Τρίτη 27 Απριλίου 2021

Kyiv Zoomphony: Люба Морозова і Євген Оркін


 Минулого тижня успішно стартував новий проєкт нашого оркестру Kyiv Zoomphony. Цієї п’ятниці ми пропонуємо вашій увазі його продовження: розмову художньої керівнички Kyiv Symphony Orchestra Люби Морозової з україно-німецьким кларнетистом, композитором і дириґентом Євгеном Оркіним.

Євген Оркін (1977) Навчався у Національній музичній академії України імені Петра Чайковського як кларнетист у проф. Івана Пендищука та як композитор у проф. Євгена Станковича. У Вищій школі мистецтв у м.Утрехт (Нідерланди) як кларнетист у проф. Хермана Брауна та як дириґент у проф. Мелвіна Марголіса, а також у Вищій школі музики у м.Мангейм (Німеччина) у класі кларнета (проф. Вольфхард Пенч) та композиції (проф. Ульріх Леєндекер).
З 2020 року є членом Національної спілки композиторів України.
Євген Оркін є першим виконавцем творів Євгена Станковича, Валентина Сильвестрова, Юрія Іщенка, Нуно Корте-Реала, Дімітріса Андрікопулоса, Ергста Бехерта, Еріха Хермана та багатьох інших, присвячених йому.
Він - учасник багатьох міжнародних фестивалів як виконавець та композитор: "Контрасти", KYIV MUSIC FEST, Heidelberger Fruhling, Lüneburger Heide, Donaueschingen Musiktage, Bodensee Festival, Gstaad Menuhin Festival, Katarakt Hamburg та ін.
З 2004 року викладає кларнет і саксофон у Вищій школі мистецтв у Мангеймі в Німеччині.
Є членом ансамблю сучасної музики "Тема", де співпрацює з такими композиторами, як Вольфганг Рим, Ребекка Саундерс, Вінко Глобокар, Георг Хаас тощо. Співзасновник групи "Komponistenverschwörung", учасник ансамблю нової музики "ТЕМА" у Карлсруе, співзасновник ансамблю "Дорадо", засновник звукозаписуючої студії "Orkin Music Laboratory".
Online with Facebook Live
Friday at 11 AM

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου