Παρασκευή 3 Μαΐου 2019

Από τον Astor Piazzolla στους Beatles

Το Πρότυπο Μουσικό Κέντρο του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Πειραιά, με την συμπαράσταση του Συλλόγου Ελλήνων Κιθαριστών, διοργανώνει το 4ο Φεστιβάλ Κιθάρας Πειραιά «Από τον Astor Piazzolla στους Beatles», την Δευτέρα 6 Μάϊου στις 7:00 το απόγευμα στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά.

Η νεανική ορχήστρα εγχόρδων Camerata Junior – Ορχήστρα Νέων των Φίλων της Μουσικής, υπό την διεύθυνση του Νίκου Χαλιάσα, θα συμπράξει με τους κιθαριστές Κωνσταντίνο Αλιμπινίση, Δημήτρη Ρετίκα και τον ακκορντεονίστα Βαγγέλη Παπαγεωργίου. Πιο συγκεκριμένα θα παρουσιαστούν το Διπλό Κονσέρτο για Μπαντονεόν, Κιθάρα και Ορχήστρα Εγχόρδων του Astor Piazzolla, το έργο του κουβανού συνθέτη Leo Brouwer Beatlerianas “From Yesterday to Penny Lane” για κιθάρα και ορχήστρα, βασισμένο σε γνωστές μελωδίες των Beatles, καθώς και έργα των Henry Purcell, William Hofeldt, Phillip Glass, και Νίκου Κυπουργού.

Το φεστιβάλ έρχεται στην Κεντρική Σκηνή «Δημήτρης Ροντήρης» του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά, συνδυάζοντας τον ήχο της κλασικής κιθάρας με τα μουσικά ιδιώματα της Λατινικής Αμερικής και την pop κουλτούρα.

Την επιμέλεια του φεστιβάλ έχει ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Δημοτικού Ωδείου Πειραιά Βασίλης Μαστοράκης.

Η συναυλία πραγματοποιείται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Ημέρες Θάλασσας 2019» που διοργανώνει ο Δήμος Πειραιά.

Χορηγοί επικοινωνίας: Ε.Ρ.Τ., Δεύτερο Πρόγραμμα 103,7, Τρίτο Πρόγραμμα 90,9, Kosmos 93,6, Κανάλι 1 90,4.

Δευτέρα 6 Μαΐου | 7:00 μ.μ.
Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Είσοδος ελεύθερη
Δελτία εισόδου στα ταμεία του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά

*********

Η Camerata Junior - Ορχήστρα Νέων των Φίλων της Μουσικής ιδρύθηκε το 2010 στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών δράσεων του Συλλόγου «Οι Φίλοι της Μουσικής». Στόχος της Ορχήστρας είναι η καλλιέργεια των μουσικών ικανοτήτων των σπουδαστών και η ανάπτυξη συνεργασίας μουσικών δράσεων. Με τακτικά μαθήματα στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και συμμετοχές σε εκπαιδευτικά προγράμματα και συναυλίες , η Ορχήστρα εξελίσσεται σε ένα πολλά υποσχόμενο νεανικό μουσικό σύνολο. Διευθυντής είναι ο Νίκος Χαλιάσας, ενώ βοηθός διδασκαλίας είναι ο Βασίλης Σούκας.

Ο Νίκος Χαλιάσας γεννήθηκε το 1968. Μελέτησε βιολί με τον Τάτση Αποστολίδη στο Ωδείο Αθηνών και με τον Howard Davis στη Royal Academy of Music. Τελειοποίησε τις σπουδές του στο Royal College of Music με τον Grigori Zhislin (βιολί) και με τους J. Forster και Bernard Keefe (διεύθυνση ορχήστρας). Έλαβε Δίπλωμα Μαέστρου στο Trinity College of Music με τον P. Stark, ενώ παράλληλα παρακολούθησε σεμινάρια με τους Sergiu Celibidache, Jorma Panula και B. Keefe. Από το 2001 είναι μέλος της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών (κορυφαίος βιολιστής). Έχει διευθύνει μεγάλες ορχήστρες της Ελλάδας και του εξωτερικού. Από το 2018-2019 είναι καλλιτεχνικός διευθυντής και μαέστρος της Camerata Junior - Ορχήστρας Νέων των Φίλων της Μουσικής.

Ο Κωνσταντίνος Αλιμπινίσης, γεννηθείς το 1989 στην Αθήνα, σπούδασε κιθάρα στο Εθνικό Ωδείο στην τάξη του Βασίλη Μαστοράκη. Το 2013 πήρε το Δίπλωμα του με βαθμό Άριστα Α΄Βραβείο. Από νεαρή ηλικία διακρίθηκε με Α΄βραβεία σε πλήθος ελληνικών και διεθνών διαγωνισμών-φεστιβάλ κιθάρας, όπως το Διεθνές Φεστιβάλ Κιθάρας Βόλου, τα Βραβεία Φίλωνα κ.α. Έχει εμφανιστεί σε σειρά μουσικών παραστάσεων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό με σημαντικούς καλλιτέχνες της εποχής. Είναι πτυχιούχος του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών με μεταπτυχιακές σπουδές στο Management.

Ο Δημήτρης Ρετίκας γεννήθηκε το 1997. Ξεκίνησε μαθήματα κλασικής κιθάρας με τον πατέρα του σε ηλικία 7 ετών και στα 10 του γράφτηκε στο Δημοτικό Ωδείο Νίκαιας με καθηγητή τον Βασίλη Μαστοράκη. Πήρε το Δίπλωμα του τον Ιανουάριο του 2014, σε ηλικία μόλις 17 ετών, με βαθμό Άριστα Παμψηφεί, Α΄ βραβείο και υποτροφία για μεταπτυχιακές σπουδές. Όλα αυτά τα χρόνια συμμετείχε σε αρκετούς πανελλήνιους διαγωνισμούς με πολλές διακρίσεις. Αυτή τη περίοδο είναι φοιτητής της σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του Ε.Μ.Π..

Ο Βαγγέλης Παπαγεωργίου είναι απόφοιτος του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Α.Π.Θ. και της Ανώτατης Σχολής Μουσικής και Θεάτρου Ανοβέρου Γερμανίας με ειδίκευση στο ακορντεόν κονσέρτου (μπαγιάν), στην τάξη της διεθνούς φήμης σολίστ Elsbeth Moser. Έχει συνθέσει μουσική για το Θέατρο και έχει ενεργή παρουσία στη δισκογραφία. Ιδρυτικό μέλος του συγκροτήματος Encardia, υπογράφει τις περισσότερες συνθέσεις και ενορχηστρώσεις. Έχει στο ενεργητικό του πολυάριθμες εμφανίσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό (Επίδαυρος, Μέγαρο Μουσικής, Piccolo Teatro di Milano, Theatre de Bastia κ.α.).

https://www.facebook.com/events/377734292826861/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου