Κυριακή 1 Ιουλίου 2018

Ανοιξιάτικη συνεδρίαση Μητροπολιτικού Συμβουλίου Ι.Μ. Τορόντο και άλλα γεγονότα

Υπό την προεδρία του Μητροπολίτη Σωτηρίου συνήλθε το Μητροπολιτικό Συμβούλιο και μελέτησε όλα τα θέματα τα αφορόντα στην καλή λειτουργία της Εκκλησίας μας στον Καναδά.

Τα μέλη του Μητροπολιτικού Συμβουλίου, προέρχονται από όλο τον Καναδά. Συμμετείχαν μέλη από το Halifax στον Ατλαντικό Ωκεανό, μέχρι το Vancouver στον Ειρηνικό Ωκεανό.

Οι είκοσι τρεις (23) επιτροπές του Μητροπολιτικού Συμβουλίου παρουσίασαν γραπτές εκθέσεις και ελήφθησαν οι πρέπουσες αποφάσεις.

Στο γεύμα του Μητροπολιτικού Συμβουλίου έλαβε μέρος και ο Γεν. Πρόξενος της Ελλάδας στο Τορόντο, κ. Α. Ιωαννίδης.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Μητροπολιτικού Συμβουλίου, έγινε γνωστό ότι ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, εισήχθη σε νοσοκομείο της Πόλης, αλλά όλα πήγαν καλά, και τα μέλη του Μητροπολιτικού συμβουλίου ευχήθηκαν και προσευχήθηκαν για την πλήρη ανάρρωσή του.

Η συνεδρίαση άρχισε με προσευχή και αγιογραφικό ανάγνωσμα, Πραξ. Α, 11, το οποίο εισηγήθηκε άριστα ο π. Κ. Καλτσίδης, από το Vancouver.

Ο Μητροπολίτης Σωτήριος ευχαρίστησε όλα τα μέλη και δοξολόγησε το Θεό για την μεγάλη πρόοδο της Εκκλησίας μας στον Καναδά.
Συνεδρίαση Μητροπολιτικού Συμβουλίου Φιλοπτώχου

Συνήλθε στην ανοιξιάτικη συνεδρίασή του το Μητροπολιτικό Συμβούλιο Φιλοπτώχου Αδελφότητας Καναδά, υπό την προεδρία της κ. Σ. Ρασσιά, το Σάββατο 5 Μαϊου καθ’όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Ο Μητροπολίτης Σωτήριος ανέπτυξε το αγιογραφικό ανάγνωσμα: «ἄνδρες Γαλιλαῖοι, τί ἑστήκατε ἐμβλέποντες εἰς τὸν οὐρανόν; οὗτος ὁ Ἰησοῦς ὁ ἀναληφθεὶς ἀφ᾿ ὑμῶν εἰς τὸν οὐρανόν, οὕτως ἐλεύσεται, ὃν τρόπον ἐθεάσασθε αὐτὸν πορευόμενον εἰς τὸν οὐρανόν.” Πραξ. Α’, 11.

Όλα τα τμήματα των Φιλοπτώχων Αδελφοτήτων στον Καναδά εργάζονται με αρμονία και αγάπη και προοδεύουν.

Θεατρική παράσταση Ποντίων «Αγιάτρευτες πληγές»

Η Αδελφότης Ποντίων Τορόντο «Παναγία Σουμελά» παρουσίασε την θεατρική παράσταση «Αγιάτρευτες Πληγές». Περισσότερα από τετρακόσια (400) άτομα έλαβαν μέρος. Συμμετείχε ο Μητροπολίτης Σωτήριος, συνοδευόμενος από το π. Ιγν. Δελή και τον π. Σ. Βούτο και στο τέλος μίλησε και ενθουσίασε το λαό. Συνεχάρη την σκηνοθέτη κ. Νάνσυ Αθανασοπούλου, όλους που έλαβαν μέρος στο θέατρο για την άριστη εκτέλεση και ιδιαίτερα την Αδελφότητα Ποντίων Τορόντο.

Η Αδελφότητα Ποντίων Τορόντο θα έχει και δείπνο την Παρασκευή 25 Μαϊου, στο Μητροπολιτικό Κέντρο -το οποίο η Μητρόπολη προσέφερε δωρεάν-, προκειμένου να συγκεντρώσει χρήματα για να βοηθήσει αναξιοπαθούντες στην Ελλάδα.

Εορτή Αγ. Ιωάννου του Θεολόγου Προστάτου Θεολογικής Ακαδημίας

Με κάθε επισημότητα έγιναν στην Ι.Μ. Τορόντο, οι γιορτές του Αγ. Ιωάννου του Θεολόγου, προστάτου της Θεολογικής μας Ακαδημίας. Τόσο στον Μ. Εσπερινό, όσο και στη Θ. Λειτουργία προεξήρχε ο Μητροπολίτης Σωτήριος. Τα πάντα ετοίμασαν άριστα ο διευθυντής της Θεολογικής Ακαδημίας π. Α. Ζηλιασκόπουλος, ο πρώην διευθυντής π. Ιγν. Δελής, η εκκλησιαστική επιτροπή και οι ευσεβείς κυρίες. Ελαβαν μέρος όλοι οι ιερείς. Την ψαλμωδία διηύθυνε ο π. Ο. Δρόσσος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου