Σάββατο 11 Μαΐου 2019

Ουρανός - Βραδιά στο Αστεροσκοπείο


Η μαγική Δράση της Be a Greek επιστρέφει με δύο διαλέξεις το Μάιο και Ιούνιο!

Θα προσπαθήσουμε να λύσουμε μέρος του μυστηρίου που λέγεται Σύμπαν μέσα από μία δίωρη Δράση που θα περιλαμβάνει αστροσκόπηση, διάλεξη με θέμα «Η Ζωή των Αστεριών» (Μάιος) και «Δίας - Ο Αέριος Γίγαντας» (Ιούνιος) η οποία θα πραγματοποιηθεί αποκλειστικά στο πλαίσιο της Δράσης μας από επιστήμονα-φυσικό του διαστήματος, περιήγηση στο χώρο του Αστεροσκοπείου καθώς και το προνόμιο εισόδου στην αίθουσα της βιβλιοθήκης που δεν είναι ανοιχτή στο ευρύ κοινό.

Από τι αποτελείται ένα Νεφέλωμα και πόσες διαφορετικές κατηγορίες Νεφελωμάτων υπάρχουν; Είναι δυνατόν να γεννηθεί ένα αστέρι από ένα Νεφέλωμα; Πόσα γνωρίζουμε για τον 5ο πλανήτη του ηλιακού μας συστήματος; Πόσο μακριά και πόσο μεγαλύτερος είναι από τη Γη; Από τι αποτελείται; Θα μπορούσε να είναι αστέρι; Ελάτε μας για να απαντήσουμε αυτά κι άλλα πολλά ενδιαφέροντα ερωτήματα!

Το ιστορικό κτήριο του Αστεροσκοπείου, σε σχέδια του Δανού αρχιτέκτονα, Θεόφιλου Xάνσεν, λειτουργεί από το 1846 και δραστηριοποιείται σε θέματα αστροφυσικής, αστρονομίας αλλά και στην παρατήρηση της Γης.

Για μία αξέχαστη βραδιά το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών ανοίγει τις πόρτες του αποκλειστικά για τους φίλους της Be a Greek ώστε να έχουμε την ευκαιρία ιδιωτικής ξενάγησης και μας προσκαλεί να θαυμάσουμε τη Σελήνη, τα Αστέρια και το Σύμπαν από μία άλλη οπτική γωνία.

Απολαύστε αυτή τη μοναδική Ξενάγηση με τον ξεχωριστό τρόπο που μόνο η Be a Greek σας προσφέρει:

• Αξεπέραστη ποιότητα και υψηλό επίπεδο υπηρεσιών
• Θεματική προσέγγιση στην ξενάγηση
• Κορυφαίοι επιστήμονες

Σημαντικές πληροφορίες:

• Ημερομηνίες ξενάγησης: Κυριακή 19 Μαΐου και Κυριακή 23 Ιουνίου 2019
• Ώρα έναρξης: 20:30
• Διάρκεια ξενάγησης: 2 ώρες περίπου
• Για τη συμμετοχή σας είναι απαραίτητη η κράτηση θέσεων μέσω της ιστοσελίδας μας καθώς, όπως πάντα, δεν υπάρχει η δυνατότητα κράτησης και πληρωμής θέσεων την ημέρα της Δράσης
• Κόστος ξενάγησης: 10€/άτομο
• Στο κόστος συμμετοχής δεν περιλαμβάνεται το κόστος του εισιτηρίου του Αστεροσκοπείου. (Γενική είσοδος: 5 €, Μειωμένη είσοδος για ειδικές κατηγορίες: 2,5 €)
• Σημείο συνάντησης: Είσοδος Αστεροσκοπείου (Λόφος Νυμφών), σημείο στο Google Maps: https://goo.gl/maps/24qZ8QLnZjE2
• Η συγκεκριμένη Δράση δεν ενδείκνυται για παιδιά καθώς τόσο το περιεχόμενο όσο και το ύφος της Δράσης έχουν σχεδιαστεί για ενήλικες.

* Για τη διασφάλιση της ομαλής διεξαγωγής της Δράσης μας, σας καλούμε να είστε στο σημείο συνάντησης τουλάχιστον 20 λεπτά πριν από την προκαθορισμένη ώρα έναρξης. Για λειτουργικούς λόγους, θα τηρηθεί αυστηρά η ώρα έναρξης.
** Οι διαθέσιμες θέσεις για τη συγκεκριμένη Δράση μας είναι περιορισμένες και θα τηρηθεί απόλυτα η σειρά προτεραιότητας με την οποία θα ολοκληρώνεται η εγγραφή των ενδιαφερομένων. Όπως πάντα, δεν υπάρχει η δυνατότητα κράτησης και πληρωμής θέσεων την ημέρα της Δράσης.
*** Σας ενημερώνουμε πως η συγκεκριμένη Δράση μας δεν ενδείκνυται για παιδιά, καθώς έχει σχεδιαστεί για ενήλικες και το ύφος αλλά και η διάρκειά της είναι τέτοια που καθιστούν την παρακολούθησή της από τους μικρούς μας φίλους κουραστική. Κατά τη διάρκεια λοιπόν της Ξενάγησης, τα παιδιά που θα λαμβάνουν μέρος θα βρίσκονται υπό την εποπτεία αποκλειστικά των Συνοδών τους. Παρακαλούνται οι κκ. Συνοδοί όπως προβούν στις απαραίτητες ενέργειες ώστε να διασφαλίζεται η ποιότητα της Ξενάγησης καθ'όλη τη διάρκειά της και τα παιδιά να μην ενοχλούν τους υπόλοιπους συμμετέχοντες.

https://www.facebook.com/events/498029947399812/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου