macpherson της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας Τορόντο  και ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Παναγιώτης Αυγερόπουλος της Ιεράς Μητρόπολης Τορόντο (Καναδά). 
            Κάθε χρόνο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σωτήριος παραθέτει γεύμα για τους Καθολικούς Αρχιερείς  και ο Σεβασμιώτατος Καρδινάλιος Thomas Collins παραθέτει παρόμοιο γεύμα για τους Ορθοδόξους Αρχιερείς του Τορόντο. 
            Η ατμόσφαιρα ήταν φιλική και εγκάρδια.  Πολλά θέματα συνεζητήθησαν,  επικεντρώθηκε όμως η προσοχή όλων στα διαδραματιζόμενα στην Ουκρανία.  Ο Καρδινάλιος Collins και ο Μητροπολίτης Σωτήριος έχουν δώσει οδηγίες να αναπεμφθούν προσευχές σε όλες τις εκκλησίες για τον δοκιμαζόμενο λαό της Ουκρανίας, ώστε να γίνει το θέλημα του Θεού και να πρυτανεύσει η ειρήνη και ομόνοια στη χώρα τους. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου