Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2019

Μεγάλα κοντσέρτα του Ρομαντισμού


Φεστιβάλ Πιάνου της Εναλλακτικής Σκηνής της ΕΛΣ 2019
ΜΕΓΑΛΑ ΚΟΝΤΣΕΡΤΑ ΤΟΥ ΡΟΜΑΝΤΙΣΜΟΥ
14 Νοεμβρίου 2019 / Ώρα έναρξης: 20.00
Εναλλακτική Σκηνή ΕΛΣ / GNO Alternative Stage
Stavros Niarchos Foundation
Είσοδος ελεύθερη, με δελτία προτεραιότητας τα οποία θα διανέμονται δύο ώρες πριν την έναρξη από τα Ταμεία της Εθνικής Λυρικής Σκηνής

ΜΟΥΣΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Daniel Smith
ΠΙΑΝΟ: Κάρολος Ζουγανέλης, Στέφανος Θωμόπουλος. Γιώργος-Εμμανουήλ Λαζαρίδης

Με την Ορχήστρα της ΕΛΣ

Το Φεστιβάλ Πιάνου της Εναλλακτικής Σκηνής της ΕΛΣ 2019, μια μεγάλη γιορτή για τον «βασιλιά των οργάνων», επιστρέφει δριμύτερο για τρίτη χρονιά με ένα πρόγραμμα που στοχεύει στην καρδιά του ρεπερτορίου του οργάνου: τον ρομαντισμό.

Οι μελωδικοί ήχοι του πιάνου θα πλημμυρίσουν τις δύο σκηνές της ΕΛΣ (Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος και Εναλλακτική Σκηνή) σε έναν πραγματικό πιανιστικό μαραθώνιο. To Φεστιβάλ πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Thessaloniki Piano Festival

H κεντρική συναυλία του Φεστιβάλ Πιάνου 2019 της Εναλλακτικής Σκηνής της ΕΛΣ φέρνει τρία από τα δημοφιλέστερα κοντσέρτα για πιάνο και ορχήστρα του ρομαντισμού θα παρουσιαστούν σε ένα πολυσυλλεκτικό πρόγραμμα στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος της National Opera of Greece - Εθνική Λυρική Σκηνή στις 14 Νοεμβρίου στις 20.00. Έπος, δράμα, λυρικότητα, μελαγχολία εναλλάσσονται αναμοχλεύοντας τον ανθρώπινο συναισθηματικό πλούτο. Οι διακεκριμένοι πιανίστες Κάρολος Ζουγανέλης, Στέφανος Θωμόπουλος, Γιώργος-Εμμανουήλ Λαζαρίδης, και η Ορχήστρα της ΕΛΣ, υπό τη μουσική διεύθυνση του διεθνούς φήμης αρχιμουσικού Ντάνιελ Σμιθ, γίνονται οι ξεναγοί μας στη ρομαντική έκφραση της ανθρώπινης συγκίνησης.

Σεργκέι Ραχμάνινοφ
Κοντσέρτο αρ. 2 σε ντο ελάσσονα, έργο 18
Σολίστ Κάρολος Ζουγανέλης

Πιοτρ Ίλιτς Τσαϊκόφσκι
Κοντσέρτο αρ. 1 σε σι ύφεση ελάσσονα, έργο 23
Σολίστ Στέφανος Θωμόπουλος

Γιοχάννες Μπραμς
Κοντσέρτο αρ. 1 σε ρε ελάσσονα, έργο 15
Σολίστ Γιώργος-Εμμανουήλ Λαζαρίδης

Με την Ορχήστρα της ΕΛΣ

Περισσότερες πληροφορίες:https://bit.ly/2N2uukU

Το «ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΙΑΝΟΥ ΤΗΣ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗΣ ΣΚΗΝΗΣ ΤΗΣ ΕΛΣ 2019» εντάσσεται στην Πράξη «ΦΕΣΤΙΒΑΛΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗΣ ΣΚΗΝΗΣ ΤΗΣ ΕΛΣ» (MIS 5004053) με κωδικό 2017ΕΠΑ08510107 (Άξονας 06 του Ε.Π. «ΑΤΤΙΚΗ») και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και από Εθνικούς Πόρους.

Ιδρυτικός Δωρητής Εναλλακτικής Σκηνής:
Stavros Niarchos Foundation

https://www.facebook.com/events/806462909774616/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου