Σάββατο 11 Μαΐου 2019

Κεραμεικός - Ιερός Τόπος Τέχνης


Η Be a Greek σας παρουσιάζει μία νέα Δράση, σ’ έναν από τους πιο ιερούς χώρους της Αρχαίας Αθήνας, τον Κεραμεικό. Σε έναν υπέροχο χώρο, βρίσκεται το νεκροταφείο του Κεραμεικού μαζί με κατάλοιπα του τείχους της Αθήνας αλλά και της σημαντικότερης πύλης της πόλης, το γνωστό Δίπυλον.

Κατά τη διάρκεια της δίωρης ξενάγησής μας, θα έχουμε την ευκαιρία να επισκεφτούμε το Μουσείο που βρίσκεται στον ίδιο χώρο και να θαυμάσουμε την ταφική τέχνη των Αρχαίων Αθηναίων αλλά και να περπατήσουμε δίπλα από το Δημόσιον Σήμα, όπου ο Περικλής εκφώνησε το γνωστό Επιτάφιο, για τους πεσόντες τoυ πρώτου έτους του Πελοποννησιακού Πολέμου. Πολύ κοντά βρίσκεται και το Πομπείον, απ’ όπου γινόταν η έναρξη της πομπής των Παναθηναίων προς το λόφο της Ακρόπολης.

Σε ένα μέρος, όπου άνθισε η κεραμική τέχνη, απ’ όπου πιθανότατα πήρε και το όνομά της η ευρύτερη περιοχή, βρίσκονται συγκεντρωμένα τα πιο σημαντικά κτήρια για την καθημερινή ζωή στην Αρχαία Αθήνα και όχι μόνο. Σας περιμένουμε να τα ανακαλύψουμε μαζί!

Απολαύστε αυτή τη μοναδική Ξενάγηση με τον ξεχωριστό τρόπο που μόνο η Be a Greek σας προσφέρει:

• Αξεπέραστη ποιότητα και υψηλό επίπεδο υπηρεσιών
• Θεματική προσέγγιση στην ξενάγηση
• Μικρά γκρουπ μέχρι 30 άτομα
• Κορυφαίοι επαγγελματίες Διπλωματούχοι Ξεναγοί

Σημαντικές Πληροφορίες:

• Ημερομηνία Ξενάγησης: Σάββατο 18 Μαΐου & Κυριακή 23 Ιουνίου 2019
• Ώρα Έναρξης Ξενάγησης: 12:00
• Διάρκεια Ξενάγησης: 2 ώρες περίπου
• Κόστος Ξενάγησης: 10€/άτομο
• Για να λάβετε μέρος στη Δράση μας είναι απαραίτητη η κράτηση θέσεων. Όπως πάντα, δεν υπάρχει η δυνατότητα κράτησης και πληρωμής θέσεων την ημέρα της ξενάγησης
• Στο κόστος συμμετοχής δεν περιλαμβάνεται το κόστος του εισιτηρίου εισόδου στον Αρχαιολογικό χώρο. Γενική είσοδος: 8€ Μειωμένη είσοδος: 4€ (Δικαιούχοι δωρεάν εισόδου και πληροφορίες εδώ http://odysseus.culture.gr/h/3/gh355.jsp?obj_id=2392 ) Το Σάββατο 18 Μαΐου η είσοδος στον αρχαιολογικό χώρο είναι δωρεάν.
• Σημείο Συνάντησης: Στην είσοδο του αρχαιολογικού χώρου του Κεραμεικού, Ερμού 148. Δείτε το σημείο στο Google Maps εδώ: http://bit.do/eN3Hp
• Η Ξενάγηση θα πραγματοποιηθεί από Διπλωματούχο Ξεναγό, μέλος της Ομάδας της Be a Greek

* Για τη διασφάλιση της ομαλής διεξαγωγής της Δράσης μας, σας καλούμε να είστε στο σημείο συνάντησης τουλάχιστον 20 λεπτά πριν από την προκαθορισμένη ώρα έναρξης, έχοντας ήδη μεριμνήσει να έχετε στη κατοχή σας το εισιτήριο εισόδου στον αρχαιολογικό χώρο. Για λειτουργικούς λόγους, θα τηρηθεί αυστηρά η ώρα έναρξης.

** Σας ενημερώνουμε πως η συγκεκριμένη Δράση μας δεν ενδείκνυται για παιδιά, καθώς έχει σχεδιαστεί για ενήλικες και το ύφος αλλά και η διάρκειά της είναι τέτοια που καθιστούν την παρακολούθησή της από τους μικρούς μας φίλους κουραστική. Κατά τη διάρκεια λοιπόν της Ξενάγησης, τα παιδιά που θα λαμβάνουν μέρος θα βρίσκονται υπό την εποπτεία αποκλειστικά των Συνοδών τους. Παρακαλούνται οι κκ. Συνοδοί όπως προβούν στις απαραίτητες ενέργειες ώστε να διασφαλίζεται η ποιότητα της Ξενάγησης καθ'όλη τη διάρκειά της και τα παιδιά να μην ενοχλούν τους υπόλοιπους συμμετέχοντες.

*** Οι διαθέσιμες θέσεις για τη συγκεκριμένη Δράση μας είναι περιορισμένες και θα τηρηθεί απόλυτα η σειρά προτεραιότητας με την οποία θα ολοκληρώνεται η εγγραφή των ενδιαφερομένων. Παρακαλούμε όπως προβείτε στην κράτησή σας το συντομότερο δυνατόν, αφού όπως συμβαίνει πάντα στις Δράσεις μας, τα διαθέσιμα εισιτήρια αναμένεται να εξαντληθούν.

https://www.facebook.com/events/2172321239513642/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου