Σάββατο, 4 Οκτωβρίου 2014

Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2014 και στα πλαίσια των εορτασμών της Ημέρας της Πρωτεύουσας-Μόσχας, το Χορευτικό Συγκρότημα του Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού-Κ.Ε.Π. συμμετείχε με παρουσίαση προγράμματος εληνικών παραδοσιακών χορών στο 3ο Φεστιβάλ Πολιτισμού CULTФEST-2014, που διοργανώνεται από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Νεολαίας AIESEC.

Κατόπιν πρόσκλησης της Διοίκησης της Περιφέρειας του Ουλιάνοβσκ, η διευθύντρια του Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού Δώρα Γιαννίτση συμμετείχε, την περίοδο 11-12 Σεπτεμβρίου 2014, στο Διεθνές Επιστημονικό Φόρουμ Πολιτισμού «Πολιτισμός και Επεβδύσεις. Περιφερειακή Διάσταση», που έλαβε χώρα στην πόλη του Ουλιάνοβσκ, στο γραφικό Βόλγα ποταμό.
Στα πλαίσια της επίσκεψής της, η Δώρα Γιαννίτση έδωσε, την Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου τ.ε., διάλεξη στο Κρατικό Πανεπιστήμιο του Ουλιάνοβσκ με θέμα: «Κοινές σελίδες στην ιστορία του ελληνικού και ρωσικού λαού», η οποία έτυχε ιδιαίτερης ανταπόκρισης από τη φοιτητική νεολαία του Ουλιάνοβσκ, με την οποία αναπτύχθηκε ελεύθερος, αβίαστος διάλογος για το κοινό παρελθόν, παρόν και μέλλον του εληνισμού με τον ομόδοξο ρωσικό λαό, αλλά και για την παράσταση «ΑΝΤΙΓΟΝΗ» του Σοφοκλή, για τα διαχρονικά, πάντα επίκαιρα και πανανθρώπινα μηνύματα της συνέπειας, της αρετής, της καθολικής αγάπης, του ανθρωπισμού, που μάς μεταφέρει το αθάνατο κείμενο του Σοφοκλή κ.α.
Στα πλαίσια του Φόρουμ η Δωρα Γιαννίτση είχε επαφές με την τοπική Αυτοδιοίκηση, με παράγοντες από το χώρο της τέχνης και του πολιτισμού, ενώ προμήθευσε με εγχειρίδια νεοελληνικής γλώσσας και λοιπό υλικό τη μοναδική καθηγήτρια ελληνικής γλώσσας του Ουλιάνοβσκ.



Δεν κρύβουμε τον ενθουσιασμό μας για τον τρόπο και το μέγεθος ανταπόκρισης του πληθυσμού στις ρωσικές Περιφέρειες, το ενδιαφέρον του για την Ελλάδα και τον πολιτισμό της, που συνάδει με τις προσπαθειές μας για διεύρυνση της γεωγραφικής μας ακτίνας δράσεων με στόχο τη διάδοση του ελληνικού πολιτισμού στη φίλη, ομόδοξη Ρωσία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου