Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2019

LUX DAYS 2019 - Ταυτόχρονες προβολές υποψήφιων ταινιών


Στο πλαίσιο των LUX DAYS 2019, το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα και ο κινηματογράφος ΑΝΔΟΡΑ συνδιοργανώνουν, με δωρεάν είσοδο για το κοινό, την προβολή δυο από τις τρεις φιναλίστ ταινίες για το φετινό Βραβείο LUX Prize, το οποίο έχει θεσμοθετήσει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Οι δύο προβολές θα πραγματοποιηθούν σε ταυτόχρονη μετάδοση, σε όλα τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και οργανώνονται από κοινού με την European Commission σε συνεργασία με το δίκτυο Europa Cinemas.

Πέμπτη 7 Νοεμβρίου & Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2019.

Είσοδος ελεύθερη.

Πρόγραμμα:

Πέμπτη 7 Νοεμβρίου, ώρα 21:00

Ο Έκπτωτος | The Realm του Ροντρίγκο Σορογκόγιεν | Rodrigo Sorogoyen (Ισπανία, Γαλλία 2018, Έγχρωμη 131΄)

Πριν την προβολή, στις 20:45, την ταινία θα προλογίσει ο Κωνσταντίνος Καρδακάρης, 28times ambassador.

Μετά την προβολή θα ακολουθήσει ζωντανή σύνδεση με τις Βρυξέλλες, όπου η θεατές θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν συζήτηση με το σκηνοθέτη, στα Αγγλικά, και να υποβάλλουν ερωτήσεις μέσω Facebook ή Twitter (#LuxPrize).

Yπόθεση της ταινίας: Ο Μανουέλ είναι ένας αδίστακτος πολιτικός, διατεθειμένος να κάνει τα πάντα για να ικανοποιήσει τις αχόρταγες φιλοδοξίες του και να ανελιχθεί στην ιεραρχία του κόμματος. Όταν έρθει αντιμέτωπος με κατηγορίες υπεξαίρεσης και διαφθοράς, θα βαλθεί να περισώσει ό,τι γίνεται να σωθεί. Καθώς συνειδητοποιεί ότι το κόμμα του τον προορίζει για αποδιοπομπαίο τράγο, ο Μανουέλ θα ριχτεί με λύσσα στον αγώνα για πολιτική επιβίωση. Ένα αδυσώπητο χρονικό που καταγράφει την αλυσιδωτή κατάρρευση ενός ντόμινο εξουσίας, περιδιαβαίνοντας τους σκοτεινούς διαδρόμους της λυκοφιλίας και της μηχανορραφίας. Ένα πολιτικό θρίλερ καταιγιστικού ρυθμού και χειρουργικής ακρίβειας, που φέρνει στο νου τους κολοσσούς του είδους του.

Παρασκευή 8 Νοεμβρίου, ώρα 21:00

Κλειστός φάκελος Χάμαρσκελντ | Cold Case Hammarskjöld του Μαντς Μπρίγκερ | Mads Brügger (Δανία, Νορβηγία, Σουηδία, Βέλγιο, 2019, 119΄ Έγχρωμο) – Ντοκιμαντέρ

Πριν την προβολή, στις 20:45, την ταινία θα προλογίσει ο Χάρης Κούντουρος, Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα.

Μετά την προβολή θα ακολουθήσει ζωντανή σύνδεση με τις Βρυξέλλες, όπου η θεατές θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν συζήτηση με το σκηνοθέτη, και να υποβάλλουν ερωτήσεις μέσω twitter.

Υπόθεση της ταινίας: To 1961, ταξιδεύοντας προς το Κονγκό για να συμμετάσχει σε ειρηνευτικές συνομιλίες, ο Σουηδός Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Νταγκ Χάμαρσκελντ βρίσκει τραγικό θάνατο σε αεροπορικό δυστύχημα, κάτω από ανεξιχνίαστες συνθήκες. Ο Χάμαρσκελντ, ήταν ένας προοδευτικός πολιτικός που θέλησε να αποτρέψει τις δυτικές χώρες όπως η Βρετανία και η Γαλλία, να αποκαταστήσουν την επιρροή τους στις πρώην αποικίες τους στην Αφρική. Το ντοκιμαντέρ του Μπρίγκερ φωτίζει το μυστήριο. Αυτή είναι η τρίτη φορά στην ιστορία του βραβείου LUX που ένα ντοκιμαντέρ είναι μεταξύ των τριών φιναλίστ.

Κινηματογράφος ΑΝΔΟΡΑ | Σεβαστουπόλεως117, Αμπελόκηποι | Τ. 210 6980796

https://www.facebook.com/events/3171160582957417/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου