Σάββατο 24 Απριλίου 2021

Παρουσίαση της όπερας «Προμηθέας Δεσμώτης» στο 6ο Πανελλήνιο Συνέδριο «Εκπαίδευση στον 21ο αιώνα: ανάπτυξη της κριτικής σκέψης, της δημιουργικότητας και της καινοτομίας»


 6ο Πανελλήνιο Συνέδριο «Εκπαίδευση στον 21ο αιώνα: ανάπτυξη της κριτικής σκέψης, της δημιουργικότητας και της καινοτομίας»

Θέμα: Παρουσίαση της όπερας «Προμηθέας Δεσμώτης» του Αισχύλου με Εισαγωγικό Σεμινάριο «Η προσωδία ως συνδετικός κρίκος της όπερας με την αρχαία ελληνική τραγωδία» Εισήγηση στην προσωδία: Παναγιώτης Καρούσος
Όπερα «Προμηθέας Δεσμώτης» του Αισχύλου
Μουσική:Παναγιώτης Καρούσος 
Χορωδία «Καλλιτεχνήματα» & σολίστ
υπό τη Διεύθυνση της Μαέστρου Μαρίας Μιχαλοπούλου
Μαριάννα Σπυράκου, πιάνο
Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα του Υπουργείου Παιδείας εγκεκριμένο από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής ΙΕΠ
Παρουσίαση της όπερας «Προμηθέας Δεσμώτης» του Αισχύλου με Εισαγωγικό Σεμινάριο
«Η προσωδία ως συνδετικός κρίκος της όπερας με την αρχαία ελληνική τραγωδία»
Συντονισμός: Δρ Κουτσούκος Αναστάσιος - 
Σοφία Παπαδάτου: Master εισήγηση στην αρμονία. Χαιρετισμός: Ιωάννης Μαρωνίτης, Πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων και Γενικός Πρόεδρος του International Action Art. Εισήγηση στην προσωδία: Παναγιώτης Καρούσος. 
Solo soprano Ρέα Βουδούρη
Solo tenor Θεόδωρος Παλτόγλου
Γυναικεία χορωδία Καλλιτεχνήματα
Συμμετέχουν τα μέλη
Soprano Μαρία Νηστευτοπούλου
Ευθυμία Γρηγοριάδη
Alto Άννα Μαρία Χριστοδούλου
Άντα Κοντοδήμου
Διδασκαλία - διεύθυνση Μαρία Μιχαλοπούλου
Συνοδεία πιάνου Μαριάννα Σπυράκου
Ηχοληψία- στούντιο Χρήστος Μασσάς
Δημιουργία - επεξεργασία βίντεο Παντελής Χιονίδης
​Tο Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης του ΕΚΕΔΙΣΥ και η Παιδαγωγική Εταιρεία Ελλάδος συνδιοργανώνουν στις 23-25 Απριλίου 2021 διαδικτυακά το 6ο Πανελλήνιο Συνέδριο με τίτλο «Εκπαίδευση και Πολιτισμός στον 21ο αιώνα» σε συνεργασία με το Τμήμα Διοίκησης Τουρισμού του Πανεπιστημίου Πατρών.
http://ekedisyconference.weebly.com/
Ο Προμηθέας αντιστάθηκε στην εξουσία του Δια και ξεσήκωσε τους ανθρώπους φέρνοντας τους το όπλο της φωτιάς της γνώσης, προνόμιο των θεών, εξισώνοντας τον άνθρωπο, και κάνοντας τον ικανό να αντισταθεί και να πολεμήσει για τα ιδανικά και την ελευθερία του.
Η όπερα «Προμηθέας Δεσμώτης» παρουσιάζεται στα σχολεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης με Σεμινάριο: «Η προσωδία ως συνδετικός κρίκος της όπερας με την αρχαία ελληνική τραγωδία», είναι εγκεκριμένο πρόγραμμα από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων (Ι.Ε.Π.), με τη στήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού.
Πρόκειται για πρόγραμμα εγκεκριμένο από το ΙΕΠ και περιλαμβάνει δυο εκπαιδευτικά σκέλη (Α. Θεωρητικό και Β. Βιωματικό), για δύο διδακτικές ώρες των σχολείων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης
Η όπερα έχει παρουσιαστεί, σε ΗΠΑ, Καναδά, Σορβόννη, Εθνική Όπερα Σόφια, Μικρή Επίδαυρος, κ.α. (Προμηθέας: Βασίλης Ασημακόπουλος, Ιώ: Ειρήνη Κώνστα, Θεά Αθηνά/Βία: Κατερίνα Μποτώνη, Ωκεανός/Ερμής: Θεόδωρος Μπιράκος, Ωκεανίδα: Μαριάνθη Γρηγοριάδου, Παντελής Λεγάκης, πιάνο. Επιμέλεια: Παναγιώτης Καρούσος)

















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου