Δευτέρα 2 Ιουλίου 2018

Νέα Στήλη_ΩΡΑγιαΦΑΪ


Μόσχα, 2 Iουλίου 2018
Αγαπητοί φίλοι,
Το Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού (Κ.Ε.Π.) είναι στην ιδιαίτερα ευχάριστη θέση, σε συνεργασία με την παραγωγό εταιρεία rkpromotica ltd και την πρόεδρό της και καλή μας φιλη Ράνια Κατσαϊτη, να εγκαινιάσουμε καινούριο εδάφιο, τη γαστρονομική στήλη ΩΡΑγιαΦΑΪ , την οποία δύνασθε να αντλείτε στον   Σύνδεσμο του Δικτυοτόπου μας http://www.hecucenter.ru/gr/eattime/
Με στοιχεία της λαογραφικής γαστρονομικής παράδοσης , αναδρομές στο χθες και αναφορές στο σήμερα, πραγματοποιούνται γυρίσματα στην Ελλάδα, στοχεύοντας  ξεκάθαρα, στην προβολή της  ελληνικής τοπικής κουζίνας, της ιστορίας της και της γαστρονομικής της κουλτούρας!
 Η θεματολογία  της εκπομπής περιέχει στοιχεία της λαογραφικής γαστρονομίας, προβάλει επιχειρήσεις  παραγωγής τοπικών προϊόντων, επιλέγει προτάσεις για φαγητό,  προβάλει την τοπική αγορά. Σημαντική για την εκπομπή μας είναι η  συνεργασία   με  διακεκριμένους  chef της Ελλάδας. Μαζί τους μαγειρεύουμε παλιές αλλά και πειραγμένες συνταγές  και παρουσιάζουμε την αυθεντική τοπικήκουζίνα.  Φυσικά στρώνουμε και το τραπέζι  για φαγητό, σε τοπικές ταβέρνες και εστιατόρια του νομού με προτάσεις για όλους, καθώς και παραθέτουμε στο κοινό παραδοασιακές, αυθεντικές, μονδικές συνταγές των chef της Χώρας μας!
Οργάνωση/εκτέλεση παραγωγής :  rkpromotica ltd: R.K.PROMOTICA LTD  15 Athalassas Street   2221 Latsia  Nicosia, CyprusTel: +357-22485585 | Facsimile: +357-22486001  E-mail:  rkpromotica@yahoo.com   
 
Κατωτέρω παραθέτουμε την πρώτη εκπομπή:
Κατωτέρω παρατίθεται και η συνταγή του σεφ της εκπομπής:
Ο chef Αρης Δήμου μαγειρεύει για την εκπομπή ΩΡΑ ΓΙΑ ΦΑΙ ένα παραδοσιακό πιάτο της ορεινής Χαλκιδικής. Συνταγή : Μπακαλιάρος με δαμάσκηνα και σταφίδες γιαχνί
ΥΛΙΚΑ:
Μπακαλιάρος παστός ξαρμυρισμένος και  κομμένος σε μερίδες
Ξηρά δαμάσκηνα (2 ανά μερίδα)
Σταφίδες
Κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
Δάφνη
φρέσκια ντομάτα
Ελαιόλαδα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα βαθύ σκεύος βάζουμε το λάδι να ζεσταθεί. Ρίχνουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια και τα  αχνίζουμε σε σιγανή φωτιά μέχρι να μελώσουν.
Προσθέτουμε την ντομάτα, τα φύλλα δάφνης, τα δαμάσκηνα και τη σταφίδα. Ανακατεύουμε και αφήνουμε να βράσουν μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Στη συνέχεια έχουμε δύο εκδοχές.
1η εκδοχή: Προσθέτουμε τα κομμάτια του μπακαλιάρου και τα αφήνουμε να βράσουν με τη σάλτσα χωρίς καθόλου ανακάτεμα.
2η εκδοχή: Ψήσιμο στο φούρνο. Τοποθετούμε  τις μερίδες του μπακαλιάρου στο ταψί , ρίχνουμε την σάλτσα από πάνω,  ψήνουμε σε μέτριο  φούρνο για 40 λεπτά περίπου.
 
 
 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ  ΑΠΟ ΤΟ ΤΕΛΙΚΌ ΠΙΑΤΟ
   
                                                      
  

ΣΑΒΟΡΟ

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΜΑΣ
Επιλέξαμε να μαγειρέψουμε ανοιχτά της Λευκάδας ρίχνοντας άγκυρα  στις ακτές του Σκορπιού.
Ο chef μας  Αλέξης Θεοδωράκης έχει πάρει ήδη τη θέση του στην κουζίνα!
Το πιάτο που θα μας ετοιμάσει λέγεται  ΣΑΒΟΡΟ. Οι ψαράδες  τα παλιά χρόνια δεν είχαν τρόπο να συντηρήσουν τα ψάρια αφού τότε δεν υπήρχαν ψυγεία! και η ψαριά έπρεπε να διατηρηθεί στο χρόνο!
 
ΣΑΒΟΡΟ
Υλικά
2 ψάρια μεσαίου μεγέθους καθαρισμένα (τσιπούρες-λαυράκια η ότι άλλο σας αρέσει)
λίγο αλευρι μαλακό
λευκό κρασί
ελαιόλαδο
σκόρδο ψιλοκομένο
δεντρολίβανο ψιλοκομμένο
αλάτι
πιπέρι
 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
αλευρώνουμε καλά -καλά τα ψάρια μας
ρίχνουμε το ελαιόλαδα σε βαθύ τηγάνι και το βάζουμε στη φωτιά
όταν κάψει βάζουμε τα ψάρια και γυρίζουμε ώστε  να ροδοκοκκινήσουν και απο τις δύο πλευρές
προσθέτουμε το σκόρδο και το δενδρολίβανο 
σβήνουμε με ένα ποτηράκι λευκό κρασί
προσθέτουμε αλάτι-πιπέρι
αφήνουμε να δέσει η σάλτσα και σερβίρουμε 

ГРЕЧЕСКИЙ КУЛЬТУРНЫЙ ЦЕНТР                     ΚΕΝΤΡΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ
Москва, Алтуфьевское шоссе,  44                     Altufyevskoe shosse, 44, office No 9, 2nd floor
офис № 9, 2 этаж                                                           127566 Moscow, Russia
Тел.: 7084809 – Тел./Факс: 7084810                      Tel.: +7 495 7084809; Tel./Fax:  +7 495 7084810

skype: hellenic.cultural.center

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου