Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2019

ΚΡΑΤΑΙΆ ΩΣ ΘΆΝΑΤΟΣ - ΧΟΡΩΔΊΑ ΕΝΗΛΊΚΩΝ PPF


ΚΥΡΙΑΚΗ 10 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2019 
12:00 ΘΕΑΤΡΟ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΧΑΛΚΙΔΑ
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

ΚΡΑΤΑΙΑ ΩΣ ΘΑΝΑΤΟΣ
ΧΟΡΩΔΙΑ ΕΝΗΛΙΚΩΝ PIANO PLUS FESTIVAL

Μια μοναδική χορωδιακή παρουσίαση από τη Χορωδία Ενηλίκων του φεστιβάλ με μια πανδαισία τραγουδιών από διαφορετικές εποχές και περιοχές της Ελλάδας!

Ο χώρος του τραγουδιού, και σήμερα και στο παρελθόν, καταλαμβάνεται στο μεγαλύτερό του μέρος από τραγούδια ερωτικά. Υπάρχουν όμως και τραγούδια αφηγηματικά, του κύκλου της ζωής του θρησκευτικού κύκλου, και πολλά ακόμη. Πρόκειται για μια ανθρώπινη δημιουργία που περιβάλλει το άτομο σαν μια ήρεμη θάλασσα, προσφέροντάς του αίσθηση συντροφικότητας μαζί με μια αποκρυσταλλωμένη γνώση.
Πέρα όμως από τα ερωτικά τραγούδια, λίγα μιλούν για τη βαθύτερη, για μια δυνατή και εμβληματική αγάπη. Μια τέτοια αγάπη περιγράφεται από χιλιάδες χρόνια στη Βίβλο σαν «Κραταιά ως θάνατος αγάπη», δηλαδή, δυνατή σαν το θάνατο!

Με τραγούδια επιλεγμένα ώστε να περιγραμμίζουν το θέμα «Κραταιά ως θάνατος» ασχολείται η Χορωδία Ενηλίκων Piano Plus Festival αυτό τον καιρό. Ξεκινώντας από το κρητικό, το μικρασιάτικο δημοτικό τραγούδι και τον Ερωτόκριτο, περνά και ολοκληρώνει την παρουσίαση του θέματος μέσα από ιδιαίτερες δημιουργίες συνθετών που χαρακτήρισαν μια ολόκληρη εποχή.

Χορωδία Ενηλίκων Piano Plus Festival
Μουσική διεύθυνση, προετοιμασία: Παναγιώτης Τσουκνίδας
Πιάνο: Εβίτα Μανιατοπούλου
Συντονισμός: Ανδρέας Ξενόπουλος

Σας περιμένουμε!
Sunday, November 10, 2019 from 12:00 PM to 2:00 PM (EET)
Municipal Theatre Papadimitriou
Favierou ke Papanastasiou
341 00 Chalkida

Η ομάδα του
Piano Plus Festival

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου