Παρασκευή 26 Αυγούστου 2016

Ο Ιωάννης Μαρωνίτης, πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς & Νήσων βράβευσε τον Ρωσοπόντιο ηθοποιό Ευκλείδη Κιουρτζίδη

Ευκλείδης Κιουρτζίδης, Ιωάννης Μαρωνίτης
Ο Ιωάννης Μαρωνίτηςπρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς & Νήσων βράβευσε τον γνωστό Ελληνορώσο ηθοποιό  Ευκλείδη Κιουρτζίδη με το μετάλλιο του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς & Νήσων. 
Επίσης ο Ρωσοπόντιος καλλιτέχνης ανακηρύχθηκε επίτιμο μέλος και Διευθυντής Ελληνο-Ρωσικού θεάτρου του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς & Νήσων.
Η απονομή έγινε στα πλαίσια του έτους Ελληνορωσικής φιλίας 2016 «Έτους 2016 Η Ελλάδα στη Ρωσία- Η Ρωσία στην Ελλάδα».
Ο Ευκλείδης Κιουρτζίδης είναι απόφοιτος του Κρατικού Ινστιτούτου Κινηματογράφου «ΒΓΙΚ». Στη διάρκεια της διαδρομής του έπαιξε σε περίπου 50 ταινίες μεγάλου μήκους και σε 35 τηλεοπτικές σειρές. Πρωταγωνίστησε σε πέντε θεατρικά έργα στα θέατρα της Μόσχας -μεταξύ τους και ο ρόλος του Λουτσιάνο στον «Άμλετ» του Σαίξπηρ σε σκηνοθεσία Πίτερ Στέιν. Τα τελευταία χρόνια μοιράζει τη ζωή του μεταξύ Ρωσίας και Ελλάδας. Τον Φεβρουάριο του 2008 βραβεύτηκε από τον τότε Πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βλαντιμίρ Πούτιν για τη συνεισφορά του στα πολιτιστικά δρώμενα της χώρας του και του απονεμήθηκε ο τίτλος του «καταξιωμένου καλλιτέχνη της Ρωσικής Ομοσπονδίας». iefimerida.gr 
 Ο Ιωάννης Μαρωνίτης, πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς & Νήσων, ο ηθοποιός Ευκλείδης Κιουρτζίδης και ο χορευτής, χορογράφος και ηθοποιός Ιβάν Σβιτάιλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου