Παρασκευή 3 Μαΐου 2019

Παρουσίαση Βιβλίου: Ιστορία της Μετάφρασης

Ο Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο του Ομίλου σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου της Σοφίας Χρηστίδου "Ιστορία της Μετάφρασης", που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Κ. & Μ. Αντ. Σταμούλη.

Το βιβλίο θα προλογίσουν οι:
Σταύρος Καμαρούδης, Αναπληρωτής Καθηγητής Νέας Ελληνικής Γλώσσας και Διδακτικής της, ΠΤΔΕ Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και
Γιάννης Αθανασιάδης, Διδάκτωρ Νομικής ΑΠΘ - δικηγόρος παρ' Αρείω Πάγω και συγγραφέας
Συντονιστής εκδήλωσης:
Λάζαρος Γλούφτσης, ραδιοφωνικός παραγωγός, εκπρόσωπος τύπου ομίλου Humans

Ο κεντρικός εισηγητής Σταύρος Καμαρούδης φοίτησε στο Πειραματικό Σχολείο του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και συνέχισε τις πανεπιστημιακές του σπουδές στη Φιλοσοφική Σχολή του ΑΠΘ και στο Paris V – Rene Descartes. Δίδαξε στα Πανεπιστήμια Ιωαννίνων (Τμήμα Φιλολογίας), Ιόνιο (Τμήμα Ξένων Γλωσσών, Μετάφρασης και Διερμηνείας), Θεσσαλονίκης (Τμήματα Ιστορίας και Αρχαιολογίας και Θεολογική Σχολή), Δημοκρίτειο (Παιδαγωγικό Τμήμα Νηπιαγωγών), ενώ σήμερα διδάσκει στο Παιδαγωγικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, με έδρα τη Φλώρινα. Τα επιστημονικά του ενδιαφέροντα εστιάζονται στην ελληνική γλώσσα, τη διδακτική, τη διαλεκτολογία, την επαφή των γλωσσών και η γαλλοφωνία. Είναι παντρεμένος με τη Γαλλίδα νεοελληνίστρια καθηγήτρια Ιζαμπέλ Ταμπρέν και έχει τιμηθεί με το παράσημο του Ιππότη του Ακαδημαϊκού Φοίνικα από το Γαλλικό Κράτος.

Η συγγραφέας Σοφία Χρηστίδου σπούδασε Αγγλική Γλώσσα και Φιλολογία στο ΑΠΘ και έλαβε μεταπτυχιακό δίπλωμα με κατεύθυνση Μεταφρασεολογία από το ΔΠΜΣ του ΑΠΘ. Έχει εργαστεί ως καθηγήτρια Αγγλικής σε όλες τις βαθμίδες της δημόσιας εκπαίδευσης, επαγγελματικής κατάρτισης και ενδοϋπηρεσιακής επιμόρφωσης, αλλά και στην ιδιωτική εκπαίδευση. Επίσης απασχολείται και ως μεταφράστρια / διερμηνέας με πολυετή εμπειρία. Είναι διδάκτορας στη μεταφρασεολογία από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, όπου και διετέλεσε και επιστημονική συνεργάτης. Ακόμη, έλαβε μεταπτυχιακό δίπλωμα στη Δημόσια Διοίκηση από το Πανεπιστήμιο Νεάπολης Πάφου με κατεύθυνση Εκπαιδευτική Διοίκηση (2014), καθώς και δεύτερο μεταπτυχιακό από το ίδιο Πανεπιστήμιο με κατεύθυνση Γενική Διοίκηση.

Ο Γιάννης Αθανασιάδης σπούδασε στη νομική σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, κατόπιν έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο εμπορικό δίκαιο και, στη συνέχεια, παρακολούθησε μαθήματα τίτλου DEA στο Paris I – Sorbonne Panthéon, με κατεύθυνση ιστορία και πολιτική. Αργότερα, αναγορεύθηκε ομόφωνα σε διδάκτορα νομικών επιστημών. Εργάζεται ως δικηγόρος με μακρόχρονη επαγγελματική εξειδίκευση και εμπειρία στα ανώτατα δικαστήρια (Συμβούλιο της Επικρατείας και Άρειο Πάγο), ενώ επίσης συνεργάστηκε επαγγελματικά επί σειρά ετών με την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Για ένα μικρό χρονικό διάστημα δίδαξε στο Ινστιτούτο Εφαρμοσμένων Οικονομικών & Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, ενώ επίσης διετέλεσε μέλος του πρωτοβάθμιου πειθαρχικού συμβουλίου των Δικηγορικών Συλλόγων της περιφέρειας του Εφετείου Θεσσαλονίκης. Τα τελευταία χρόνια έχει αναπτύξει έντονη κοινωνική δράση, ως πρόεδρος και μέλος σωματείων κοινωνικής δικτύωσης. Μιλά με άνεση αγγλικά, γαλλικά και γερμανικά. Τα επιστημονικά και ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιστρέφονται γύρω από το εμπορικό, το οικονομικό, το αεροπορικό, το ασφαλιστικό, το δημόσιο, το δασικό, το εμπράγματο και το ποινικό δίκαιο.

Η εκδήλωση θα λάβει χώρα στο cafe του Βασιλικού Θεάτρου.
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Friday, May 10, 2019 at 7:30 PM – 10:30 PM
Βασιλικό Θέατρο
1 Vassileos Georgiou St., 54621 Thessaloníki
https://www.facebook.com/events/281066489498375/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου