Παρασκευή 10 Μαΐου 2019

Επιτυχία της συναυλίας με έργα του Αρχιμουσικού Ελευθέριου Καλκάνη στην Εναλλακτική Σκηνή στο ΚΠΙΣΝ

Δευτέρα, 6 Μαΐου 2019. Με επιτυχία παρουσιάστηκε η συναυλία με έργα του Αρχιμουσικού Ελευθέριου Καλκάνη στην Εναλλακτική Σκηνή στο ΚΠΙΣΝ.
Τα έργα Cantata for the lost species και αποσπάσματα από το «Αριστοτέλη Χαίρειν» σε ποίηση του Γιώργου Σκυλογιάννη και Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα είχαν πρωτοπαρουσιαστεί στο Ηρώδειο το 2016 στο πλαίσιο του Επετειακού Έτους Αριστοτέλη.
Η συμφωνική συναυλία πραγματοποιήθηκε στην Εναλλακτική Σκηνή στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος από την Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ, στο πλαίσιο του προγράμματος De Differentia υπό τη διεύθυνση του αρχιμουσικού συνθέτη και μαέστρου Ελευθέριου Καλκάνη.
Ο Πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής του προγράμματος De differentia δρ.Γιάννης Μουζάλας και η Περιφέρεια Αττικής στήριξαν την ωραία αυτη συναυλία.
Η Διεύθυνση Ορχήστρας του Ελευθέριου Καλκάνη υποδειγματική με τους άρτιους μουσικούς της Ορχήστρας Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ. 
Τα έργα του Ελευθέριου Καλκάνη εμπλουτισμένα με ιμπρεσιονιστικό λυρισμό ακούγονται ευχάριστα και χειροκροτήθηκαν θερμά από το κοινό.
Σολίστ ήταν τρεις εκπληκτικές σοπράνο με εντελώς διαφορετικές φωνές. Η φυσική σοπράνο κολορατούρα με άνετες πολύ ψηλές νότες Βανέσσα Καλκάνη (μαστόδοντας), η λίρικο-σπίντο δραματική σοπράνο Ειρήνη Κώνστα (πουλί)και η λυρική σοπράνο Νάνσυ Παπακωνσταντίνου (ερπετό), ενθουσίασαν το κοινό. Συμμετείχε η ηθοποιός Σοφία Τζανετάκου (σελήνη).
Η Δραματουργική απόδοση ήταν της Σοφίας Τζανετάκου, η Σκηνική επιμέλεια της Ρεγγίνας Αργυράκη, και ο Συντονισμός της Τζίνης Γεννηματά.
Η συναυλία πραγματοποιήθηκε με την αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, με τη συνδιοργάνωση του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών της Σχολής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ και του Εργαστηρίου Εφαρμοσμένης Φιλοσοφίας του ΕΚΠΑ, και με τη σύμπραξη της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών και της Ελληνικής Φιλοσοφικής Εταιρείας, με τη συνεργασία του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, υπό την αιγίδα της περιφέρειας Αττικής και της Προεδρίας της ελληνικής δημοκρατίας.
Ειρήνη Κώνστα, Νάνσυ Παπακωνσταντίνου, Βανέσσα Καλκάνη





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου